Eierwarmers Haken (11+ Gratis Haakpatronen)

Als je op een zondagochtend een keer een ontbijtje maakt voor je gezin inclusief gekookt eitje dan zou het fijn zijn als dat eitje lekker warm blijft. Het is zonde dat tegen de tijd dat iedereen aan tafel zit je vers gekookte eitje al koud is, want er gaat niks boven een lekker warm eitje bij het ontbijt.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken-tutorial #413: Eierwarmers

De oplossing is de eierwarmer, een klein mutsje voor je ei zodat die lekker warm blijft. Bovendien ziet een eierwarmer er heel erg vrolijk uit op tafel. Ideaal voor als je de ontbijttafel nog een beetje meer sfeer wil geven, bijvoorbeeld voor Pasen, Pinksteren of kerst. Je kunt zelf heel eenvoudig eierwarmers haken met behulp van een van de haakpatronen die we hier voor je hebben verzameld. Een leuk project om zelf of met kinderen te maken. 

11+ Beste Eierwarmers

1. eierwarmers haken (de muts) — bij boef+mop

Omdat het vandaag dan toch best wel koud is: de gehaakte eiermuts! Je hebt nodig: haaknaald 2.5 garen (wit en 6 andere kleuren. Ik gebruikte Catania) of een pompommaker of een stuk karton of een vork (ik ging voor de vork) Haak 6 vasten in een magische ring (6v) Toer 1: 2 vasten in elke vaste (12v) Toer 2: 2 vasten in elke 2e vaste (18v) Toer 3: 2 vasten in elke 3e vaste (24v) Toer 4: 2 vasten in elke 4e vaste (30v) Toer 5-11: haak 30 vasten, hecht af met een halve vaste. Wissel van kleur na toer 1, 3, 5, 7 en 9. Maak van iedere kleur een klein pompommetje. Handig: mooi van kleur wisselen, of een andere versie pompoms maken met een vork of met karton

2. Eierwarmers haken..!

Pasen komt er al weer aan en dat betekent tijd voor een stel leuke eierwarmers! Deze haak je gemakkelijk zelf, zodat je er tijdens het paasontbijt lekker feestelijk bij zit.

3. Eiermuts

Met Pasen in aantocht moet er natuurlijk het een en ander in dit thema worden gehaakt. Net als vorig jaar mogen de meiden op de laatste schooldag voor Pasen een versierd ei voor een klasgenootje meenemen. Na het succes van de eitjes van afgelopen jaar, moesten er ook dit jaar weer wat eiermutsjes gehaakt worden. Een lekker snel haakprojectje met een superschattig resultaat. Ik begon met een basic mutsje met pompon. PATROON EIERMUTS Nodig: katoen haaknaald 3.5 kleine pompon sieraden- of textiellijm stopnaald Start met een magische ring. 1. Haak 1 losse en 6 hst in de ring. Sluit met 1 hv. (6) 2. 2 lossen en in elke steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (12) 3. 2 lossen en in elke 2e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (18) 4. 2 lossen en in elke 3e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (24) 5. 2 lossen en in elke 4e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (30) 6-9. 2 lossen en in elke steek 1 hst. Sluit met 1 hv. (30) Hecht af, werk de draadjes weg en plak de pompon bovenop het mutsje. In de rijen kun je leuk variëren met kleuren.

4. DIY eiermutsjes haken

Leuke vrolijk eiermutsjes haken voor het paasontbijt. Hoe je dat doet, lees je in dit gratis haak patroon. Makkelijk te volgen voor beginnende hakers.

5. Haakpatroon Eierwarmer Pasen

Een gratis Nederlands haakpatroon van een eierwarmer voor Pasen. Wil jij ook leuke eierwarmers voor Pasen haken? Lees dan snel verder.

6. Inkijkexemplaar Puur haken

Puur haken – Maaike van Koert 9789043917193 In Puur haken van blogster Maaike van Koert (bekend van de blog creJJtion) staan ruim 20 haakpatronen voor beginners en gevorderden. Natuurlijke materialen zijn hierbij het uitgangspunt. Verschillende haaktechnieken zoals granny squares en kabelhaken komen aan bod. De projecten varieren van grappige eierwarmers en zomerse sjaal, tot babydeken en een vloerkleed. Maaike van Koert laat unieke haakpatronen zien, inclusief illustraties met haaksteken en achtergrondinformatie over het materiaal. Puur haken bevat sfeervolle fotografie en praktische haakpatronen om 100% (h)eerlijk te haken!

7. annekids

Met Pasen had ik dus van die geinige eierwarmers gehaakt en er heel stoer bij vermeld dat ik de oortjes er gelijk bij aan heb gehaakt. Wel zo gemakkelijk en snel(ler). Kokijn vroeg zich af hoe dat nou moest: sorry dat ik je berichtje pas na de Pasen heb gelezen, nu nog een uitleg is een beetje mosterd na de maaltijd, maar misschien heb je er bij een ander haaksel wat aan: Ik heb met een kleinere maat haaknaald in de gaatjes tussen de vasten van twee verschillende toeren gestoken en toen de draad erdoor getrokken, zodat een lus ontstaat. Je heb nu dus een lus en twee draden, een langere van je bolletje en het uiteinde. Met de lus en de lange draad haak je een ketting van lossen, dat is ook het begin van de oortjes volgens het patroon. Als de oortjes af zijn hoef je alleen maar de resterende uiteindes naar binnen te trekken en er een knoopje in te leggen. Dan zit het stevig vast zonder de extra bobbels van het aan- en afhechten van losse oortjes. Ik hoop dat je er toch misschien nog wat aan hebt, gelukkig wordt het volgend jaar gewoon weer Pasen..

8. eierwarmer Archieven

9. Eierwarmers haken voor Pasen

Denk aan Pasen en je denkt aan een paasontbijt of lunch met een prachtig versierde tafel gedekt met…

10. Gratis haakpatroon: EIERWARMERTJES KIP

Eierwarmertjes in de vorm van een kip gemaakt door MrsHooked Klik hier voor het gratis haakpatroon

11. Haakpatroon Eierwarmer Pasen

Een gratis Nederlands haakpatroon van een eierwarmer voor Pasen. Wil jij ook leuke eierwarmers voor Pasen haken? Lees dan snel verder.

12. Eierwarmers haken..!

Pasen komt er al weer aan en dat betekent tijd voor een stel leuke eierwarmers! Deze haak je gemakkelijk zelf, zodat je er tijdens het paasontbijt lekker feestelijk bij zit.

Plaats een reactie