Wandhanger Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Ze zijn tegenwoordig hartstikke hip, gehaakte wandhangers. Het is een leuke en relatief eenvoudige manier om je interieur iets bijzonders te geven. Het geeft je huis een beetje en bohemian stijl of een jaren 70 stijl. Beide superleuk natuurlijk. We hebben een aantal haakpatronen voor je verzameld waarmee je zelf een wandhanger kunt maken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Macrame wandhanger maken

Hallo welkom op mijn nieuwe video Hier heb ik voor jullie een klein macrame video stap voor stap hoe je het kan maken veel kijk … Lees alles

Kies voor mooie patroontjes zoals de waaiersteek of verwerk een magische ring in je patroon. Aan de onderkant kun je best wat garen overlaten, dat geeft een mooi robuust uiterlijk. Wil je een modern haakwerk dan kies je voor één kleur. En maak je een wandkleed voor een kinderkamer dan kun je een afbeelding van een dier verwerken in het wandkleed. Kies bijvoorbeeld voor een pinguïn, alpaca of vrolijke giraf. 

7+ Leuke Wandhanger patronen

1. Haakpatroon Wandhanger

In dit patroon vind je stap voor stap instructies om deze prachtige wandhanger te maken. Je kunt er verschillende kleuren en materialen voor gebruiken, zodat je een uniek exemplaar kunt maken dat bij jouw interieur past.

2. Byclaire Wandhanger Rendier

Byclaire Wandhanger Rendier Rendier wandhangers zijn een leuk en eenvoudig project om te haken voor de feestdagen. Deze Byclaire-variant is extra bijzonder door het mooie rendiermotief. Haak de wandhangers in verschillende kleuren of maak ze allemaal in één kleur, net wat je mooi vindt! Materials: -Garen (ik gebruikte merinowol van Scheepjes) -Haken (2mm en 3mm) -Vulling (Ik gebruikte polyester vulling, maar je kunt ook katoen of hergebruikt materiaal gebruiken) -Naalden om het garen aan elkaar te naaien (of je kunt knopen maken)

3. Haken: Wandhanger Ijsbeer

Hoe maak je een wandhanger ijsbeer? Voor deze klus heb je nodig: -Wol in twee kleuren (ik heb bruin en wit gebruikt) -Haaknaald nr. 3,5 -Vulling (ik heb polyester vulling gebruikt) -Schaar -Stopnaald 1. Haak 48 losse steken met de witte wol en sluit af met een halve vaste steek. Zorg ervoor dat je draad niet te strak aantrekt, want dan wordt je ijsbeer later te dun. 2. Werk nu in de rondte en haak 2 lossen, 1 halve vaste steek in elke losse steek van de toer ervoor. Sla de laatste 2 steken samen over met een halve vaste steek en trek de draad door alle lussen op de naald om af te sluiten (foto 1). Dit is je buik. 3. Doe hetzelfde met de andere kleur wol en haak 48 losse steken, maar sluit af met 2 vasten in plaats van een halve vaste (f

4. Haakpatroon Chunky Wandhanger

Het haakpatroon voor deze chunky wandhanger is heel eenvoudig. Je hebt slechts twee verschillende soorten steken nodig: halve vaste steken en lossen. De hoeveelheid garen die je gebruikt, is afhankelijk van hoe groot je wandhanger wilt maken. Om te beginnen, maak je een ketting van lossen met je haaknaald en garen. Zorg ervoor dat de ketting lang genoeg is om rondom je dowel of ander object te slaan waaraan je de wandhanger wilt ophangen. Vervolgens maak je een halve vaste steek in elke losse steek totdat je weer aankomt bij het begin van de ketting. Trek daarna het begin van de ketting strak aan zodat er geen gaten meer zichtbaar zijn. Nu ga je verder met het maken van halve vaste steken in elke steek totdat de wandhanger de gewenste dikte en lengte heeft bereikt. Wanneer je klaar bent, maak je een ket

5. Haakpatroon Wandhanger Uil

Als je graag uilen haakt, is dit een leuk en eenvoudig patroon voor een wandhanger. Het patroon is geschikt voor een beginner en je hebt slechts wat basiskennis van haken nodig. Je hebt ook maar weinig materiaal nodig; alleen wat garen en een haaknaald. Om te beginnen, maak je een ketting van 24 lossen. Haak dan 12 vaste steken in de tweede losse vanaf de naald. Haak vervolgens 2 lossen, sla om en haak 10 vasten terug (laat de laatste 2 losse steken aan de zijkant). Herhaal dit tot je 4 “ogen” hebt gehaakt. Haak dan 2 lossen, sla om en haak 8 vasten in elk oog. Haak nog 2 lossen, sla om en haak 6 vasten in elk oog. Haak nog 2 lossen, sla om en haak 4 vasten in elk oog. Haak nog 2 lossen, sla om en haak 2 vasten in elk oog (je hebt nu 32 st

6. Haken: Gijs de Pinguïn Wandhanger, Gratis Haakpatroon

Het patroon is eenvoudig te volgen; je hebt alleen wat garen, een haaknaald en wat basis haaktechnieken nodig. Geniet van het haken van deze vrolijke pinguïn en plaats hem trots op je muur!

7. Haakpatroon Blauwe Wandhanger

In dit patroon worden technieken als stokjes, lossen en lussen geleerd. Je kunt een mooi kunstwerk maken in een korte tijd.

Plaats een reactie