Granietsteek Haken (20+ Gratis Haakpatronen)

De granietsteek die ook wel de weefsteek wordt genoemd is een steek die je voor veel verschillende projecten kunt gebruiken. Het is dan ook een hele handige steek om te kennen. Met de granietsteek kun je een heel dichtgeweven materiaal haken. Daarom is het een fijne steek om te gebruiken voor projecten die lekker warm moeten zijn. Denk hierbij aan een sjaal, deken, kleed of omslagdoek. Het fijne is bovendien dat beide kanten er hetzelfde uit zullen zien. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Granietsteek van by mom kim / weefsteek

Een ander groot voordeel van de granietsteek is dat je eenvoudig kunt meerderen en minderen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je eenvoudig een driehoek kunt maken. Iets wat heel handig is voor het maken van omslagdoeken, driekanten sjaals en vlaggetjes. Wil je een project maken met lekker veel kleurtjes dan is de granietsteek ook een echte aanrader. Je kunt namelijk eenvoudig van kleur veranderen. 

20+ Beste Granietsteek

1. Granietsteek haken

De granietsteek of weefsteek haken? Bekijk het gratis patroon + video tutorial hier!

2. De granietsteek haken

Een deken met de Granietsteek haken: wil je een gemakkelijk haakproject waarbij je niet hoeft na te denken? Haak een deken met de granietsteek!

3. Het haakstekenalfabet: De W van Weefsteek

Het haakstekenalfabet: De W van Weefsteek. Het is een super makkelijke steek. Wanneer je vasten en lossen kan haken, kun je ook de Weefsteek haken!

4. Granietsteek haken

De granietsteek of weefsteek haken? Bekijk het gratis patroon + video tutorial hier!

5. Gehaakte pannenlap in Granietsteek/ Weefsteek

Pannenlap in Granietsteek / Weefsteek De pannenlappen zijn gehaakt in de bekende granietsteek ook wel weefsteek genoemd met dikk…

6. Granietsteek omslagdoek

Oké, weer een hype, maar wel één die ik ook écht mooi vind… Ik kon niet achterblijven met een omslagdoek in de granietsteek! :-D Deze …

7. De granietsteek haken

Een deken met de Granietsteek haken: wil je een gemakkelijk haakproject waarbij je niet hoeft na te denken? Haak een deken met de granietsteek!

8. Granietsteek van by mom kim / weefsteek

9. De granietsteek; perfect voor omslagdoeken

De ideale haaksteek voor een mooie omslagdoek is de granietsteek/moss stitch/weefsteek. Eenvoudig te haken en op dit moment bij veel haaksterren mateloos populair. Uiteraard konden wij het niet laten om hiermee aan de slag te gaan. Zeker met het nieuwe garen van […]

10. Granite Stitch or Moss Stitch

The Granite Stitch, also known as the Moss Stitch, is another fabulous stitch pattern that’s interesting enough for experienced crocheters, but easy enough for new crocheters! All you need to know is chaining and single crochet – here’s how it’s done! Disclaimer: This post includes affiliate links. How to Crochet the Granite Stitch or Moss Stitch This video tutorial was made using Lion Brand Cotton-Ease and a Furls Fiberarts US-I, 5.5mm hook – click on either one to purchase your own and help support Moogly! Looking for how to increase and decrease with the Moss Stitch? CLICK HERE! Of course,

11. Granietsteek omslagdoek

Misschien niet het juiste moment om nu aan te beginnen, nu eindelijk weer wat beter weer in aantocht is :) Maar ook lekker voor als de avonden wat beginnen af te koelen. Een omslagdoek in granietsteek. Alweer een paar maandjes geleden maakte ik deze omslagdoek. Ik nam een grotere haaknaald dan aanbevolen was voor het garen. Zo valt de doek lekker soepel. Ik haakte vanuit het midden en volgens dit patroon wat ik gevonden had op internet. De laatste 4 toeren haakte ik vervolgens een toer wit, roze, wit roze. En als finishing touch naaide ik er een sterapplicatie op en maakte ik franjes aan de rand. Ik ben zo blij met het resultaat, een heerlijke ruime zachte en soepele omslagdoek. Ik gebruik hem dan ook regelmatig.

