Makkelijk Breipatroon Eenvoudig Muts [Beginnersuitleg!]

Breien is een hele leuke hobby waar je heel wat uurtjes mee zoet kunt zijn. Maar soms wil je gewoon een eenvoudig breiwerkje maken. Er zijn tal van patronen waarmee je eenvoudig een muts kunt breien. Het is een leuk en eenvoudig project waar je slechts een paar uur voor nodig hebt. Bovendien heb je er maar één bolletje wol voor nodig. Dus als je nog ergens een bol garen hebt liggen in een leuke kleur, kun je zo aan de slag. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Tutorial ke 1035 - Knitting simple hat for beginners

Ondanks dat een muts heel eenvoudig te breien is komen ze wel in alle vormen en maten. Wil je het echt eenvoudig houden dan kun je kiezen voor dikke wol die je kunt breien met dikke breinaalden. Met dikke breinaalden kun je makkelijker breien. Wil je de muts nog wat extra’s geven dan maak je er ook een mooie pompon op vast in een vrolijke kleur. 

14+ Beste Breipatroon eenvoudig muts

1. Muts breien voor beginners

Muts breien voor beginners? Met dit gratis breipatroon kun je eenvoudig zelf een muts breien.

2. Muts haken met granietsteek; gratis patroon

Met dit patroon haak je binnen een mum van tijd een leuke en warme muts. Onze echtstudio pubermodellen wilden best even poseren met deze coole mutsen, het duurde even voordat er serieus gefotografeerd kon worden… maar goed, na een uurtje […]

3. Gratis breipatroon Olympia kol en muts

Kol en muts breien – Een kol en muts brei je super snel met dit breipatroon van Lana Grossa! In no-time heb je een nieuwe muts en kol met dit prachtig gemêleerde garen van Olympia. Zorg dat je er warm bij loop in de winter. Benodigdheden: – 4 x Lana Grossa Olympia – rondbreinaald nr. 8, met voor de muts lengte 40 cm en voor de col lengte 60 cm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

4. Patroon muts hangoor konijntje breien

Iedereen die kan breien, kan deze konijnenmuts maken. Het patroon is helemaal uitgeschreven en elke stap is voorzien van foto’s. Voor jouw eigen kleine konijntje 🐭 Het patroon is voor een baby van 3 tot 6 maanden. Wil je een grotere muts breien, kies dan pennen 4 of 4,5 en garen dat geschikt is voor pennen van deze dikte. Let op Als je het patroon bestelt, krijg je een e-mailbevestiging met een link naar het patroon (pdf). Om verspreiding van het patroon te voorkomen, kun je het patroon één keer downloaden. Open de link alléén op een laptop of desktop, dan komt het patroon in de map downloads en kun je het later altijd terugvinden.

5. Brei patroon Hippe Muts De Haakfabriek

Breipatroon muts Benodigdheden voor de zwart met bruine muts: 2 bollen Scheepjes Stonewashed XL 843 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 841 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 849 1 bol By Claire Sparkle 2172 Rondbreinaald 5.00 40 cm Borduurnaald Benodigdheden voor de rood grijze muts: 2 bollen Scheepjes Stonewashed XL 842 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 860 1 bol Scheepjes Stonewashed XL 847 1 bol By Claire Sparkle 2231 Rondbreinaald 5.00 40 cm Borduurnaald Beschrijving : Zet 46 steken op zoals je ook op een rechte breinaald doet. Laat een lange draad hangen aan je werk deze heb je aan het eind nodig. Verdeel de steken gelijk matig over je naald en let op dat ze niet gedraaid zitten. Markeer je steek om het begin aan te geven. Haal nu de eerste opgezette steek van je naald af en wissel deze met de laatst opgezette steek.. Zo krijg je een mooie aansluiting in je breiwerk. De eerste toer zal wat strak breien maar dat komt goed zodra je een stukje verder bent. Een trucje die ik zelf altijd gebruik is om je steken op te zetten op twee naalden je houdt de naalden tegen elkaar en zet daar de steken overheen. Brei alle toeren recht Brei 25 toeren met 849 (847) Brei 15 toeren met 841 (860) Brei 70 toeren met 843 (842) Hecht de steken af en laat een lange draad zitten. Rijg deze draad door alle lusjes van de afhechtsteken. Doe het zelfde met de beginsteken. Trek de draden aan zodat je het als het ware dicht maakt Draai de muts binnenste buiten met de binnenkant van het breiwerk tegen elkaar. Je krijgt nu de aangetrokken gedeeltes tegen elkaar aan zet het met een paar steken aan elkaar vast. Laat de draden nog even zitten want daar kan je straks perfect je pompon aan vast maken. Zo krijg je dus een mooie gevoerde muts die er aan de binnenkant net zo mooi uit ziet als de buitenkant Het leuke van deze muts is dat het lijkt of alles is ingebreid, maar niets is minder waar het is er allemaal op geborduurd. Hier kan je je eigen creativiteit gebruiken. Je kan de muts ook eerst borduren en later dicht maken dat is wel wat makkelijker ik zelf had de mutsen al af en had later het idee om ze te gaan borduren ;-). Hoe je dit moet doen staat perfect omschreven op deze leuke blog: http://littlecottonrabbits.typepad.co.uk/my_weblog/2014/07/duplicate-stitch.html Versier (Borduur) naar eigen inzicht met de overgebleven Stonewashed Xl en By Claire Sparkle je muts. Zet als laatste je pompon vast met de overgebleven draden aan de bovenkant van de muts. Heel veel brei en draag plezier.

