Kerstboom haken (11+ Gratis Haakpatronen)

Als de koudere maanden weer voor de deur staan hunker je naar een beetje warmte en sfeer in huis. En als de kerst eenmaal voor de deur staat begint het helemaal te kriebelen. Er gaat niks boven de sfeer van een kerstboom in huis. Maar een echte kerstboom valt uit en bovendien nemen ze heel veel plek in. En dan hebben we het nog niet over mensen met katten, je kerstboom is niet veilig.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

kerstboom 7 lagen deel 1

Er is gelukkig een oplossing. Je kunt zelf een kerstboom haken. Het is geweldig voor als je geen plek hebt voor een kerstboom. En heb je wel een kerstboom dan is het een mooie aanvulling op je kerstversiering. Maak bijvoorbeeld een slinger van kerstboompjes, of maak een groepje kerstboompjes voor in de vensterbank. De mogelijkheden zijn eindeloos.

11+ Beste Kerstboom Haakpatronen

1. Kerstboom patronen

Alle patronen van kerstbomen vind je op deze pagina’s van Haakinformatie verzameld. Zoek je een patroon van een kerstboom, kijk dan in de patroon database.

2. Kerstboom haken

Haak een kerstboom met dit gratis haakpatroon. Bekijk nu!

3. Kerstboom

Vinden jullie kerst ook zo’n fijne tijd van het jaar? Heel het huis aankleden in kerstsfeer en overal kaarsjes aan. Deze leuke gehaakte kerstboom is ontworpen door de getalenteerde Marjan. Ze maakt de meest prachtige amigurumi’s. Je kunt het kerstboompje nog verder aankleden als je dat leuk vindt of lekker basic laten.

4. Haakpatroon Kerstboompjes uit Anna Creatief

Een Nederlands haakpatroon van twee kerstboompjes. Wil jij dit patroon ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Kerstboompjes uit Anna Creatief

5. Haken voor een goed doel

Dit weekend viel er een blanco kerstkaart van PostNL in de brievenbus, bedoeld voor iemand die een warme kerstgroet verdient. Het Nationaal Ouderfonds zorgt er dan voor dat de kaart terecht komt bij een eenzame oudere. Zo’n mooi idee vond ik dat. En gisteren vertelde Chantal de Boer mij op mijn blog dat ze haar volgens mijn patroon van Oma’s Kerstboom gehaakte kerstboompje naar een eenzame oudere zou sturen. Weer zo’n fijn idee. Ik besloot vandaag hetzelfde te doen en haakte een paar extra kerstboompjes om op te sturen naar het Nationaal Ouderenfonds en maakte er een paar kaartjes bij (uiteraard met een andere, meer passende tekst dan op de kaartjes die je op de foto ziet). Wil je ook een kerstgroet sturen naar het Nationaal Ouderenfonds? Hier lees je hoe je dit moet doen. Ook Annemarie van Annemarie’s Haakblog zet zich in voor het goede doel. Zij zamelt op dit moment gehaakte knuffels in voor kinderen in Roemenië. Je leest er hier meer over. In onze huiskamer staat inmiddels een pakketje klaar voor haar.

6. Haakpatroon Kerstboompjes-hangers

Een gratis Nederlands haakpatroon van een kerstboompjes. Wil jij deze ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Kerstboompjes-hangers .

7. kerstboom hanger haken — bij boef+mop

Voorgaande jaren maakte ik ook al versiering voor in de Kerstboom. stoffen kerstbomen slinger met vliesofix slinger van oude dekens. Het is natuurlijk onwijs leuk om ballen en hangers bij elkaar te shoppen (ja toch), maar net zo leuk is het zelf in elkaar zetten van versiering. Ieder jaar een frisse look, ik kan me er enorm op verheugen. Dit jaar ging ik voor Kerstboomhangers, die het ook leuk doen als een slinger voor het raam. Ik had ze gezien op het interweb met kralen ertussen als ballen. Maar die kralen durven we zelf te haken. Je hebt nodig: haaknaald 3 dubbele draad garen voor de boom 6 keer andere kleurtjes garen voor de kerstballen klein beetje vulling voor de kerstballen (ik gebruikte restdraadjes en/of wat knuffelvulling) De kerstboom: De kerstboom: Haak een ketting van 150 lossen (of een 75 cm lange ketting). Toer 1: stokje in de 3e steek vanaf de haaknaald. Haak daarna stokjes in elke steek, maar haak in de laatste steek 3 stokjes. Eindig met een halve vaste in de 1e losse. De kerstballen: Toer 1 : 6 vasten in een magische ring (6v). Zie hier hoe dat werkt. Toer 2: 2 vasten in iedere vaste (12v). Toer 3: 1 vaste in iedere vaste […]

8. Patroon kerstboom

KERSTBOOM Maak een ketting van 33 lossen 1. Begin in de 2e losse en haak 32 vasten. Keerlosse. 2….