12. Denim blauwe sjaal

De meest eenvoudige haakpatronen vind ik vaak het mooist. En dan ook het liefst in één kleur. Less is more, wat mij betreft. Dat geldt in ieder geval voor de sjaals die ik het liefste maak en draag. De sjaals die ik in meer kleuren haakte, blijven meestal onder de kapstok liggen. Als kerstproject wilde ik dit jaar een mooie omslagdoek maken met de granietsteek. Laatst haakte ik er al zo een, Omi’s sjaal, voor mijn moeder. Die vond ik zo mooi dat ik er minstens nog een wilde maken. Een heerlijk tomeloos project om mindful te haken. Voor de kerst bracht ik nog snel even een bezoekje aan Wolplein en sloeg een mooie vakantievoorraad wolletjes in. De bolletjes Drops Puna in denim blauw gingen mee de auto in naar Zwitserland en onderweg maakte ik al een mooi begin. De bolletjes reisden mee naar de fijne B&B, naar het huis van mijn zus en weer mee terug naar Nederland. Vorige week maakte ik ‘m af. Al een tijdje twijfelde ik of ik een paspop zou aanschaffen om mijn creaties op te kunnen etaleren en fotograferen. Afgelopen week besloot ik eens gek te doen en er een te bestellen. De denim blauwe sjaal hing er nog geen twee dagen op toen een lieve vriendin op de thee kwam en vroeg of deze mooie sjaal ook te koop was. En dat was ie, want (hoe gaaf ik ‘m zelf ook vond) ik heb zelf inmiddels al zo veel sjaals dat ik elke week van het jaar een andere kan dragen. ;-) Bovendien merkte ik dat ik nog blijer van de sjaal werd, doordat een ander de sjaal net zo mooi vond als ikzelf… Ik haakte de denim blauwe sjaal volgens dit patroon.

13. Haken

14. Haakpakket byClaire vierseizoenen deken

Haakpakket vierseizoenen deken – Met dit haakpakket kun je de byClaire vierseizoenendeken haken. De deken is circa 118 x 168 cm en is gehaakt in de granietsteek. Voor deze deken zijn 40 bollen byClaire softmix gebruikt en de kleurencombinatie maakt de deken lekker vrolijk en fleurig. De granietsteek is eenvoudig te haken dus ook zeer geschikt voor de beginnende haker. Advies voor haaknaald is 6mm, als je strak haakt is dan kun je ook een 7mm naald gebruiken zodat de structuur wat luchtiger wordt. Waar vind ik het patroon? Het patroon wordt als roze download link toegestuurd in de bevestigingsmail als de order is verwerkt en afgerond. Het patroon is ook terug te vinden onder de accountgegevens onder “downloads” Dit patroon wordt als pdf verstuurd (geen prints) en is alleen verkrijgbaar bij aanschaf van het pakket.

15. Hoe haak ik de granietsteek?

De granietsteek is gemakkelijk onder de knie te krijgen en geeft een superleuk resultaat. Alleen maar vasten en lossen, maar toch spectaculair.

16. ♥️ #iedereenkanhaken #Granietsteek #crochet #Weefsteek #haaknld. nr. 9 /10 # Action xxl wol #haken

17. Granietsteek, nieuw in het stekenalfabet

Nieuw in het stekenalfabet: De granietsteek. De granietsteek is een makkelijk en stoere steek om te gebruiken binnen je haakwerk.

18. Granietsteek omslagdoek

Oké, weer een hype, maar wel één die ik ook écht mooi vind… Ik kon niet achterblijven met een omslagdoek in de granietsteek! :-D Deze …

19. Muts haken met granietsteek; gratis patroon

Met dit patroon haak je binnen een mum van tijd een leuke en warme muts. Onze echtstudio pubermodellen wilden best even poseren met deze coole mutsen, het duurde even voordat er serieus gefotografeerd kon worden… maar goed, na een uurtje […]

20. Haken: Mijn eerste sjaal, granietsteek

De herfst komt er weer aan, tijd om mijn eerste sjaal te haken. Ik koos ervoor om een sjaal voor mijn vriend te haken. Ik vond een filmpje met uitleg hoe je een stoere mannensjaal haakte. Deze sjaal leek me ideaal om al eerste sjaal te haken. Het is namelijk maar een soort steek, de granietsteek

21. Stoer dekentje haken..!!

Een super snel en stoer babydekentje om te haken..! Met dit gratis patroon maak ik je in een mum van tijd een stoer dekentje, want met deze simpele steek kun je tomeloos haken. Kies je favoriete kleurtjes en leef je uit :)

Plaats een reactie