Strijkembleem aanbrengen in 6 stappen [Leuke DIY]

Strijkembleem aanbrengen is een geweldige manier om elk kledingstuk een persoonlijk tintje te geven. Je hoeft niet te naaien of te naaien, volg gewoon deze eenvoudige stappen en je bent in een mum van tijd klaar om te gaan!

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

1. Leg je kledingstuk vlak op de strijkplank.

Leg je kledingstuk vlak op de strijkplank en strijk het daarna goed af.

2. Plaats het strijk embleem op het kledingstuk.

Het is belangrijk om de emblemen goed te plaatsen, want anders maak je je outfit niet compleet. Ga na of je het juiste embleem nodig hebt.

3. Zet je strijkbout op de juiste temperatuur.

Als je strijkbout gaat gebruiken voor patches of emblemen, dan is het belangrijk dat deze op de juiste temperatuur blijft. Alleen dan kan strijken resulteren in een goede balans en voordeel op het veld. Om je strijkbout te laten behandelen op de juiste temperatuur, moet je hem regelmatig checken. Doe dit door hem voor een paar seconden na elke partij te verwarmen door er even overheen te strijken.

4. Leg een dunne theedoek of bakpapier over de emblemen.

Doe dit om het embleem en je kleding te beschermen.

5. Strijk met de warme strijkbout over de emblemen.

Een strijkbout kan je gemakkelijk over de emblemen strijken. Dit doe je door het warme metalen stripje over het embleem te gebruiken. Wil je er nog extra plezier aan beleven? Dan kun je de strijkbout ook even over de kleding steken.

6. Laat de emblemen afkoelen.

Het is tijd om de emblemen af te laten koelen. Zodra de emblemen helemaal afgekoeld zijn kun je het kledingstuk weer gebruiken.

Instructievideo

Stras-embleem plaatsen met een strijkijzer op uniformjasje (Oetelclub.nl)

Plaats een reactie