U bevindt zich op de blogpagina van Het Kleine Winkeltje. Hier vindt u nieuwtjes en tips op het gebied van textiel en handwerken.

 
7 Nieuwe kleuren Scheepjeswol Roma.

      27-09-2014     Reacties (0)

7 Nieuwe kleuren Scheepjeswol Roma. Scheepjeswol Roma is een mooi 100% acryl garen en verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Nu weer 7 nieuwe pasteltinten toegevoegd.

Lees meer

Patronen van Scheepjeswol Stone Washed XL

      26-09-2014     Reacties (0)

Patronen van Scheepjeswol Stone Washed XL Mooie patronen speciaal gemaakt van de trendy haakgaren Scheepjeswol Stone Washed XL. 1 mooi breipatroon en 3 kleurrijke haakpatronen.

Breipatroon damestrui Scheepjeswol Stone Washed Haakpatroon van Scheepjeswol Stone Washed XL Haakpatroon damestrui van Scheepjeswol Stone Washed XL

 

Lees meer

Verschillende soorten garen?

      24-09-2014     Reacties (0)

Verschillende soorten garen? Over het algemeen wordt er gesproken over breiwol, in werkelijkheid zijn er verschillende soorten breigarens. Je kunt ze onder 4 categorieën verdelen:

  • 100% wol
  • menggarens
  • synthetische breigarens
  • katoenen garens

Hieronder leest u de verschillen van de bovenstaande garen.
 

100% wol

Echte 100% wollen breigarens geven de meeste warmte en zijn vaak het mooiste om te zien. Maar echte wol vraagt meestal wel om extra aandacht bij het wassen en is soms wat kwetsbaarder dan een menggaren met wol erin. Soms wordt de wol behandeld zodat het beter bestand is tegen wassen en minder krimp zal vertonen. Een wollen breigaren bestaat voor 100% uit wol afkomstig van de vacht van een of ander dier.

 

Gemengd breigaren

Een menggaren is een mix van een wollen garen en een ander garen, bijvoorbeeld een katoenen garen of een synthetisch garen.

Wol wordt om verschillende redenen gemengd met een ander soort garen. Soms is dit om het garen goedkoper te maken, maar soms wil men een effect bereiken wat je met een zuiver wollen garen niet kunt bereiken. En soms wordt een wollen garen gemengd met een synthetisch garen om het garen een bepaalde eigenschap te geven, zoals het makkelijker kunnen wassen van het garen of het sterker maken van het kwetsbare garen.

Katoen garen

Katoenen garens zijn, net als wollen garens, in vele kleuren en diktes te koop. Een katoenen breigaren heeft van zich zelf nauwelijks elasticiteit. Dit kan van belang zijn bij de keuze voor een wollen garen of een katoenen garen.

Een trui gebreid van een katoenen garen geeft veel minder warmte dan een trui gebreid van een wollen garen. Katoenen garens worden dan ook vaak gebruikt voor zomers breiwerk.

Je hebt ook gemerceriseerde katoenen garen.  De originele werkwijze is een behandeling van katoenen draad of doek met natronloog (NaOH), waarbij het doek of de draad onder spanning gezet wordt. De voordelen om het katoen te merceriseren zijn:

  • het garen krijgt een mooie glans
  • en maakt de vezel (garen) sterker


Synthetische breiwol

Synthetische garens worden gemaakt van kunstvezels zoals acryl, polyester, nylon en microvezels.

Deze kunstvezels zijn meestal sterker en vaak goedkoper dan zuiver wollen garens. Ook zijn kunstvezels over het algemeen beter bestand tegen wassen. Een ander voordeel is dat motten niet houden van synthetische garens.

Maar een synthetisch garen verliest vaak wel na verloop van tijd een deel van zijn warmte gevende eigenschappen.

Bovendien ziet een breiwerk gemaakt van een goedkope kwaliteit synthetisch garen er op de lange duur vaak minder mooi uit dan een breiwerk gemaakt van een duurder garen van een betere kwaliteit menggaren. Wanneer je dus langer plezier van je werk wilt hebben is het aan te raden om een goede kwaliteit wol te kiezen.

Lees meer

Het Kleine Winkeltje op de markt.

  Het Kleine Winkeltje     14-09-2014     Reacties (0)

Het Kleine Winkeltje op de markt. 7 september stonden wij op de markt in Millingen Bruist. 2 mooie kramen gemaakt en veel bekijks gehad. Het weer was perfect en het was super gezellig.

Het Kleine Winkeltje op de markt.

Het Kleine Winkeltje op de markt

 

Lees meer

Scheepjeswol breiboek 2014 is binnen

Scheepjeswol breiboek 2014 is binnen Het nieuwe brei- haakboek van Scheepjeswol is binnen. Mijn Style no.1 boek staat boordevol met de nieuwste brei- en haaktrends.

In dit brei- haakboek van Scheepjeswol zie je de internationale catwalktrends voor komende winter,vertaald naar gebreide en gehaakte modellen om zelf te maken. 25 pagina's vol inspirerende ideeën, aangevuld met verrassende stylingstips pm deze items te combineren.

Damestrui breipatroon gemaakt van Scheepjeswol Silvi en Big Rainbow.       Mouwloos damesvest breipatroon gemaakt van Scheepjeswol Vinci.

Lees meer

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Sinds 1891

Het Kleine Winkeltje is een oud familiewinkel op het gebied van textiel en handwerk gelegen in Millingen aan de Rijn omgeving Nijmegen.

U bent bij ons op het juiste adres als u iets zoekt op het gebied van textiel en handwerken. Het Kleine Winkeltje is opgericht in 1891 en heeft 127 jaar ervaring op textielgebied. Lees hier meer over de hele geschiedenis van Het Kleine Winkeltje.

Textiel Handwerkwinkel

Het Kleine Winkeltje
Pastoor Graatweg 36
6566 DB Millingen aan de Rijn (gem. Berg en Dal)


Tel: 0481-431539
Mail: Info@hetkleinewinkeltje.nl
KvK:10000419

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel

Copyright (c) 2011 - 2019 Het Kleine Winkeltje Textiel Handwerkwinkel sinds 1891. Pastoor Graatweg 36 6566 DB Millingen aan de Rijn Tel: 0481-431539

Hetkleinewinkeltje.nl.nl wordt door haar klanten beoordeeld met een 9.5/10 (1343 reviews)