Driehoek Sjaal Haken (18+ Gratis Haakpatronen)

Wie net begint met haken zal al snel uitkomen op het haken van een sjaal. Het is een van de makkelijkste patronen om te maken en als je eenmaal begonnen bent kun je dezelfde steek eindeloos herhalen. Als beginner kies je allereerst voor een rechte sjaal, wil je iets anders dan kun je kiezen voor een driehoek sjaal. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Driehoekssjaal haken | lossen & stokjes | Makkelijk voor beginners

We hebben een aantal patronen voor een driehoek sjaal voor je verzameld zodat je zelf een prachtige sjaal kunt maken. Je kunt hiervoor tal van haaksteken gebruiken zoals de boordsteek of zig-zag steek voor een leuk effect. Daarbij kun je zelf bepalen welke kleur je gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur zoals wit, grijs, ecru of zwart zodat je de sjaal eenvoudig kunt combineren met bijna alle kledingstukken uit he garderobe. Maar je kunt er ook voor kiezen om van de sjaal een echte eye-catcher te maken en lekker felle kleurtjes gebruiken.

18+ Beste Driehoek sjaal

1. Sjaal haken voor beginners: Never ending sjaal haakpatroon

Met dit gratis haakpatroon kan je je eigen sjaal haken voor beginners! De ‘Never ending sjaal’ is super eenvoudig en bevat een uitlegvideo.

2. granny driehoek shawl haken

jullie weten inmiddels al dat ik ook dol ben op makkelijke haak maar lekker weg projecten. Zo’n repeterende handeling waar je niet bij na h…

3. Gratis haakpatroon sjaal met houwtje touwtje sluiting

4. granny driehoek shawl haken

jullie weten inmiddels al dat ik ook dol ben op makkelijke haak maar lekker weg projecten. Zo’n repeterende handeling waar je niet bij na hoeft te denken en lekker zen van wordt. De grannysteek is precies zo’n haaksteek waarbij je niet hoeft te denken of te tellen en je bijna gedachteloos kan doen. Of ondertussen een heerlijke netflixserie kijken bijvoorbeeld ūüėČ. Met de amazing cake van action ging ik aan de slag. Het was even wennen omdat de draad uit meerdere fijne draadjes bestaat, maar na 5 minuutjes haken was ik al helemaal gewend en haakte ik heerlijk gedachteloos deze shawl. Het garen is zooo lekker zacht en daardoor valt de shawl ook heerlijk soepel. gebruikte garen Dit garen zag ik in meerdere kleurstellingen in de schappen liggen, en omdat het zo lekker weg haakt denk ik dat ik binnenkort toch nog maar eens ga kijken voor een andere kleur. Het patroon kan je overal op internet gratis vinden, maar voor jullie gemak voeg ik nog een haakschema bij. Deze heb ik niet zelf geschreven maar komt dus van het internet. Een bol kost ‚ā¨2,99. Ga voor die prijs maar eens proberen ergens een leuke shawl te kopen. Dat gaat je denk ik niet lukken, en nu heb je ook nog eens iets handgemaaktst. Uniek dus! Aan een bol had ik voldoende, ik hield zelfs nog wat garen over. Voor een extra soepel effect haken met naald nummer 5 of 6. Dan valt het echt lekker luchtig. Liefs, Mafke

5. Gehaakte driehoek sjaal voor beginners: Pop-Up Sjaal door Wilmade

Hier vind je het gratis haakpatroon voor de Pop-Up Sjaal: een gehaakte driehoek sjaal voor beginners die van beneden naar boven gehaakt wordt. Incl. video!

6. Sjaal haken voor beginners: Never ending sjaal haakpatroon

Met dit gratis haakpatroon kan je je eigen sjaal haken voor beginners! De ‘Never ending sjaal’ is super eenvoudig en bevat een uitlegvideo.

