Russische Omslagdoek Haken (12 Gratis Haakpatronen)

Als je denkt aan Russische dames dan zie je in gedachten waarschijnlijk een baboesjka (oma) voor je met een omslagdoek. Russische omslagdoeken zijn prachtige gehaakte meesterwerkjes met unieke patronen en opengewerkte stukken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

💙 De Rus omslagdoek ❇️haak tutorial *made by jurieke

Vragen of samenwerking? Stuur me een email op [email protected]. Lees alles

Een Russische omslagdoek bestaat meestal uit een combinatie van halve boogjes, flosjes, rondjes, ogen, schulpjes bolletjes en andere haaksteken. Het zijn complexe patronen, maar het resultaat is dan ook prachtig. Om deze omslagdoek te maken is het handig dat je behoorlijk wat kennis hebt van verschillende steken. Bovendien is het handig om steekmarkeerders te gebruiken zodat de Russische sjaal mooi symmetrisch wordt. Bekijk hier onze patronen voor een Russische omslagdoek.

7+ Russische omslagdoek patronen

1. Russische Sjaal Met Gratis Patroon

Mijn vriendin haakt haaknaaldjes en heeft nu ook een patroon gemaakt. Ik probeer het patroon uit te schrijven, maar dit is mijn eerste keer dus laat het me weten als er iets fout is. Ik haak deze op haaknaald 4 met 6 bollen Schachenmayr, die zijn 100% acryl en ik koop ze bij Lisette Founiteuren in Haaksbergen. Het patroon begint met 20 lossen die je met een halve vaste aan elkaar zet. Toer 1 bestaat uit 3 lossen en 19 stokjes in een rondje. Toer 2 heeft 4 lossen, 1 stokje in het tweede stokje, 1 losse en 1 stokje in het derde stokje, enzovoort. Toer 3 is hetzelfde als toer 2. Toer 4 begint met 10 lossen en een halve vaste aan de tweede losseboog van de vorige toer. Vervolgens sla je 8 lossen over en maak je een halve vaste aan het derde boogje van de vorige toer. Dan sla je weer 8 lossen over en maak je een halve vaste in het lossenboogje. Dan sla je weer 8 lossen over en maak je een halve vaste in de eerste stok van de vorige toer. Vervolgens maak je 10 lossen en een halve vaste in de tweede stok van de vorige toer. Dan sla je weer 8 lossen over en maak je een halve vaste in de derde stok van de vorige toer. Dan sla je weer 8 lossen over en maak je een halve vaste in de vierde stok van de vorige toer. Dan maak je 6 dubbele stokjes in het vierde gaatje van de vijf lossen van de vorige toer. Toer 5 bestaat uit 4 lossen en 9 stokjes in het eerste boogje (10 lossen). Dan maak je een halve vaste aan het tweede boogje (8 lossen), 8 lossen en een halve vaste aan het derde boogje (8 lossen), 8 lossen en een halve vaste aan het vierde boogje (8 lossen), en 20 stokjes en een halve vaste aan het vijfde boogje (10 lossen). Dan herhaal je het patroon van toer 4. Toer 6 begint met 5 lossen en stokjes in het tweede stokje, 1 losse en 1 stokje in het derde stokje, enzovoort. Dan maak je een halve vaste in het boogje (8 lossen), 8 lossen en een halve vaste in het tweede boogje, 8 lossen en een halve vaste in het derde boogje, 1

2. Gratis Patroon

Russia haken is een leuke manier om iets te maken met haaknaalden. Het patroon kan naar eigen inzicht en ervaring aangepast worden door bijvoorbeeld 6 lossen te gebruiken in plaats van 8 bij de boogjes, of door in sommige gevallen 10 lossenbogen te gebruiken in plaats van 8. Bij de granny-toeren kan ook 1 losse gebruikt worden in plaats van 2 lossen om het patroon stoerder te maken. Russia haken is een leuke manier om iets unieks te maken.

3. Russische Sjaal Met Gratis Patroon

De Russische omslagdoek heeft een gratis patronenpatroon. Dit maakt hem erg leuk om te haken. Hij is gemaakt van 100% katoen en heeft een materiaalprijs van ongeveer €6,00. Het patronenpatroon is te vinden op de website van de producent, www.hemtex.nl. De omslagdoek is circa 60 cm breed, 40 cm hoog en gemaakt van twee delen. Wanneer je hem aankoopt, ontvang je ook een gratis kussensloop. De omslagdoek is in verschillende kleuren verkrijgbaar: wit, zwart, blauw, rood en oranje.

4. Russische Sjaal

Mijn Russische sjaal is lekker groot, warm en zacht. Het is gemaakt van acryl van de Wibra en ik heb precies 4 bollen gebruikt. Ik heb de sjaal gehaakt met een dubbele draad en een haaknaald 6. Dit is alles wat er nog over was. Het maakt niet uit of ik één sjaal meer of minder heb, want ik ben blij met mijn nieuwe Russische sjaal. Groetjes, Monique.

5. Only Cotton Omslagdoek Haken

Welkom bij de blog van omslagdoekenwinkel.nl, de online shop met een groot aanbod aan russische omslagdoeken. Omslagdoekenwinkel heeft een uitgebreid assortiment aan verschillende types russische omslagdoeken, zoals katoenen omslagdoeken en chenille omslagdoeken. Kortom, alles wat je nodig hebt om je huis of werk in te stijl te maken! Op deze pagina vind je informatie over de verschillende soorten russische omslagdoeken en alles wat je moet weten voordat je hierbij aanbelt. We vertellen je welke materialen er in zitten, hoeveel mooie printjes er mogelijk zijn en wat voor eigenschappen ze hebben. Daarnaast is er altijd nog eens een filmpje bij waarin je meer over de productie van ons originele Russische omslagdoek kunt lezen. Wil jij liever eerst even kijken of we daar in het assortiment

6. Gratis Patroon

Russische omslagdoek haken Je kan een Russische omslagdoek haken door de afmetingen van de doek af te stemmen aan die van jouw hals. Ga voor een lange of breedte omslagdoek, of voor een korte omslagdoek. Verschillende patronen zijn beschikbaar, zoals het patroon van Maren Morris en de sterrenpatroon van Taylor Swift. Er zijn verschillende manieren om de omslagdoek te haken, zoals knippen, vouwen en strijken. Kies wat je gemakkelijk vindt en neem je tijd om hem goed te maken. Het is een leuk idee om je omslagdoek na je werk of na het weekend mee te nemen, zodat je altijd netjes bent.

7. Russische Omslagdoek

Leonie heeft deze prachtige variant van de Russische omslagdoek gehaakt met Scheepjes Luca. Dit garen is verkrijgbaar in 18 prachtige kleuren en bestaat uit 30% wol en 70% premium acryl, wat het garen een zijdeachtige glans geeft. Voor deze Russische omslagdoek heeft Leonie 6 bollen Luca off white 4 gebruikt en gehaakt op haaknaald 5. Wil je deze omslagdoek ook maken? Het telpatroon is als volgt: haak het schema van de omslagdoek één keer volledig, haak vervolgens nog twee keer het schema vanaf toer 12 tot het einde en versier de omslagdoek met franjes van het overgebleven Luca. Veel plezier met haken! Groetjes, Wolcafé.

Plaats een reactie