Hartje haken (13+ Gratis Haakpatronen)

Hartjes haken is zo eenvoudig dat je zult merken dat je na het volgen van deze patronen haast niet meer kunt stoppen. Stap voor stap uitleg met foto’s!

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

HAKEN: HARTJE | Niveau 1: Beginner

Het hart is het teken van de liefde en leent zich daarom perfect om als versiering te gebruiken tijdens Valentijnsdag. Laat een hartje achter voor je partner, je kinderen of je collega´s. Gewoon omdat het kan, en omdat het zo leuk is om te haken. Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot Valentijnsdag om je huis te versieren met hartjes. Maak er een mooie deurhanger van, een boekenlegger of geef ze cadeau aan vrienden en bekenden. Ook leuk is het om een mooie slinger te maken voor op de kinderkamer of voor het raam.

13+ Beste Hartje Haakpatronen

1. Hartje Haken (patroon!)

Stapels en stapels met hartjes ben ik aan het haken! Omdat het verslavend is (nog eentje dan, ok nog eentje en dan…

2. Hartendiefje haakpatroon

Benodigde materialen Ca. 15 gram rood haakgaren vulling Haaknaald 2,5 Borduurnaald Spelden Schaar L = losse HV = halve vaste V = vaste Werkbeschrijving Omdat het patroon uit twee delen bestaat wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de hartjesdelen aan elkaar haakt.

3. Hartjes Haken, verspreid een beetje liefde!

Verspreid wat meer liefde in de wereld door gehaakte hartjes te verspreiden! Je vind hier een mini haakpatroontje van een schattig hartje.

4. Piepklein hartje haken

Klik op de foto om deze te vergroten. Dit hartje bestaat uit 1 toer. het linker hartje is gehaakt met haaknaald 3,5 en is 3×3 cm. Het rechterhartje is gehaakt met haaknaald 1,5 mm en is 1,5×1,5 cm. Wil je het hartje groter hebben dan haak je met dikker garen en een dikkere haaknaald. 1e en enige toer: Zet 3 lossen op. Haak in de 1e opzetlosse 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbel stokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste om het hartje te sluiten. Klaar. Je kunt na het haken…

5. Een vlaggetje met een hartje voor de wereldrecordpoging

Een voorbeeld om een vlaggetje te haken met daarin in een hartje verwerkt, leuk voor de wereldrecordpoging langste vlag van het Nijehuis

6. Haakpatroon: Drie kleine hartjes

Op de valreep voor Valentijnsdag hebben we nog een haakpatroon voor jullie, voor het haken van drie kleine hartjes. Ontwerp van MakeMeRoarDesign!

7. Haakpatronen2

Circel haken in stokjes 6 losse – sluiten halve vaste (6) 3 losse (=1ste stokje) en 11 stokjes in circel – sluiten halve vaste (12) 3 losse (=1ste stokje) en een stokje in de halve vaste – vervolgens in elke steek 2 stokjes haken – sluiten halve vaste (24) 3 losse (=1ste stokje) en een stokje in de halve vaste – vervolgens in elke 2de steek 2 stokjes haken – sluiten halve vaste (36) 3 losse (=1ste stokje) en een stokje in de halve vaste – vervolgens in elke 3de steek 2 stokjes haken – sluiten halve vaste (48) Ga zo door dus in elke 4de steek, elke 5de steek, elke 6de steek etc etc etc 2 stokjes haken. Je meerdert dus elke toer met 12 stokjes.

8. 3D Hartje haken

3D Hartje haken Dit romantische hartje is ontzettend leuk om te maken en minder moeilijk dan je denkt als je kunt tellen en weet hoe…

