Paashaas Haken (13+ Gratis Haakpatronen)

Als Pasen weer voor de deur staat wil je natuurlijk leuke versiering om de paassfeer in huis te halen. Bekijk deze gratis patronen zodat je zelf een paashaas kunt haken. Er zijn tal van patronen dus je kunt naar hartenlust kiezen.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

CAL Paashaasmuis haken dag 1 Het hoofdje

Kies er bij het haken van de paashaas voor om kleurtjes te gebruiken die de sfeer van Pasen goed tot uiting brengen. Kies voor een bruin, geel of wit lijfje en vrolijke kleertjes in de kleuren groen, blauw of roze. En als je dan toch bezig bent, een wortel kan eigenlijk ook niet ontbreken, het is ten slotte het favoriete maaltje van een paashaas.

Leuk weetje over de Paashaas

Weet je trouwens waarom de paashaas en Pasen met elkaar verbonden worden? Waarschijnlijk ligt de oorsprong van het afbeelden van de paashaas voor Pasen bij een Germaanse stam. Deze stam aanbad Ostara, de godin van de vruchtbaarheid. Deze godin zou een vogeltje met verwondingen in een haas hebben veranderd. Deze haas kwam elk jaar terug met eieren om zijn dankbaarheid te tonen aan Ostara. 

13+ Gratis Patronen voor Paashaas haken!

1. Paashaas met eierschortje

Wat mag er niet ontbreken met Pasen? Natuurlijk een paashaas en deze keer een paashaas met eierschortje. Deze leukerd is ontworpen door Marjan van der Leer, die al eerder een prachtig kerstontwerp heeft gemaakt voor Gek op Haken. De paashaas is zo leuk omdat hij een schortje aanheeft waarin je allemaal kleine eitjes kunt stoppen. En wie houdt er nou niet van paaseieren? Je kunt meerdere paashazen haken met verschillende kleuren schortjes en schoenen. Zo ontstaat er een hele gezellige paashazen familie.

Gratis patroon Paasmand haken

2. Paasmand haken

We hebben een aantal mooie patronen voor je verzameld zodat je zelf aan de slag kunt met het maken van een vrolijke gekleurde paasmand. Kies voor fleurige lentekleuren zoals lichtblauw, groen en geel. Wil je echt flink uitpakken dan kun je ervoor kiezen om mooie motiefjes op de mand te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een paashaas of eieren. 

3. Een paashaas haken | Gastblog

Het duurt nog heel even voor het Pasen is, maar toch heeft mijn zusje Margot al wel een heel leuk patroon voor je: een paashaas haken!

4. Gratis haakpatroon voor Pasen

Gratis haakpatroon voor Pasen – Paashaas haken

5. Gratis haakpatroon voor Pasen

Gratis haakpatroon voor Pasen – Paashaas haken

6. Een paashaas haken | Gastblog

Het duurt nog heel even voor het Pasen is, maar toch heeft mijn zusje Margot al wel een heel leuk patroon voor je: een paashaas haken!

7. Paashaasjes

Pasen staat weer voor de deur, zo had ik vorig jaar al een leuk patroontje gevonden van een klein Paashaasje op de site van Wolplein. Met een paar verjaardagen begin deze maand vond ik zo’n Paashaasje wel leuk om samen met een zakje chocolade Paaseitjes cadeau te geven. Deze haasjes zijn gemaakt met pastelkleurtjes van “By Claire nr. 1” (katoen) en haaknaald 2,5 tot slot heb ik er met organza lint nog een strikje omheen gedaan om het geheel feestelijk af te maken.

8. Haken: Alexia het Konijn (pasen Paashaas), gratis haakpatroon

Hierbij presenteer ik je ‘Alexia het konijn’. Dit haakpatroon heb ik zelf ontworpen en uitgeschreven en kun je gratis vinden in dit artikel.

9. Haakpakket Paashaas met Stone Washed XL

Haak zelf een leuke Paashaas uit het boek Pasen haken, van ontwerpster Anja Toonen. De paashaas word met dit haakpakket ongeveer 52 cm hoog. Door de duidelijke instructies en uitnodigende fotografie is het voor iedereen prima te doen om een leuke paashaas te haken. Selecteer hieronder de benodigde materialen en ga aan de slag! Het patroon staat in het boek Pasen Haken en deze kan optioneel bij besteld worden. Veel haakplezier!

10. Haakpatroon Paashaas met Ei

Haakpatroon Paashaas met Ei – Wil jij ook zo een leuke paashaas met ei haken? Lees dan snel verder over het patroon op haakinformatie.

11. Familie paashaas haken

(pattern in Dutch and English below) Ik word helemaal vrolijk van deze grappige paashaasjes. Een ontwerpje van mezelf. De inspiratie komt v…

12. Paashaas

De zon begint zijn eerste stralen te tonen en ik begin al meer en meer te snakken naar de lente en de zomer. Toen het boekje van Anja Toonen “Pasen haken” uitkwam, kon ik dan ook niet a…

13. Haakpatroon Chocolade Paashaas

Een Nederlands van een chocolade paashaas. Wil jij de chocolade paashaas haken? Lees verder over het Haakpatroon Chocolade Paashaas .

Plaats een reactie