Hexagon Vest Haken (10 Gratis Haakpatronen)

Een hexagon vest is een superleuke manier om een vrolijk en luchtig vest te haken. Het wordt een hexagon vest genoemd omdat het vest bestaat uit twee grote hexagons die op de rug met elkaar verbonden worden. Elke afzonderlijke hexagon of zeshoek vormt een deel van het voorpand, een mouw en de helft van een achterpand.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken Met Kaatje, Vandaag Ben Ik Bijna Klaar Met Mijn Hexagon Vest…welke Wol Hier Voor Gebruik ??

Haken met kaatje, vandaag ben ik bijna klaar met mijn hexagon vest...welke wol hier voor gebruik ??

Het is vandaag zo’n grijs weer … het is heerlijk weer om binnen te zitten,kopje thee en haken. Tijdens het haken vind ik het erg … Lees alles

Om het vest te haken maak je twee grote zeshoeken die tijdens het haken altijd een beetje bobbelt. Alleen als je ze dubbelgevouwen neerlegt dan is het haakwerk plat. Het hexagon vest kun je maken met verschillende kleuren om een mooi vrolijk vest te creëren. Wil je liever een neutraal kleurtje dan kan dat natuurlijk ook. Als je kiest voor neutrale kleuren dan kun je het vest makkelijker combineren met andere kledingstukken. 

7+ Mooie Hexagon vest patronen

1. Het Flexibele Hexagon Vest

Het Hexagon-vestje is een klassiek en leuk patroon om te maken en te dragen. Het basisidee is afkomstig van Kirsty, die het al jaren geleden bedacht heeft. Het vestje bestaat uit twee gehaakte hexagons die zodanig worden gevouwen dat ze mouwen, een voorpand en een half rugpand vormen. Je sluit de boven-mouwnaden en maakt de twee rugpanden aan elkaar. Zo heb je een vestje! Het patroon is gemakkelijk te variëren in maat en kleur.

2. Hexagon Vest

Ik heb al vaak naar zo’n vest gekeken en wilde het graag zelf maken. Uiteindelijk ben ik ermee begonnen en het bleek leuk en verslavend om te doen! Ik heb het patroon wel aangepast, want ik vond het niet helemaal naar mijn smaak. Nu ben ik blij met het resultaat en kan ik het vest vol trots dragen.

3. Naaldwerk

Diary of a Creative Fanatic is de blog van een designliefhebber met een passie voor mode, naaldwerkontwerp, woningdecoratie en DIY. Je kunt hier gratis downloads vinden voor DIY- en naaldwerkprojecten. Diary of a Creative Fanatic is gemaakt door Daria McGuire.

4. Granny Square Vest

Van twee gehaakte zeshoeken maakte ik dit Granny Square Vest met Softwol van de Zeeman en een dubbeldraadse haaknaald 5. Ik zag het voor het eerst op Catherine’s blog Blij Met Draadjes, waar ze er een maakte voor zichzelf. Ook Alice en Angelique zijn enthousiast geworden en zijn nu ook bezig met het haken van zo’n vest. Ik heb de zeshoeken elk 18 toeren gehaakt en de achterkant nog 3 toeren extra gehaakt. Na het sluiten van de mouwen heb ik nog 2 toeren van 3 stokjes en 1 losse gehaakt en als afwerking nog een toer vasten rondom. Tip: aan de ene kant van het voorpand heb ik nog 4 lusjes gehaakt voor eventuele knopen. Ik ben erg blij met mijn gezellige vest voor frisse avonden. Ik heb al een volgend project op het oog!

5. Het Flexibele Hexagon Vest

Het Flexibele Hexagon Vest is een extra stoer vest die perfect kan bij de hedendaagse look passen. Het vest heeft een casual uitstraling met zijn vierkante hals, wat je zeker zal verheugen in het weer. De krappe taille is versterkt met een rits die je perfect kan aanpassen aan je buik size. Het vest is gemaakt van 100% katoen en is dus milieuvriendelijk.

6. Het Campfire Cardigan Patroon van Jess Coppom

De constructie van dit gehaakte hexagon vestje is wat het zo leuk maakt. Zie je de twee granny hexagons? Het is alsof het magie is! Je haakt ze en dan verdwijnen ze in het knusste, lichtste vestje dat je ooit hebt gedragen. De twee eenvoudige granny hexagons vormen de borst en schouders van het vestje. Na het naaien van de delen kun je het vestje verlengen, lange mouwen toevoegen en een rechthoekige capuchon bovenop om je cardigan extra comfortabel te maken. Klinkt haalbaar, toch? Dat is het ook! Dit vierseizoenen vestje is heel aanpasbaar aan jouw specifieke lichaamstype. De gratis geschreven patronen bevatten uitgebreide aanwijzingen voor het aanpassen van je cardigan en veel instructiefoto’s.

7. De Granny Hexagon Cardigan: Haakpatroon

Dit patroon is op maat gemaakt, dus je kunt elk garen en elke haaknaald uit je voorraad gebruiken! De garensoort is gebaseerd op DK en een 5mm haaknaald en die kun je zien op de afmetingenkaart aan het begin van het patroon. Klik voor de volledige lijst met benodigdheden.

Plaats een reactie