9. Klein hartje haken

Om het je makkelijk te maken, heb ik hieronder het patroon en een soort van foto-tutorial gezet, zodat je gelijk kunt beginnen. klein hartje haken wat heb je nodig: restjes katoengaren in elke kleur die je kunt bedenken haaknaald 2,5 mm schaar welke steken moet je kennen: magische ring losse stokje dubbel stokje halve vaste Patroon: het patroon kent maar 1 toer (diagrammetje onder aan deze post) Maak een magische ring en haak hierin het volgende: 2 lossen, 3 x dubbel stokje, 3 x stokje, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 losse, 3x dubbelstokje, 3 x stokje, 2 lossen, 1 halve vast in de MR. Knip de draad af (circa 10 cm) en trek de magische ring goed aan. Je zult zien dat het hartje vanzelf ontstaat en klaar is je eerste portie liefde! En door met de volgende! Nadat je de magische ring hebt gemaakt, haak je 2 lossen: Haak 3 dubbele stokjes: Haak 3 stokjes: Haak 1 losse – 1 dubbel stokje – 1 losse: Haak 3 stokjes: Haak 3 dubbele stokjes: Haak 2 lossen en sluit de toer met 1 halve vaste in de magische ring: Knip de draad af (circa 10 cm) en trek de ring stevig aan: leg een klein knoopje in de beide draadjes en je hartje is klaar: Diagram: Veel haakplezier!

10. Liefde

De laatste weken druppelen er aardig wat opdrachtjes binnen, die variëren van een warmhoudhoesje voor een klein koffiepotje, tot een krukhoesje voor een pas gepimpte kamer. Erg leuk, zeker als je zelf even om inspiratie verlegen zit. Zo kreeg ik van een vriendin de vraag of ik wat hartjes wilde haken voor in de kerstboom. Erg leuk en een fijn projectje voor tussendoor. Gisterenavond maakte ik ze af, vandaag maakte ik er een foto van en appte ik haar dat de hartjes klaar waren. Oudste kwam thuis uit school, samen reden we even naar het dorp voor een boodschap en liepen de bewuste vriendin tegen het lijf. Dat vind ik zo gezellig van een dorp, je komt altijd wel bekenden tegen als je door het centrum wandelt. Precies op het moment dat ik met deze vriendin over de hartjes stond te praten, zo bleek later, stopte de All You Need Is Love bus bij de school tegenover haar huis, waar onze jongste in groep 8 zit. En waar Dr. Love himself niet veel later groep 8 binnen stapte met een verrassing voor de meester! Je begrijpt dat ik, toen ik thuis kwam, een stuiterende dochter aantrof die me alles in geuren en kleuren vertelde. En dat ik dit jaar waarschijnlijk niet in mijn eentje naar de kerstuitzending van All You Need Is Love hoef te kijken. ;-) Wil je ook zo’n lief hartje haken? Klik dan even naar de blogpost Hartjes, waar ik het patroon uitschreef.

11. Hartje haken

Hartje haken: Met Valentijn voor de deur, komt een hartje kunnen haken goed van pas. Paatroon van een simpel opgevuld hartje, die je op kunt hangen.

12. Vierkant met bobble heart haken | Gastblog[:en]een hartje haken

Vandaag is het tijd voor een gastblog van mijn zusje Margot. Zij heeft weer een leuk project: een vierkant met een bobble heart haken.

13. Ik + hartje + haken

Misschien zag je hem al voorbij komen op Craft Kitchen…het mintkleurige hart kussen..! Dit kussen haakte ik met een dubbele draad van By Claire nr. 2 in de kleur Mint. Het is super leuk voor op het bed van je dochter, of je hangt hem net als ik aan de muur :)

14. Granny hartje haken

Ik heb niks met Valentijnsdag, maar hartjes vind ik wel leuk. Ik heb een aantal patronen van kleine hartjes geprobeerd. Deze vond ik het makkelijkst en het leukst: De hartjes vond ik op veel plekken op Pinterest, maar het patroon was moeilijker te vinden. Aan de hand van de foto kwam ik er wel uit, maar uiteindelijk vond ik het patroon toch nog, bij Things Bright. Het patroon in het Nederlands: Toer 1: haak in een magische ring: 3 lossen (eerste stokje), 2 stokjes, drie keer [1 losse, 3 stokjes], 1 losse en sluit de toer met een halve vaste. Toer 2: 3 lossen, drie keer [in ruimte onder volgende losse 3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes, 1 losse], 2 lossen, halve vaste in ruimte onder volgende losse. Toer 3: 5 vasten in ruimte onder 3 lossen, 3 vasten (op stokjes), 2 vasten in ruimte onder losse, 3 vasten, 2 vasten in ruimte onder losse, 3 vasten, [1 vaste, 1 half stokje, 1 vaste] in ruimte onder losse, 3 vasten, 2 vasten in ruimte onder losse, 3 vasten, 2 vasten in ruimte onder losse, 3 vasten, 5 vasten in ruimte onder 3 lossen.

Plaats een reactie