Zomerse Omslagdoek Haken (12+ Gratis Haakpatronen)

De Nederlandse zomers zijn nogal wisselvallig. Het ene moment zit je te puffen in de zon en het andere moment steekt er een flinke bries op waarvan je direct kippenvel krijgt. Het is dan ook handig dat je altijd voorbereid bent op het weer door een extra kledingstuk bij de hand te hebben. Een goede optie hiervoor is een zomerse omslagdoek. Die omslagdoek kun je dankzij onze haakpatronen nu heel eenvoudig zelf haken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken: snelle en makkelijke omslagdoek (beginner) english subs

Het kenmerkende aan een zomerse omslagdoek is dat ze lekker luchtig en open gehaakt zijn. Met behulp van onze patronen kun je die open structuur eenvoudig bereiken. Naast het kiezen van het patroon kun je veel van de uitstraling bepalen door gebruik te maken van kleuren. Voor een zomerse omslagdoek mag je best wat kleur gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor vrolijk geel, liefelijk babyblauw of aquamarijn.

7+ Beste Zomerse omslagdoek

1. haken tutorial: omslagdoek zomer/herfst

2. Zomershawl

Gisteren de laatste draadjes van deze omslagdoek weggewerkt. Ik heb ze gehaakt met 6 bolletjes Kalinka van Scheepjes, die ik in een broka…

3. haken tutorial: omslagdoek zomer/herfst

4. Zomerse omslagdoek haken

Hoe toevallig is dat! Tijdens het rondneuzen in de plaatselijke wolwinkel een tijdje terug, kocht ik een heel mooi bolletje garen dat ik nog niet kende, Katia Jaipur. Ik liep al na te denken over het maken van een sjaal met dit garen, toen ik een berichtje zag van Barbara op haar blog Zomaar Een Dag. Ze ging een Mystery CAL organiseren en het zou een sjaal worden. Ik werd heel nieuwsgierig of ik mijn Katia garen er voor kon gebruiken. Het volgende berichtje over de MCAL ging over geschikte garens en wat was Barbara’s favoriet? Katia Jaipur… Toen moest ik natuurlijk wel meedoen! Ik heb het niet gered in de vier weken waarin we steeds een stukje van het patroon kregen, maar inmiddels is hij klaar. Slechts 3 bolletjes van 50 gram heb ik gebruikt. Een hele lichte omslagdoek is het dus geworden! Door het dunne garen, de gebruikte steken en het gebruik van een (te) dikke haaknaald (ik geloof 4) is hij heel open/kant-achtig geworden. Wil je deze omslagdoek ook haken? Alle informatie (en gratis patroon) kun je vinden via deze pagina op Zomaar Een Dag. Het gaat om de Summer MCAL 2015.

5. Zomerse omslagdoek

Een aantal weken geleden ben ik begonnen aan deze zomerse omslagdoek. Ik wilde hem royaal van maat maken en heel soepel vallend….ik begon halverwege het project nog eens opnieuw, omdat ik niet tevreden was, maar nu is hij klaar én naar mijn zin! Ik haakte het met haaknaald 5 in een jeans blauwe kleur van het merk Filisilk. Dit is 70% merino en 30% zijde. Prachtig garen! Ik wil de sjaal dragen om een nette zomerse jurk, maar ook om een spijkerjasje! Na het haken heb ik het met wasverzachter gewassen en uit gehangen, daardoor kwam de omslagdoek mooi in model. Blocken vind ik niet nodig. Dit is het oorspronkelijke patroon! Zo leuk om te zien hoe je door ander kleurgebruik én ander materiaal een heel andere sjaal krijgt!

6. Zomerse omslagdoek haken

Hoe toevallig is dat! Tijdens het rondneuzen in de plaatselijke wolwinkel een tijdje terug, kocht ik een heel mooi bolletje garen dat ik nog…

Plaats een reactie