Lees hieronder de verschillende verhalen die schuilen achter deze merken op het gebied van handwerken. Elk merk/bedrijf heeft zijn eigen unieke geschiedenis waaruit ze zijn onstaan en nu nog steeds de dag van vandaag bestaan net zo als Het Kleine Winkeltje. Zie hier de geschiedenis van Het Kleine Winkeltje.
 
Photo

Durable Haakgaren

Durable Katoen is vanouds her een oer Hollands haakkatoen. Je kwam dit degelijke katoen tegen tijdens handenarbeid op school en in handwerkzaken.

S.T.H. Garenfabriek is waar Durable van oorsprong vandaan komt. S.T.H. Garenfabriek was gelegen in Helmond. Door de lage loonlanden is ook deze fabriek hier in Nederland eraan onderdoorgegaan en is de productie naar het buitenland verhuist. 

Durable was ook bekent van de vele haakboekjes met leuke haakpatronen voor u wooninterieur zoals kleedjes, gordijntjes en meer. Durable haakgaren is een fijn en degelijk katoenen draad in verschillende soorten en diktes. Onovertroffen Durable katoen is de haakkatoen voor al u haakwerken.
Photo

Scheepjeswol

Scheepjeswol is het enige “nog levende” Nederlandse merk garen. Het bekende Scheepjeswol brei en haakboek is een vertrouwd gezicht in de Nederlandse huiskamers. Scheepjeswol omvat diverse soorten garen in alle mogelijke samenstellingen en uitvoeringen. Van basisgaren tot trendy fantasiegaren. Zo heeft Scheepjeswol een breed assortiment in garen van acryl, zuiver scheerwol, katoen en van mengingen van verschillende grondstoffen. 

De geschiedenis van het handelsmerk Scheepjeswol gaat terug tot 1855. Destijds startte de Koninklijke DS van Schuppen in Veenendaal met de productie van industriegaren en breiwol. De textielindustrie verschafte toen in Nederland nog aan tienduizenden arbeiders hun dagelijks brood. Met name aan het begin van de twintigste eeuw, de jaren van de wederopbouw en eind jaren’70 nam de vraag naar breigarengestaag toe.

Gedwongen door de moordende concurrentie uit de lage loon landen werd praktisch de gehele Nederlandse textielindustrie verplaatst naar het buitenland. Scheepjeswol is nu het enige Nederlandse merk dat tot op de dag van vandaag overeind is gebleven!

Schachenmayr

Photo

Schachenmayr

Het bekende merk Schachenmayr wordt gekenmerkt door een lang en succesvolle traditie dat begon in 1817. In 1817 begon de lokale onderneming Fils en Salach. De kwaliteitgaren die toen werden gefabriceerd zijn de dag van vandaag nog steeds de standaard.

Van 1817 tot 1821 was het nog alleen een katoenspinnerij maar het bedrijf werd in 1822 uitgebreid met een wolspinnerij. Leonhardt Schachenmayr werd in 1824 aandeelhouder na het huwelijk met de oudste dochter van de toenmalige eigenaar Johann Gottfried Kolb. Hij zou de ontwikkeling en het succes van het merk Schachenmayr door zijn toekomstgerichte houding vorm geven.

In 1871 ging het bedrijf verder onder de naam Schachenmayr Mann & Co. Door de lange geschiedenis heeft het merk Schachenmayr zijn kwaliteit en degelijkheid op de garen doorontwikkeld en is nu nog steeds verkrijgbaar.
Photo

DMC

Meer dan 250 jaar geleden sloegen de kunst en het bedrijfsleven de handen ineen.Jean Henri Dollfus starten een joint venture met twee andere jonge ondernemers Jean Jacques Schmalzer en Samuel Koechlin. Vooruitstrevend op de mode trends waren zij de eerste met de productie van handgeschilderde indiase prints in Europa.

Vele jaren was het bedrijf een weefsel drukkerij voor de zakelijke markt. Tegen het einde van de 18e eeuw nam Daniel Dollfus de teugels in handen. In het voorjaar van 1800 trouwde Daniel met zijn vrouw Anne-Marie Mieg. In die tijd was het de traditie om de achternaam van je partner toe te voegen in de bedrijfsnaam en zo kwam de nieuwe naam Dollfus Mieg & Compagnie of afgekort DMC.