7. granny driehoek shawl haken

jullie weten inmiddels al dat ik ook dol ben op makkelijke haak maar lekker weg projecten. Zo’n repeterende handeling waar je niet bij na h…

8. Lentesjaal #1

Toen we met carnaval een weekendje in Den Haag waren en we, hoe kan het ook anders met twee tienermeiden, aan het shoppen waren, zag ik deze kleur al liggen tussen de nieuwe collectie. Zo mooi vind ik ‘m. Ik wilde een aantal lentesjaals gaan haken van katoen en van deze kleur moest er ook een komen. Yarn and Colors Epic heeft precies de tint die ik zocht. Zeven bollen gebruikte ik en haaknaald 8.0 voor een lekkere losse steek. Zo werd de lentesjaal luchtig en, ondanks het dikke katoen, niet zo zwaar. Het werden er al meteen twee. E√©n voor mijn tante, die er graag een wilde, en √©√©n voor mijn vriendin, die ik ermee verraste voor haar verjaardag. Zo heerlijk ook om dit alles mooi in te pakken. Net als bij de Denim blauwe sjaal en Omi’s sjaal gebruikte ik de granietsteek. Eenvoudig, maar zo mooi! Ik haakte de sjaal volgens het patroon van Jessie At Home. Het leuke labeltje komt van Mez11.

9. Sjaal haken voor beginners: Never ending sjaal haakpatroon

Met dit gratis haakpatroon kan je je eigen sjaal haken voor beginners! De ‘Never ending sjaal’ is super eenvoudig en bevat een uitlegvideo.

10. Een driehoekige sjaal haken met gratis patroon

Deze driehoekige sjaal haakte ik tijdens gezellige zomeravonden op ons terras. Het is een gratis patroon van Veritas waarin alles uitges…

11. Tutorial gebreide driehoek sjaal :)

Ik geef jullie hier het basispatroon of recept voor de gebreide driehoek sjaal. *LET OP: de…

12. Haakpatroon This is me Sjaal

Een gratis Nederlands haakpatroon van de This is me Sjaal. Lees dan verder over het Haakpatroon This is me Sjaal .

13. Review Boek: Sjaals haken

Een revieuw van het boek Sjaals Haken van a La Sascha. Wil jij weten hoe Haakinformatie dit boek beoordeeld? Review Boek: Sjaals haken .

14. Baktus sjaal haken

Hoe ik in aanraking kwam met de ‚ÄúBaktus‚ÄĚ sjaal. Mijn favoriete sjaal! Op zoek naar een bijpassende sjaal/iets unieks voor bij‚Ķ

15. Review Boek: Sjaals haken

Een revieuw van het boek Sjaals Haken van a La Sascha. Wil jij weten hoe Haakinformatie dit boek beoordeeld? Review Boek: Sjaals haken .

16. Gehaakte vlindersjaal

Maak deze eenvoudige gehaakte vlindersjaal met mijn gratis haakpatroon en video tutorial. Deze driehoeksjaal is ook leuk voor beginners.

17. Granietsteek omslagdoek

Ok√©, weer een hype, maar wel √©√©n die ik ook √©cht mooi vind… Ik kon niet achterblijven met een omslagdoek in de granietsteek! :-D Deze …

18. Granny Stripe

Granny Stipe is een gehaakte sjaal (stokjes en lossen) van restjes garen. Wij gebruikten haaknaald nr. 3, maar dat kan elke dikte zijn, natuurlijk. De afmetingen zijn ongeveer 85 cm diep en 190 cm breed aan de bovenkant. Let op: je koopt een digitaal patroon dat je kunt downloaden via de link in je bevestiging/factuur.

19. Haken: Midnight walk omslagdoek (gratis haakpatroon)

Daar gaan we weer… ik waagde me toch weer aan een omslagdoek. Ik maakte de ‚ÄėMidnight walk‚Äô met het gratis haakpatroon van Pysselofix. Benieuwd?

Plaats een reactie