Sprei Haken (12+ Gratis Haakpatronen)

Ben je op zoek naar een haakwerk waar je lekker wat uurtjes mee zoet bent, maar dat niet zo ingewikkeld is om te maken, kies dan voor de sprei. De basis van het maken van de sprei is heel eenvoudig want het is in principe gewoon een rechte lap.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Plaid/woondeken/sprei haken deel 1- gratis haakpatroon

Vervolgens kun je natuurlijk wel voor verschillende patroontjes, motiefjes en kleuren kiezen. Daarnaast is het ook belangrijk om het juiste garen te gebruiken. Wil je een sprei die niet te veel kriebelt dan kun je het beste garen gebruiken dat gemaakt is van natuurlijke materialen. Wil je een lichte sprei die niet te warm is dan is katoen een goede optie. Wil je liever een warme sprei dan kun je het beste kiezen voor wol. Heel fijn om te gebruiken is alpacawol. Past dat niet helemaal in je budget, dan kun je kiezen voor een mix van alpacawol met een synthetisch materiaal. 

12+ Beste Sprei

1. Plaid met Jacobsladder | Haakpatroon | Basic Lodge

De plaid met Jacobsladder (haakpatroon). Bij aankoop van het haakpakket is het patroon gratis. Hier vind je een tweede variant met dit patroon. Digitale download voor een plaid met Jacobsladder die net zo behaaglijk is als hij eruit ziet. Heerlijk op de bank, of lekker over de benen tijdens een frisse avond buiten. Het eenvoudig te volgen patroon biedt mogelijkheden voor een beginnende haakster (enige basiskennis van het haken wel gewenst) en is tevens uitdagend genoeg voor een gevorderd haakster. Haaknaald 8 Niveau Enige basiskennis van het haken gewenst.

2. Gedachteloos haken..

3. deken Archieven

4. Haakpatroon dekentje met stoere structuur

Op het eerste gezicht lijkt deze gehaakte deken misschien moeilijk te haken, maar als je eenmaal door hebt hoe de steken werken, dan blijkt het reuze mee te vallen. Door de structuur krijg je een lekkere stoer uitstraling. Deze uitvoering is 112cm x 78cm, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of zo klein maken als je wilt.

5. Brocante sprei haken; Granny Squares

brocante sprei, granny squares, haken

6. Haakplein CAL 2018 Nostalgia

Haak een mooi sprei met de Haakplein CAL 2018 Nostalgia, met het bekende garen Durable breikatoen. Je hebt keuze uit wit of ecru. Het patroon is gratis.

7. Crochet easy chevron blanket ‘ Sofia ‘

Easy, quick, textured, reversible, and super cozy crochet “Sofia” chevron blanket pattern is the latest post on our blog with 15 sizes included. Continue reading for my inspiration, design process, yarn, or scroll down for the free pattern. The design

8. Brocante sprei haken; Granny Squares

9. Haakpatroon Super Zachte Deken

Een gratis Nederlands haakpatroon van een super zachte deken. Wil jij deze deken ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Super Zachte Deken .

10. Grote gehaakte deken

Hoe maak je die grote gehaakte deken? Ik leg je uit hoe je een grote deken haakt en waar ik mijn materiaal haal. Met foto’s!

11. Haakpatroon dekentje met stoere structuur

Op het eerste gezicht lijkt deze gehaakte deken misschien moeilijk te haken, maar als je eenmaal door hebt hoe de steken werken, dan blijkt het reuze mee te vallen. Door de structuur krijg je een lekkere stoer uitstraling. Deze uitvoering is 112cm x 78cm, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of zo klein maken als je wilt.

12. Ribbeldeken

Al anderhalf jaar lag dit haakproject onafgemaakt in de hoek. Aan het begin van dit jaar had ik me voorgenomen om mijn WIP’s af te gaan maken, dus deze deken moest er ook aan geloven. Nu was ik al bezig met de laatste bol, dus heel veel hoefde er niet meer aan te gebeuren. Maar zoals me vaker gebeurt bij het haken van een deken, sloop de verveling erin. En zo lag ie dus anderhalf jaar te wachten op een paar vrije uurtjes en wat doorzettingsvermogen. Omdat er een aantal opdrachten aankomt had ik behoefte aan een schone lei en kwam eindelijk het moment dat ik het oppakte om het af te maken. Afgelopen weekend lag de deken te pronken in de loungehoek, mijn favoriete plekje in de tuin. De deken lag er enkel voor de sier, want nodig was ie niet met het zomerse weer. PATROON RIBBELDEKEN Afmetingen: circa 100 x 100 cm Nodig: 1200 meter acryl garen voor haaknaald 4/5 haaknaald 6.0 stopnaald Start met een ketting van 105 lossen. 1. 2 l (= 1e st), 1 st in elke losse vanaf de 4e losse vanaf de haaknaald, 1 keerlosse. 2. 1 v in elke steek. 3. 2 l (= 1e st), 1 st in de volgende steek, *1 dubbel reliëfstokje in het stokje onder de vaste van de vorige rij, 1 stokje in de volgende vaste*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, haak in de laatste 2 steken 1 st. 4. 1 v in elke steek. 5. 2 l (= 1e st), 1 st in de volgende 2 steken, *1 dubbel reliëfstokje in het stokje onder de vaste van de vorige rij, 1 stokje in de volgende vaste*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, haak in de laatste 3 steken 1 st. Herhaal rij 2 t/m 5, eindig met een rij als 3 of 5. Hecht niet af, ga meteen verder met de rand. Rand Linkerzijde: 1 l, ga de hoek om 1 v om elk stokje, 1 v in elke vaste (haak losjes!), 1 losse om de hoek om te gaan. Onderkant: 1 v in elke steek, 1 losse om de hoek om te gaan. Rechterzijde: 1 l, ga de hoek om 1 v om elk stokje, 1 v in elke vaste (haak losjes!), 1 losse om de hoek om te gaan. Bovenkant: 1 v in elke steek, 1 losse om de hoek om te gaan.

13. Zeeman knutselplatform

Plaats een reactie