Vandaag de dag is DMC een internationale organisatie die produceert voor zowel de consumenten en zakelijke markt.
 
Photo

Prym

Prym is de oudste familiebedrijf in Duitsland, met een reputatie voor hoogwaardige metalen producten, van naalden tot elektronische componenten.

De geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot in de 14e eeuw, toen een man genaamd Johann Prym  te hebben gewerkt in de metaalindustrie in 1340.
Ondanks deze vroege documentatie is de officiële oprichting 1530 door Wilhelm Prym die een goudsmid bedrijf had ik Aken. In 1642 verhuisde de protestande Prym familie naar Stolberg. Het hoofdkantoor van Prym is de dag van vandaag hier nog steeds gevestigd.

Vanaf het midden van de 19e eeuw ontwikkelde Prym de eerste machines voor de productie van afgewerkte producten gemaakt van koper, ijzer en staal. Met deze ontwikkeling van de massaproductie plus goede marketing groeit Prym uit tot een wereldwijde merk op het gebied van de handwerk industrie. Bij Het Kleine Winkeltje vindt u diverse soorten fournituren van Prym in ons assortiment.
 
Photo

Schmetz

In 1851 richtte de familie Schmetz een naaldfabriek op in Herzogenrath bij Aken. In deze periode werden de eerste pogingen gedaan met ontwikkelingen van naaimachines.

In 1850 kwamen ook vanuit Amerika de eerste naaimachines. In de eerste helft van de 20e eeuw was de productie van naaimachines booming. Europa heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke industriële basis voor textiel en kleding producten. Schmetz was de eerste fabrikant die een standaardisering van de naaimachinenaalden invoerde.

Door de toenemende concurrentie vanuit het verre oosten ging Schmetz dochterondernemingen in het buitenland vestigen voor de productie en verkoop van machinenaalden.

Vandaag de dag met meer dan 160 jaar ervaring, heeft Schmetz zich ontwikkeld tot een toonaangevende wereldwijde leverancier van naald systemen voor de verwerking van textielproducten.
Photo

“Once a ROBSON, always a ROBSON”


Deze slogan uit een ver verleden geldt ook nu nog steeds. ROBSON Bodywear is een styling-, ontwikkelings- en verkooporganisatie in de bodyfashion industrie. Het bedrijf is een voortzetting van Robers Confectiebedrijf, opgericht in 1937.

Het merk ROBSON, geïntroduceerd in 1950, is niet meer weg te denken in de markt van nachtmode voor heren. De jarenlange ervaring in ontwerp en productie van nachtmode staat garant voor vakmanschap, betrouwbaarheid en hoge kwaliteit. Collecties worden in eigen beheer ontwikkeld en onder eigen toezicht geproduceerd.

Onze topmerken

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Sinds 1891

Het Kleine Winkeltje is een oud familiewinkel op het gebied van textiel en handwerk gelegen in Millingen aan de Rijn omgeving Nijmegen.

U bent bij ons op het juiste adres als u iets zoekt op het gebied van textiel en handwerken. Het Kleine Winkeltje is opgericht in 1891 en heeft 127 jaar ervaring op textielgebied. Lees hier meer over de hele geschiedenis van Het Kleine Winkeltje.

Textiel Handwerkwinkel

Het Kleine Winkeltje
Pastoor Graatweg 36
6566 DB Millingen aan de Rijn (gem. Berg en Dal)


Tel: 0481-431539
Mail: Info@hetkleinewinkeltje.nl
KvK:10000419

Alle bedragen zijn inclusief BTW - Powered by CCV Shop webwinkel

Copyright (c) 2011 - 2019 Het Kleine Winkeltje Textiel Handwerkwinkel sinds 1891. Pastoor Graatweg 36 6566 DB Millingen aan de Rijn Tel: 0481-431539

Hetkleinewinkeltje.nl.nl wordt door haar klanten beoordeeld met een 9.5/10 (1343 reviews)