Gratis Breipatroon Valse Patentsteek [Stap voor Stap]

Wil je een breiwerk maken dat lekker elastisch is dan kun je daar verschillende steken voor gebruiken. Denk hierbij aan de boordsteek of de patentsteek. Er zijn verschillende variaties voor een patentsteek, bijvoorbeeld de halve patentsteek en de valse patentsteek. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Valse patentsteek breien

De meest eenvoudige patentsteek is de valse patentsteek. Wil je een breiwerk maken met een valse patentsteek dan moet je het aantal steken dat je opzet delen door vier. Op de eerste naald moet je drie steken recht breien en één steek averechts. Dit herhaal je tot je bij het einde van de naald komt. Op de 2e naald brei je twee steken recht, één steek averechts en één steek recht. Ook dit herhaal je tot het einde van de naald. 

Wil je graag een breiwerk maken met de valse patentsteek bekijk dan de breipatronen die we voor je hebben verzameld. Volg de stappen en maak zelf zo´n mooi elastisch breiwerk in de kleur van jouw keuze. 

7+ Beste Breipatroon valse patentsteek

1. Breipatroon DMC Natura XL Babydeken

Breipatroon DMC Natura XL Babydeken – Brei dit leuke babydekentje voor je eigen kleintje of geef het cadeau op een babyshower! Dit dekentje is gebreid met DMC Natura XL in een valse patentsteek waardoor het patroon perfect geschikt is voor beginnende breisters. Door het gebruik van Natura XL is het dekentje veilig voor de allerkleinsten en valt het lekker soepel en zacht. Kies voor de leuke okergele trendkleur of ga voor je eigen favoriete tint met dit leuke gratis breipatroon! Benodigdheden: – 5 bollen DMC Natura XL kleur 09 – Breinaalden 8 mm Afmetingen: breed 75 x hoog 65 cm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Sjaal in valse patentsteek

Nog een sjaal of kol die in enkele uren te breien is , ook met naalden nr. 9 en dit keer in de valse patentsteek. Hiervoor zet je een aantal steken op gelijk aan een veelvoud van 4 + 1 steek. Voor deze sjaal 29 steken. Ik gebruikte maar één bol wol en maasde de steken van opzet en einde aan elkaar voor een kol of kokersjaal. Ook deze sjaal kan onder begeleiding gebreid worden tijdens het vrouwencafé op vrijdag 8 februari. Dit heb je nodig: 1 bol wol voor naalden nr. 9 2 naalden nr. 9 met knop een rest wol van ongeveer dezelfde dikte en in een contrasterende kleur ( voor de opzet) een maasnaald en derde naald nr. 9 ( voor de afwerking ) Werkwijze: Opzet: veelvoud van 4 + 1 zet 29 steken op met de wol in de contrasterende kleur knoop de werkdraad aan de opzetdraad en brei een naald rechts brei dan als volgt: 1 recht – *2 averecht – 2 recht* – herhaal van *tot* herhaal deze naald Afwerking: zet de steken met de werkdraad van de eerste gebreide naald na de opzet op een naald en in dezelfde richting als de andere naald verwijder de opzetdraad kant de steken met een derde naald af of maas ze aan elkaar. stop de draadjes in Sjaal gebreid met Lang, Mille colori big.

3. Patentsteek Breien

Leer de patentsteek breien met dit gratis breipatroon inclusief video tutorial. Bekijk hier!

4. Patentsteek breien breien, zo doe je dat

5. mooie steek voor een woondeken. Foto geplaatst door AlieBeukman op Welke.nl

6. Breipatroon Gebreide trui met raglan

Plaats een reactie