Makkelijk Breipatroon Babydeken Breien [Basis tot gevorderd]

Wil je een mooi kraamcadeau geven aan een pasgeboren baby en de ouders dan is het heel bijzonder om die zelf te breien. Je kunt ervoor kiezen om iets kleins te maken, maar wil je liever iets dat echt bijzonder is, dan is een babydeken de perfecte keuze. Bij het maken van een babydeken kun je niet alleen zelf de kleuren kiezen, maar ook vormen, figuren en zelfs letters toevoegen. Brei bijvoorbeeld de initialen van het babytje en de geboortedatum in de deken zodat het een uniek aandenken aan de geboorte wordt. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Houd er bij het breien van een babydeken wel altijd rekening mee dat je garen moet gebruiken dat geschikt zijn voor baby´s. Kies daarom alleen voor natuurlijke garen die niet kriebelt en irriteert. Bamboe en katoen zijn fijne garen voor een licht en luchtig dekentje voor in de zomer of lente. Wil je een warme deken maken dan kun je kiezen voor alpacawol, deze wol is extra isolerend en prikt niet. 

7+ Beste Breipatroon babydeken breien

1. Babydeken breien voor de maxi-cosi of wandelwagen

Een babydeken breien voor de maxi-cosi of voor de wandelwagen is heel makkelijk, als je dit patroon gebruikt. Je krijgt een soort blokjes effect.

2. Babydeken breien voor de maxi-cosi of wandelwagen

Een babydeken breien voor de maxi-cosi of voor de wandelwagen is heel makkelijk, als je dit patroon gebruikt. Je krijgt een soort blokjes effect.

3. SCHUIN, een luchtig ajour-strepen baby dekentje breien op naald 3.

Een eenvoudig ajour strepen baby dekentje gebreid. Dit dekentje is ongeveer 80 x 80 cm en makkelijk te breien. Een luchtig voorjaar of zomer dekentje.

4. Babydeken in blokpatroon breien

Babydeken in blokpatroon breien – Hobby Gigant breipakket Een babydeken in blokpatroon breien met het complete Hobby Gigant breipakket. Lekker makkelijk direct alles bij elkaar. Het babydeken krijgt de afmeting van 80 x 80 cm en heeft een eenvoudig blokpatroon. Kun je recht en averecht breien dan is dit een leuke stap verder. De nieuwe steek is dan de gerstekorrelsteek, die bestaat uit afwisselend 1 steek recht en 1 steek averecht. Het patroon is duidelijk omschreven en makkelijk te volgen. Je breit het babydeken met 100% merino Lang Yarns Merino+. Een middel dik garen wat perfect is voor een babydeken én machine wasbaar. Het babydeken op de foto is gebreid in kleur 224. Wil je liever een andere kleur? Dat kan ook. Kies dan een van de voorgestelde kleuren óf kies jouw kleur uit de serie Lang Yarns Merino+ Inhoud breipakket babydekn in blokpatroon breien: Benodigde garen Lang Yarns Merino+ Breipatroon babydeken Benodigdheden (niet inbegrepen): Breinaalden 5,5 mm Maasnaald

5. babydeken haken met bubbels

De bubbel babydeken is erg gemakkelijk om te maken, je hebt hiervoor niet heel veel ervaring voor nodig. Het patroon met uitleg vind je hier.

6. Babydekentje in wafelsteek breien

Babydekentje in wafelsteek breien Brei dit super lieve babydekentje in een mooie wafelsteek. Het dekentje wordt gebreid met Durable Cosy Fine, waardoor het extra zacht is, goed te wassen en heerlijk comfortabel voor de baby. Het dekentje heeft een afmeting van ca. 72 x 90 cm. Wil je liever een andere kleur? Dat kan natuurlijk ook. De kleur van het dekentje op de foto is Vintage Green 2134.   Inhoud breipakket babydeken in wafelsteek breien: Benodigde garen Durable Cosy Fine Download patroon Benodigdheden (niet inbegrepen): Breinaalden nummer 4,5 of rondbreinaalden nummer 4,5 wolnaald

7. Stoere V-Stitch babydeken haken gratis patroon

Zo dat was weer even geleden dat ik wat schreef… Sorry! Veel drukte op school (Pasen) en momenteel ook even met wat andere dingen bezig. Geen vervelende dingen maar wel tijd- en energierovend…

Plaats een reactie