Stoere deken haken (20+ Gratis Haakpatronen)

Dankzij de populariteit van haken komen er ook steeds meer patronen bij. De ouderwetse kneuterige haakwerkjes zie je bijna nauwelijks meer. We hebben een paar mooie patronen verzameld zodat je zelf een stoere deken kunt haken. Met behulp van de patronen maak je een deken die eigentijds, modern en superstoer is. Een deken die zo lijkt te zijn weggelopen uit een woonmagazine en in geen enkel interieur misstaat.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Deken Vasten Paarsgewijs #75 RECHTSHANDIG

Kies je daarbij ook nog voor een mooi stoer kleurtje dan maak je de deken helemaal af. Kies bijvoorbeeld voor een mooie antraciet, marineblauw of wit. En wil je echt iets bijzonder dan kun je natuurlijk ook afwisselen met de kleuren en strepen maken in je deken.

Een stoere deken haken is bovendien minder moeilijk dan je denk. Je hebt er natuurlijk wel wat tijd voor nodig, maar als haakliefhebber vind je dat waarschijnlijk alleen maar leuk. Succes.

20+ Beste Stoere deken Haakpatronen

1. Haakpatroon dekentje met stoere structuur

Op het eerste gezicht lijkt deze gehaakte deken misschien moeilijk te haken, maar als je eenmaal door hebt hoe de steken werken, dan blijkt het reuze mee te vallen. Door de structuur krijg je een lekkere stoer uitstraling. Deze uitvoering is 112cm x 78cm, maar je kunt hem natuurlijk zo groot of zo klein maken als je wilt.

2. Stoere deken 2.0

Toen ik in 2014 begon met mijn blog was de Stoere deken een van de eerste haakprojecten die ik liet zien. Heel leuk vind ik het om te zien dat deze nog steeds heel veel bekeken wordt. Het is ook wel echt een tijdloze deken. Ik haakte ‘m destijds voor onze oudste, in het grijs met donkerroze, toen de kleuren van haar kamer. In de loop der tijd maakte het roze plaats voor mintgroen. De deken paste niet meer op haar kamer en kwam in een hoekje in de huiskamer te liggen. Ook in onze huiskamer paste het roze randje niet en toen ik enthousiast bezig was met nieuwe krukhoesjes van Stylecraft Special dk en ik nog wat over had, besloot ik hiermee de stoere deken te voorzien van een nieuwe touch. Het roze randje ging eraf en ik haakte met het restje Stylecraft Special dk strepen op de deken. De deken is weer als nieuw en past nu helemaal in ons interieur. PATROON STOERE DEKEN Je kunt de deken in iedere gewenste maat haken. Mijn exemplaar is ongeveer 100 cm (b) x 90 cm (l) en weegt ruim 500 gram (voor zo ver ik dat goed kan wegen met mijn keukenweegschaaltje). Ik gebruikte donkergrijze Royal acryl van Zeeman. Voor de strepen gebruikte ik Styecraft Special dk in de kleur Duck egg. Rij 1: Haak zoveel lossen als de deken breed moet zijn, zorg ervoor dat het aantal een veelvoud van 3 is. Haak 2 keerlossen. Rij 2: Haak in elke losse een stokje vanaf de 4e losse vanaf je haaknaald (de 2 keerlossen en de 3e losse vanaf de haaknaald vormen het 1e stokje van deze rij). 1 keerlosse. Rij 3: Haak 2 lossen, 1 vaste in het 3e stokje van de vorige rij. Herhaal dit tot het einde van de rij. 3 keerlossen (deze keerlossen vormen het eerste stokje van de volgende rij). Rij 4: Haak 2 stokjes in de lus, daarna steeds 3 stokjes per lus. Herhaal dit tot het einde van de rij. 1 keerlosse. Herhaal rij 3 en 4 tot de deken de gewenste lengte heeft (tel even uit hoeveel rijen je nodig hebt voor het gewenste strepenpatroon). Slotrij: Haak in alle stokjes van de vorige rij een stokje. Rand: Haak met grijs een rand van vasten om de deken: – Aan de boven- en onderkant van de deken in elke steek een vaste. – Aan de zijkanten steeds 1 vaste in rij 3 en 2 vasten in rij 4. Strepen: het patroon van strepen bepaal je zelf. Je kunt hiervoor natuurlijk zo veel kleuren gebruiken als je wil. Maak een opzetlus en haak een halve vaste aan het begin van een rij. Zorg dat de lange draad (je bolletje) onder de deken valt. Gebruik de openingen van de blokjes om met je haaknaald de draad van onder de deken naar boven te halen en een halve vaste te haken. Aan het einde van de rij hecht je af en werk je de losse draadjes netjes weg aan de onderkant van de deken.

