Gelukspoppetjes Haken (11+ Gratis Haakpatronen)

Je hebt vast wel eens een gelukspoppetje van iemand gehad. Je vindt deze kleine poppetjes in bijna elke cultuur en ze zien er dan ook allemaal anders uit. Vaak zijn het kleurrijke kleine figuurtjes die je makkelijk op kunt bergen in een portemonnee of tas. Bovendien kun je ze als sleutelhanger gebruiken zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Siem's Gelukspoppetjes - Haken - Tutorial - Nederlands

In elke cultuur zit er een ander verhaal achter de gelukpoppetjes, maar de poppetjes zijn altijd bedoeld als talisman voor gezondheid, liefde of voorspoed. Omdat de meeste gelukspoppetjes klein zijn worden ze ook geassocieerd met kinderen. In veel culturen staan ze dan ook voor eenvoud, eerlijkheid en plezier maken. Het is dan ook heel leuk om zelf je eigen gelukspoppetjes te haken en cadeau te doen aan de mensen om je heen. 

11+ Beste Gelukspoppetjes

1. Gelukspoppetjes haken voor Alpe d’HuZes

Om twee vriendinnen die de Alpe d’HuZes doen, te steunen ging ik gelukspoppetjes haken en verkocht ze om een mooi bedrag te kunnen schenken.

2. Haakpatroon gelukspoppetjes

Haakpatroon gelukspoppetjes – Haak met dit gratis patroon een gezellige familie van gelukspoppetjes in alle kleuren en maten! En iedereen kan wel een beetje extra geluk gebruiken toch? Maak zo’n schattig poppetje met twee houten kralen en een beetje garen en versier je cadeautjes, sleutels of tas met zo’n leuk gelukspoppetje! Benodigdheden: – 1 bol Yarn and Colors Minis – Haaknaald 2mm – 2 Houten kraal: 10mm, 12mm, 15mm, 20mm, 25mm, 30mm en 35mm – Schaar – Lange stopnaald met een groot oog – Stukje tape Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

3. Gelukspoppetjes haken voor Alpe d’HuZes

Om twee vriendinnen die de Alpe d’HuZes doen, te steunen ging ik gelukspoppetjes haken en verkocht ze om een mooi bedrag te kunnen schenken.

4. Gelukspoppetjes haken voor een liefdevol en creatief Nieuwjaar!

Het nieuwe jaar staat om de hoek. Maak jouw nieuwjaarswens extra persoonlijk met deze gelukspoppetjes. We delen vandaag het gratis haakpatroon om ook jou alvast een gelukkig en liefdevol 2022 te wensen!

5. Gelukspoppetjes maken

De dochter leerde fietsen op een grote fiets en ik wilde voor haar gelukspoppetjes maken voor aan haar sleutel. Hoe ik dat deed?

6. Gelukspoppetjes haken

In dit boek staat 21 haakpatronen voor schattige gelukspopptjes. Je kunt het hele poppetje haken, of het lijfje vervangen door een houten kraal. Een gelukspoppetje is een leuk en eenvoudig cadeautje om zelf te maken. Je hebt weinig materiaal nodig, en ze zijn zo klaar. Lief, verslavend om te doen en een echt hart onder de riem voor iedereen die dat wel even kan gebruiken! Auteur: Annemarie Arts

7. Geluksvrouwtjes haken

Twee gelukspoppetjes = twee kadootjes voor twee dames. Ik heb voor deze poppetjes het boek Gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts …

8. Gelukspoppetjes maken

De dochter leerde fietsen op een grote fiets en ik wilde voor haar gelukspoppetjes maken voor aan haar sleutel. Hoe ik dat deed?

9. Gelukspoppetjes

Zowel Nikki en Marjan als Helanda gingen aan de slag met gelukspoppetjes. We vertelden het verhaal van Nikki en Marjan al in de nieuwsbrief. Vele van jullie hebben dit gemist en daarom vertellen wij het hier nog een keer; Het verhaal van Nikki en Marjan + patroon Afgelopen week waren de houten smiley kralen verreweg favoriet! Nikki en Marjan gingen aan de slag met deze leuke kralen en haakte er gelukspoppetjes mee voor hun persoonlijke goede doel.Ze hebben er inmiddels al 60 gemaakt en verkocht en kwamen vanmorgen weer langs om 100 nieuwe gelukspoppetjes te maken. Wil je ook zo’n leuk gelukspoppetje haken? Dan volgt hier het patroon; Benodigdheden: Smiley houten kraal Houten kraal 20 mm Haaknaald nr. 2,5 Sleutelhanger Evt. kraaltje 12 mmEvt. lintje 5 gram katoen Patroon Toer 1: Haak 6v in een magische ring (6) Toer 2: Haak 2v in elke v (12) Toer 3: Haak 3v, 2v in de volgende v (15) Toer 4 en 5: Haak 1v in elke v (15)Plaats nu de houten kraal in je haakwerk. Toer 6: Haak 3v, 2v samenhaken (12) Toer 7: Haak 2v samen (6) Knip de draad lang genoeg af. Haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen en trek stevig aan. Haal de draad door de kraal heen en rijg nu ook de smiley kraal eraan. Rijg de sleutelring eraan en ga door beide kralen terug naar beneden. Knoop de twee uiteinden goed vast. Knip twee lange draden van ongeveer 10 cm en haal de draden dubbeldraads om de knoop heen. Leg een knoop aan de onderkant van de uiteinden en knip de draden af. Of volg de instructies van Helanda; Knip de draad lang genoeg af en haal de draad door alle 6 overgebleven lussen heen. Trek stevig aan en werk de draad weg. Knip een lintje van ongeveer 15 cm en haal het lintje door beide kralen heen en ook door de 12 mm houten kraal. Rijg het lintje door de sleutelhanger heen en ga weer terug door alle kralen heen. Leg een knoop in de uiteinden van het lintje. Knip de lintjes op maat. Et voila, je gelukspoppetje is klaar!

10. Gelukspoppetjes haken met houten kralen

Haak een gelukspoppetje met dit gratis haakpatroon en een paar houten kralen. Aan de slag!

11. Gelukspoppetje haken, een leuk project

Een gelukspoppetje haken is een leuk project om iets aan iemand te geven om geluk te wensen. Een stap voor stap handleiding vind je hier op Breiclub.nl

12. Gratis haakpatroon: GELUKSPOPPETJES

Klik hier voor het gratis haakpatroon van Inkie Goijer om gelukspoppetjes te maken

Plaats een reactie