6. Muts breien; gratis patroon eenvoudige muts

Wil je zelf een heerlijke warme muts breien maar weet je niet precies hoe? Vind je veel patronen te ingewikkeld? Met dit patroon is je eigen gebreide muts snel een feit! Naar buiten zonder muts kan m

7. Patroon Gebreide Muts en Sjaal “Blue Winds”

Gratis breipatroon “Blue Winds” – Gebreide muts met bijpassende sjaal voor dames, gemaakt van Drops Big Merino wol – Drops Design ✓ Nieuwe ontwerpen ✓ Voordelig garens online ✓ Snelle service!

8. Gratis breipatroon beertje, voor beginners en kinderen

Gratis breipatroon van een eenvoudig te maken beertje. Voor kinderen en beginners. Meer gratis breipatronen op knitkids.nl

9. Patroon baret/muts (universele damesmaat)

Omdat er vraag is naar een beschrijving van mijn baret/muts, probeer ik hier mijn steno om te zetten in een volgbaar patroon. Ik heb gehaakt met Zeeman garen (Royal) en haaknaald 5 in halve stokjes (tenzij anders vermeld). Ik heb ca. 70 gram verbruikt (= +/- 180m). Elke toer wordt gesloten met een hv, de volgende toer wordt begonnen met 2 l (=1e hst) 1: Magische ring met 8 hst 2: 2 hst in iedere st (=16) 3: 2 hst in iedere 2e st (=24) 4: 2 hst in iedere 3e st (=32) 5: 2 hst in iedere 4e st (= 40) 6: 2 hst in iedere 5e st (=48) 7: 2 hst in iedere 6e st (=56) 8: 2 hst in iedere 7e st (=64) 9: 2 hst in iedere 8e st (=72) 10: 2 hst in iedere 9e st (=80) 11: 2 hst in iedere 10e st (=88) 12: 2 hst in iedere 11e st (=96) 13 t.m. 18: 96 hst 19: iedere 11e en 12e hst samen (=88) 20: iedere 10e en 11e hst samen (=80) 21: iedere 9e en 10e hst samen (=72) 22: iedere 17e en 18e hst samen (=68) 23 + 24: 68 hst 25: 68 v Voor de klep: middenvoor markeren en naar elke kant 14 steken aftellen, ook daar markeren (deze punten geven uiteraard begin en eind aan van de klep). De klep wordt met een dubbele draad (anders gaat de klep slap hangen) heen en terug gehaakt en dus aan het einde van de toer wordt het werk gekeerd d.m.v. 2 keerlossen. 1: 28 hst, 2 keerlossen, keren 2: 1e en 2e hst samen, 22 hst, 27e en 28e hst samen (=26), 2 keerlossen, keren 3: 1e en 2e hst samen, 20 hst, 25e en 26e hst samen (=24), 2 keerlossen, keren 4: 1e en 2e hst samen, 18 hst, 23e en 24e hst samen (=22), 2 keerlossen, keren 5: 1e en 2e hst samen, 16 hst, 21e en 22e hst samen (=20), 1hv in toer 4, afhechten. Haak nog een toer v rond de hele onderrand van de muts, inclusief klep. Voor het sierbandje voor: haak een ketting van 38 lossen (enkele draad), 33 stk in elke st 1stk, te beginnen in de 4e vanaf de nld. In de laatste st 5 stk, verder aan de andere kant van de ketting, 33 stk; 4 stk in de laatste st, met 1 hv sluiten. Naai de band voor op de baret, net boven de klep. Naai er nog 2 stoere knopen op en klaar! © http://mwlbyangelique.blogspot.com/ Heel veel succes met haken. Als er vragen of onduidelijkheden zijn, hoor ik het graag. Respecteer mijn ontwerp en slinger het patroon niet ongevraagd het web op alsjeblieft. Als je jouw muts plaatst is dat natuurlijk prima, ik zou het wel fijn vinden als je er een link naar mijn blog bij zou zetten. Ik wens iedereen verder heel warme oren toe!

