Omslagdoek Haken (14 Gratis Haakpatronen)

Met een omslagdoek kun je een gewone outfit in een handomdraai een leuke extra touch geven. Omslagdoeken zijn bovendien heel veelzijdig en in bijna elk jaargetijde te dragen. En wat helemaal geweldig is, ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Omdat het een rechte doek is hoef je geen ervaren haker te zijn om er zelf een te maken. Het is jouw kans om, zelfs als beginner, je haakkwaliteiten te laten zien en verder te ontwikkelen.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Mooie omslagdoek haken.

Een omslagdoek kun je bovendien in allerlei mooie kleuren maken. Maar overweeg ook eens om een patroon te maken, of een overgang in kleuren. Ben je nog niet zover dan kun je ook kiezen voor garen dat uit zichzelf al overloopt in verschillende kleuren. Leef je uit met onze mooie patronen.

14+ Gratis Omslagdoek Patronen (met Uitleg)

1. Haakpatroon en Ontwerpster Voor Prachtige Omslagdoek

Dit gratis haakpatroon van de Warme Omslagdoek is een echte aanrader. Het patroon is duidelijk beschreven en de shawl is gemaakt van prachtig garen. De ontwerpster, Kirsten Bishop, heeft nog meer mooie patronen gemaakt die je gratis kunt downloaden.

2. Maak Kennis Met de Midnight Walk Omslagdoek – een Gratis Haakpatroon

Maak kennis met de Midnight Walk omslagdoek, het gratis haakpatroon van Els. Met behulp van haar patroon kun je een mooie en unieke omslagdoek haken die je helemaal zelf hebt gemaakt. Perfect om te dragen tijdens een avondwandeling of gewoon voor dagelijks gebruik.

3. Haakpatroon Voor een Warme Southbay Omslagdoek

Met dit patroon voor een Southbay omslagdoek haak je gemakkelijk een warme omslagdoek voor de koudere zomeravonden. Het patroon is makkelijk te volgen en met een beetje haakervaring kan iedereen deze doek maken. Bovendien is het garen betaalbaar en kun je de doek zelf customizen, bijvoorbeeld door franjes toe te voegen.

4. Haak een Unieke Omslagdoek Met Dit Patroon

Haak zelf een warme omslagdoek met behulp van het uitgetekende southbay patroon. Begin met het opzetten van 7 lossen en volg daarna de stappen voor toer 1 t/m 5. Zo creëer je een prachtige en unieke omslagdoek die perfect is voor de koude winterdagen.

5. Het Perfecte Patroon Voor een Prachtige Gehaakte Omslagdoek

De omslagdoek Mar, gebaseerd op het patroon van Echtstudio, is een prachtige en eenvoudig te haken omslagdoek met alleen halve stokjes en lossen. Deze grote omslagdoek is ideaal voor de koudere dagen en kan gemakkelijk worden aangepast naar eigen smaak en stijl. Met bijna 9 bollen Stylecraft Weekender, is deze omslagdoek binnen een week af. Het patroon is gratis te downloaden op de website van Echtstudio.

6. Chunky Omslagdoek Haken: Warme Must-have Voor Jouw Garderobe!

De Chunky Omslagdoek is een van de populairste patronen om te haken. Dit patroon staat bekend om zijn grove structuur en warme uitstraling. Er zijn tal van online tutorials en patronen beschikbaar om deze omslagdoek te creëren.

7. Prachtig Haakpatroon: Omslagdoek Met Satijnlinten

De Omslagdoek Met Satijnlinten is een prachtig haakpatroon dat je gratis kunt vinden op de website van Essiebirdies. Gemaakt van het kleurrijke garen Lana Grossa Gomitolo Pazzo, is deze omslagdoek echt een pareltje om te maken. Laat je inspireren en geniet van het haakplezier!

8. Haakpatronen Voor een Warme en Stijlvolle Omslagdoek

Klaziena Omslagdoek is een prachtige optie om jezelf warm te houden tijdens de koudere dagen. De rand van deze omslagdoek is gehaakt met de bobble stitch en het patroon is gratis verkrijgbaar op de website van Mdsignathome. Het originele patroon is gemaakt door Echtstudio.

9. Maak je Eigen Russische Omslagdoek Met Dit Gratis Patroon!

Ontdek hoe je zelf een prachtige Russische omslagdoek kunt haken met behulp van dit gratis patroon. Het patroon bevat een handige stap-voor-stap handleiding en informatie over de materialen die je nodig hebt. Door de granietsteek te gebruiken, creëer je een uniek en stijlvol accessoire dat perfect is voor koude winterdagen. Het patroon bevat ook instructies over hoe je satijnlint kunt toevoegen en hoe je franjes kunt bevestigen voor een extra touch. Veel plezier met het haken van je eigen omslagdoek en deel je resultaten met de hashtag #hipmetdraad!

10. Haakpatroon Zomersjaal van de Grannysteek

Haakpatroon Zomersjaal is het perfecte project voor iedereen die graag zen wordt tijdens het haken. Met de grannysteek en de zachte garen van Action haak je moeiteloos deze prachtige en soepele sjaal. Het patroon is gemakkelijk te vinden op het internet, maar de auteur van deze post voegt voor het gemak een haakschema bij. Het beste deel? Slechts €2,99 per bol en één bol is genoeg voor deze sjaal, dus je zult nog steeds garen overhouden!

11. Haken van de Midnight Walk Omslagdoek: een Gratis Patroon van Els

Ontdek het gratis haakpatroon voor de prachtige Midnight Walk omslagdoek op de blog van Els.

12. Haken van een Roze Omslagdoek – een Inspirerend Patroon en Persoonlijke Ervaringen

Deze post over het haken van een roze omslagdoek bevat een gedetailleerd patroon met tekening en instructies. De auteur vertelt over haar ervaringen met het maken van deze omslagdoek, inclusief het tegenvallende nieuws dat de wol uit het assortiment was. Ondanks deze uitdaging heeft ze een prachtige omslagdoek weten te maken en deelt ze graag haar patroon met anderen.

13. Haakpatroon Voor Beginners: de Elise Sjaal

heeft de omslagdoek stap voor stap uitgelegd en is daarom perfect voor beginners!

14. De Ideale Haaksteek Voor een Prachtige Omslagdoek: de Granietsteek

De granietsteek is dé ideale haaksteek voor het maken van een mooie omslagdoek. Deze steek is eenvoudig te haken en is op dit moment razend populair onder haakfanaten. Er zijn verschillende mogelijkheden om een driehoekige omslagdoek te haken met de granietsteek, zoals vanuit de punt en vanuit het midden van de lange zijde. Door elke toer van kleur te wisselen ontstaat er een prachtig effect. Op internet zijn diverse haakschema’s te vinden, zoals het gratis patroon van Claire Boeter met haar nieuwe garen ByClaire Softmix.

Plaats een reactie