Tips om onderweg te kunnen haken

Vind je het leuk om te haken, dan hoef je dit natuurlijk niet alleen thuis te doen. Vooral omdat je vrijwel niets nodig hebt, is het dus ook ideaal om gewoon lekker ontspannen tijdens een lange treinreis de spullen uit je tas te halen en gewoon rustig in de trein of bus aan de slag te gaan.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Dit zorgt er niet alleen voor dat je lekker bezig bent en ook de tijd sneller gaat, maar ook dat je er misschien zelfs wel een soort van werk van kunt maken. Hoe leuk is het als je iedere week van en naar je werk één of misschien zelfs wel twee sjaals kunt maken om deze vervolgens te voorkomen. Ondanks dat er ontzettend veel mensen zijn die haken, zien we er maar weinig die dit ook onderweg doen. Met name om die reden hebben wij een aantal tips voor je, zodat je ook gewoon met je ‘werkje’ in de bus, tram, trein of metro aan de slag kunt.

Kies het perfecte garen

Het kiezen van het juiste garen is ontzettend belangrijk voor ieder haakproject. Het bepaalt niet alleen de uitstraling en textuur van je gehaakte creatie, maar ook hoe gemakkelijk het is om ermee te werken. Er zijn verschillende soorten garen, zoals acryl, katoen en wol, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Denk na over het beoogde eindresultaat en experimenteer met verschillende garens om te ontdekken welk type het beste bij jouw project past. Wat daarbij vooral belangrijk is, is dat je goed kijkt naar het werk dat je uiteindelijk wilt maken en welke toepassing dit heeft. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi nieuw telefoontasje haken, terwijl je ook kunt kiezen voor één van de vele andere leuke dingen. Belangrijk is dus dat je zorgt voor het juiste garen, voor het beste eindresultaat.

Gebruik de juiste haaknaald

Het juiste garen kiezen is belangrijk, maar wat ook belangrijk is, is de haaknaald

Naast het kiezen van het juiste garen, is het ook belangrijk om de juiste haaknaald te gebruiken. De grootte van de haaknaald heeft namelijk invloed op de stekenverhouding en de dichtheid van je werk. Een te kleine haaknaald kan ervoor zorgen dat je werk te strak wordt, terwijl een te grote haaknaald juist zorgt voor een losser resultaat. Experimenteer met verschillende haaknaalden en pas de grootte aan op basis van het gewenste effect. Zo is het bij een lekkere warme sjaal verstandiger om te kiezen voor een grote haak, zodat je sjaal er lekker wollig uitziet.

Zorg voor een goede tas

Wanneer je alle spullen voor elkaar hebt, is het wel handig dat je ook een goede tas hebt om je spullen in mee te kunnen nemen. Koop bijvoorbeeld een nieuwe weekend tas, zodat je daar alle haakspullen in kunt doen. Zo hoef je alleen maar even de juiste haaknaald en garen te pakken en kun je direct aan de slag met het maken van iets nieuws. Omdat we ons ook kunnen voorstellen dat een weekend tas misschien wat teveel van het goede is, kun je voor thuis ook gewoon een opbergbox gebruiken.

Plaats een reactie