3. Haakpatroon Stoere Deken met Franjes

Een gratis Nederlands haakpatroon van een stoere deken met franjes. Wil jij dit patroon ook haken? Lees dan verder over het haakpatroon stoere deken met franjes.

4. Granny zeskant deken

Ik had wel weer eens zin om een deken te haken. En wat handig, er was een neefje op komst! Voor een jongen moest het toch wel stoer zijn…

5. Stoere deken

Nu de herfst in aantocht is wordt het weer tijd om lekker met een kopje thee onder een dekentje te kruipen. Deze deken is daar zeer geschikt voor. Mooi door zijn eenvoud! Het is een makkelijk patro…

6. Haakpatroon Stoere Babydeken

Een gratis Nederlands haakpatroon van een stoere babydeken. Wil jij deze babydeken ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Stoere Babydeken .

7. Haakpatroon Chunky Deken

Een gratis Nederlands haakpatroon van een Chunky deken. Wil jij deze deken ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Chunky Deken .

8. O dennenboom

Het eerste weekend na Sinterklaas is voor ons het moment om een kerstboom te gaan halen. Meestal gaat manlief met de meiden een boom uitzoeken, maar nu ging ik ook een keer mee. Met de rubber laarzen aan gingen we het land op, op zoek naar de mooiste boom. Zoals op de foto’s te zien is stond de zon heel laag. Bovendien was het oppassen voor kuilen op de plaatsen waar kerstbomen hadden gestaan. Zoeken met wat kleine hindernissen dus. Het als elk jaar hielden de meiden de zoektocht al snel voor gezien en speelden ze tussen de kerstbomen met de hond van de boer. Manlief en ik zochten ondertussen verder. Hij naar een hoge boom, ik naar een kleinere en vollere. Het duurde dus wel even voor we het eens waren, maar uiteindelijk vonden we er één naar onze zin en vertrokken we tevreden, met een mooie kerstboom naar huis. Op Pinterest en in blogs die ik volg zag ik al veel leuke kersthaaksels voorbij komen. Ook bij mij kwamen er al steeds meer ideeën opborrelen. Ik hou van eenvoud en van strakke lijnen dus ik begon enkele weken terug met een paar strakke kerstboompjes voor een kerstslinger. PATROON DENNENBOOM Ik begon met het haken van groene driehoekjes.Ik startte met 2 lossen, 2 vasten in de 2e losse vanaf de haaknaald. Elke volgende rij begon ik met 1 losse en in elke vaste van de vorig rij een vaste. In de laatste vaste van de rij 2 vasten. Na een rij van 14 vasten hechtte ik de groene draad af en haakte ik in het midden van de rij met bruin 3 rijen van 2 vasten. Toen haakte ik om de hele kerstboom een randje en werkte alle losse draadjes weg. Eerst met bruin… … en daarna met groen.

9. Stoere V-Stitch babydeken haken gratis patroon

Zo dat was weer even geleden dat ik wat schreef… Sorry! Veel drukte op school (Pasen) en momenteel ook even met wat andere dingen bezig. Geen vervelende dingen maar wel tijd- en energierovend…

10. STOERE stranddeken haken..!

Deze deken is een echte eyecatcher. Het garen is een prachtig betaalbaar garen dat heel zacht is en niet pilt. Daardoor heb je heel lang plezier van de deken.

11. Haakpatroon Stayhome Deken

Een gratis Nederlands haakpatroon van de stayhome deken. Wil jij deze deken ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Stayhome Deken .

2 gedachten over “Stoere deken haken (20+ Gratis Haakpatronen)”

  1. Ik ben op zoek naar een haaksteek die lijkt op averechts bij breien, ik heb mooie ronde placemats gezien in een dergelijk patroon. Kunt u mij verder helpen, alvast bedankt
    Gieneke

    Beantwoorden
    • Het patroon dat je beschrijft klinkt als de “crab stitch” (ook wel de “reverse single crochet” genoemd in het Engels) haaksteek. Deze steek lijkt qua uiterlijk op de averechtse steek bij breien en wordt vaak gebruikt om een mooie rand af te werken aan gehaakte projecten, zoals placemats.

      Ik heb over deze Kreeftensteek een artikel met 10 Gratis Haakpatronen en uitleg over deze haaktechniek!

Plaats een reactie