Kabouter Haken (12+ Gratis Haakpatronen)

Kabouters zijn superleuke wezentjes die in allerlei bekende fabels en mythes voorkomen. Vaak wordt gezegd dat kaboutertjes in paddenstoelen wonen. Hierdoor zie je ze regelmatig terugkomen in herfstdecor of in de tuin. Wil je zelf je huis opvrolijken met een paar gezellige kabouters dan kan dat met behulp van de haakpatronen die we hier voor je hebben verzameld. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Crochet Vlog & Pattern Review - Not a Tutorial | Christmas Tree Gnome Pattern by Mufficorncrochet

Maak een paar vrolijke kabouters voor in de vensterbank of voor op het balkon. Ook leuk is het om vingerpoppetjes te maken in de vorm van kaboutertjes. De vingerpoppetjes zijn heel makkelijk te maken, het is daardoor een leuk project wat je ook kunt maken met kinderen. Ook leuk is om een kabouter te maken die er uitziet als David de Kabouter die bekend is uit de tekenfilmserie gebaseerd op de boeken van Rien Poortvliet.

12+ Beste Kabouter

1. Kabouters haken

Met dit boek haak je jou eigen kabouterwereld. Laat je betoveren en inspireren!

2. Productcategorieën Patronen

3. Kabouters haken

Met dit boek haak je jou eigen kabouterwereld. Laat je betoveren en inspireren!

4. Haken voor de kerst! Haakpakket winter Tomte (stylecraft)

Haak je eigen winter Tomte! Een scandinavische kabouter met een hoge knuffelfactor. De tomte wordt circa 30cm hoog en is gehaakt met Stylecraft special dk. Shop hier de benodigde materialen en ga aan de slag! Wil je de tomte liever in katoen haken? Bekijk dan het pakket in byClaire cotton. Waar vind ik het patroon? Het patroon wordt als download link verzonden in de orderbevestiging per email (roze link). Het patroon is ook altijd op te vragen onder je account bij “downloads”. In het patroon staan de 3 variaties beschreven (rood/wit, frozen en stylecraft versie).

5. Haakpatroon Tuinkabouter

Een gratis Nederlands haakpatroon van een tuinkabouter. Wil jij deze kabouter haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Tuinkabouter .

6. Kaboutertje haken

Bij iemand thuis zag ik een aantal kabouters. Leuk om te haken. Ik heb wat gezocht op internet, en dit kaboutermannetje als eerste gemaakt. Het patroon is gratis en te vinden op Ravelry. Ik heb gehaakt met een 2 mm haaknaald en Phil Coton 3. Voor de baard had ik nog wat ‘pluisgaren’ liggen (dat haakt vervelend zeg!). Hij is 11 cm geworden, dus niet heel klein.

7. HOME

8. Kaboutertje haken

Bij iemand thuis zag ik een aantal kabouters. Leuk om te haken. Ik heb wat gezocht op internet, en dit kaboutermannetje als eerste gemaakt. Het patroon is gratis en te vinden op Ravelry. Ik heb gehaakt met een 2 mm haaknaald en Phil Coton 3. Voor de baard had ik nog wat ‘pluisgaren’ liggen (dat haakt vervelend zeg!). Hij is 11 cm geworden, dus niet heel klein.

9. DIY: Patroon gehaakt kabouter vingerpoppetje

Een paniekerig appje. Een vriendin in nood. Hoge nood. Dochter op de vrije peuterspeelzaal moest voor Sinterklaas kaboutertjes hebben. Deze moesten perse zelfgemaakt zijn, dat heb je blijkbaar op de vrije school, en daar twijfelde zij aan haar skills. Of ik haar zou kunnen helpen. Vast wel. Die zelfde avond ging ik voor haar op zoek. Ik spamde haar hele telefoon vol met afbeeldingen van de meest schattige kabouters die ik op internet vond en die misschien aan de eisen zouden voldoen. Zij bedacht dat een gehaakt mini poppetje wel wat zou zijn, met wederom een klein probleempje. Zij kon niet haken. Of ze een avond mocht langskomen en ik het haar even zou willen leren. Leek me gezellig. Omdat ik ook twijfelde aan mijn eigen skills bedacht ik eerst eens wat te experimenteren. Het bleek super simpel en binnen een kwartiertje had ik iets in mijn handen wat met een beetje creatieve blik wel door kon voor een kabouter. Er moest nog een baard op. Zo gezegd zo gedaan. En er moest een vrouwtje bij want ook David de kabouter gaat al eeuwen niet alleen door het leven. In overleg met dochter kreeg die een ander kleur truitje aan. E voila. Draadjes wegwerken, gezichtje tekenen en […]

10. Haakpatroon

Met kleine restjes garen kan je met dit patroon heel snel kleine paddenstoel kabouters maken. Klasiek zoals een vliegenzwam of met knallende kleuren, je creativiteit kennt geen grenzen.

11. Gratis haakpatroon: KABOUTER

Klik hier voor het gratis haakpatroon van Amigurumi To Go om deze leuke kabouter te maken Kleine haakprojectjes Een klein haakprojectje is altijd leuk om te maken. Ter afwisseling van een groter project waaraan je misschien aan het werken bent. Of gewoon omdat je iets leuks wilt maken waaraan je niet dagen hoeft te werken. […]

12. Kabouter vingerpoppetjes met opbergpaddestoel

Zo schattig, deze kabouter vingerpoppetjes. Ik zag (zoals gewoonlijk) een foto op internet voorbijkomen. Aan de hand van die foto en een dee…

13. Speelkoffertje met kabouter

Plaats een reactie