10. gratis breipatroon ‘Muts en Sjaal tegelijk’

Gratis Breipatroon voor deze makkelijke en warme Muts en Sjaal tegelijk. Omdat je de sjaal aan de muts vast breit, kun je je kindje lekker warm inpakken.  Dit patroon beschrijft een muts voor een kindje van 3-4 jaar, maar is eenvoudig aan te passen naar een maatje groter of kleiner.  Eenvoudig patroon zeer geschikt voor beginners.  Nog nodig: 2 bollen Phildar Partner 6, Breinaalden 5,5 mm en een stopnaald.  Om dit patroon te kunnen downloaden is een account nodig. Je kunt dan zonder te betalen door het afrekenproces en je vindt je patroon dan onder het kopje downloads.

11. Gehaakte muts met klep

Ik heb gebruik gemaakt van DIT PATROON Let op: Ik heb aanpassingen gedaan en heb er een klep aan gehaakt! Ik heb gehaakt met haaknaald 6 mm en 100 gram (= 140 meter) Robin Chunky 100% acryl. Patroon: Muts: 1e toer: Haak 4 lossen. Haak 11 stokjes in de 1e losse (= 12 stokjes) 2e toer: Haak 3 lossen (=1e stokje), haak 1 stokje in dezelfde steek, *2 stokjes in de volgende steek* Herhaal van * tot * tot je rond bent, sluit aan met een halve vaste boven op het 1e stokje (=24 steken) 3e toer: Herhaal de 2e toer (= 48 steken) 4e toer: Haak 3 lossen (=1e stokje), haak stokjes en meerder verdeeld over de ronde een aantal keren zodat je eindigt met 56 stokjes. (= 56 steken) 5e toer: Haak 3 lossen (= 1e stokje), haak een dubbel reliëfstokje voor in de volgende steek, *1 stokje op volgende steek, 1 dubbel reliëfstokje voor om volgende steek* Herhaal van * tot * tot je rond bent, sluit aan met een halve vaste op het 1e stokje. 6e toer: Ga met een halve vaste naar de volgende steek. Haak 3 lossen (= 1e stokje), haak een dubbel reliëfstokje voor om de volgende steek *1 stokje op de volgende steek, 1 dubbel reliëfstokje voor om volgende steek* Herhaal van * tot * tot je rond bent, sluit aan met een halve vaste op het 1e stokje. Herhaal de 6e toer tot je bijna de gewenste lengte hebt. Rand: *Haak 1 losse, haak 1 vaste in dezelfde steek, haak verder in elke steek een vaste tot je rond bent. Sluit aan met een halve vaste in de 1e vaste* Herhaal van * tot * nog 2 x Je hebt 3 toeren vasten gehaakt. Hecht af. (dit is midden achter) Klep: Vouw de muts vanuit midden achter dubbel. De andere kant is dus middenvoor, ga 12 steken naar rechts en hecht daar aan in de voorste lus van de steek. (In de achterste lus haak je later pas.) Haak 2 lossen (=1e halve stokje) Haak nog 23 halve stokjes, ook in de voorste lussen van de steken. Draai je werk en haak 24 halve stokjes in de lussen die nu voor liggen, maar daarnet nog de achterste lussen waren. Sluit aan met een halve vaste op het 1e halve stokje. *Haak 2 lossen en haak weer een rondje met halve stokjes, nu wel door beide lussen. Sluit aan met een halve vaste op het 1e halve stokje.* Herhaal van * tot * nog een keer. Haak 1 losse. We gaan nu de twee lagen samen haken met achtereenvolgens: 2 keer 1 vaste, 2 keer een half stokje, 16 keer een stokje, 2 keer een half stokje en 2 keer 1 vaste. Hecht af. Houdt de goede kant voor je. Hecht aan rechts naast de klep op de 1e steek van de muts. Haak 1 losse. Haak nu een rand vasten langs de klep. Eindig aan de andere kant van de klep met een halve vaste op de 1e steek van de muts. Hecht af. Voor een beschrijving van de Col met Capuchon: KLIK HIER ♥

12. Patroon mannen muts

Deze muts voor mijn ventje gebreid wil geen model staan :( Hier volgt het eenvoudig patroon Breinaald nr 3.5 ik heb deze met bianca van Wibra gedaan. Opzet 132 steken met rondbreinaald of gewone naalden zonder kop , 5 cm boordsteek 2r 2 av Na 5 cm 1nld rechts breien en terzefder tijd 24 minderingen verdelen. Bij 20 cm beginnen minderen. .Brei 5de en 6de steek samen breien (90) Brei alles 4de en 5 de samen breien (72) Brei alles 3de en 4de samen breien (54) Brei alles. 2de en 3de samen breien (36) Brei alles samen 2 aan 2 samen breien (18) Brei alles amen 2 aan 2 samenbreien (9) Afhechten en samen trekken, draden instoppen Veel brei plezier.

13. Muts kleine ruit

Geloof het of niet, maar de ruitjes zijn gebreid van alleen rechte steken!

Plaats een reactie