9. Witte kerstboom gehaakt, grote amigurumi kerstversiering PATROON, kerst landelijke stijl

Dit is een haakpatroon om de grote witte kerstboom te maken, niet het kant en klare product! ♥ Het patroon is ook beschikbaar in het Engels. Na ontvangst van de betaling kun je de Nederlandse en Engelse versie downloaden. ♥ Gebruikte steken: losse, halve vaste, vaste, half stokje, 2 vasten samen haken. – AFMETING – De kerstboom wordt ongeveer 40 cm hoog en 24 cm aan de basis als je haakt met Eskimo wol en een haaknaald 5 mm. Er wordt met een kleinere naald gehaakt dan aangegeven staat op de Eskimo wol. Dit is om een mooi dicht resultaat te krijgen waar de vulling niet doorheen komt. Natuurlijk kun je ook ander garen naar keuze gebruiken. De kerstboom wordt dan groter of kleiner. – VRAGEN – Mocht je tegen vragen of onduidelijkheden aanlopen, neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag weer op weg. – COPYRIGHT – Alle teksten, foto’s, afbeeldingen en patroonbladen van de PDF patronen van StudioNyske zijn auteursrechtelijk beschermd. Deze patronen zijn uitsluitend bedoeld voor persoonlijk thuisgebruik, niet voor commerciële en/of productie doeleinden. Het is verboden om deze patronen (of delen ervan) te verkopen, te kopiëren, te delen of te publiceren. Je mag producten die gemaakt zijn met deze patronen verkopen, op voorwaarde dat ze door jouzelf met de hand gemaakt zijn en je StudioNyske als ontwerper vermeldt. Dank je wel voor het respecteren van mijn rechten, Ik wens je veel plezier bij het maken van deze kerstboom, Hartelijke groet, Hylkje – EXTRA INFORMATIE – Alle prijzen zijn inclusief BTW. Je kunt het patroon meteen downloaden na ontvangst van de betaling. Dit is een definitieve aankoop. Er is geen terugbetaling of teruggave mogelijk door het digitale karakter van het product.

10. Oma’s kerstboom 2.0

De surprises zijn gemaakt, alle andere voorbereidingen voor 5 december zijn getroffen en dus is er ruimte in mijn hoofd om me voor te bereiden op de kerstdagen. De eerste kerstcadeautjes zijn gekocht en na pakjesavond ga ik direct over op het aanbrengen van kerstdecoratie in huis. Niet te veel hoor, want van een bonte kermis hou ik niet. Een kerstboom moet er natuurlijk komen en iets leuks op tafel. Misschien ook nog iets voor aan de muur en een krans voor aan de deur. Maar dat was het dan. Waarschijnlijk. Wel vind ik het leuk om kleine ornamentjes te haken om aan een cadeautje te hangen. Oma’s kerstboom, die ik vorig jaar al haakte, is daar uitermate geschikt voor. Nu kreeg ik laatst een berichtje van een van mijn volgers op Facebook, zij kon het patroon niet helemaal goed volgen en vroeg om wat meer uitleg. Een goed moment om het patroon af te stoffen en het wat duidelijker uit te schrijven. Haak je liever met behulp van een haakschema? Dit vind je terug in het blogbericht Oma’s kerstboom 3.0. Hier zie je ook hoe ik een toefje bling toevoegde aan het boompje. PATROON OMA’S KERSTBOOM Start met een magische ring of met 6 l die je sluit met 1 hv. Ronde 1: 3 l (= 1e st), 3 st in de ring, 4 l, 4 st in de ring, 4l, 4 st in de ring, 4 l, 1 hv in de 3e l. Ronde 2: 4 l (= 1e st + 1 l), *4 st in de opening, 4 l (= hoek), 4 st in de opening, 1 l*, herhaal *_*, 4 st in de opening, 4 l (= hoek), 3 st, 1 hv in de 3e l. Ronde 3: 3 l (=1e st), 3 st in de opening, 1 l, 4 st in de opening, 3 l (= hoek), 1 dst-1 st-1 hst in de opening, **1 v in het 1e st, 1 hst in het 2e st, 1 l, 1 st in het 3e st, 1 l, sla het 4e st over, 1 hst in de opening**, herhaal **_** 1 keer, ga verder in de bovenste opening met 1 v, 1 hst, 1 l, 1 st, 1 l, 1 dst (= topje van de boom), 1 l, 1 st, 1 l, 1 hst, 1 v, ***1 hst in de opening, sla het 1e st over, 1 l, 1 st in het 2e st, 1 l, 1 hst in het 3e st, 1 v in het 4e st, ***, herhaal ***_*** 1 keer, 1 hst, 1 st, 1 dst in de opening, 3 l (= hoek), 4 st in de opening, 1 l, 1 hv in de 3 l. En tot slot de stam: in de 4e st van de vorige ronde waar je bent uitgekomen (aan de onderzijde van de boom, 4 v, 1 keerlosse, 4 v, afhechten en uiteinde wegwerken. Veel haakplezier!

11. Kerstboom kussen haken..!

Zoals ik vorige week al schreef, ik kan me altijd zo heerlijk uitleven met kerstmis. In de afgelopen 5 jaar maakte ik al een heleboel kerst projecten :) Ook dit jaar gi g ik weer aan de slag met een heel leuk kerstboom kussen…

12. Haakpatroon Kerstboom

Een gratis Nederlands haakpatroon van een kerstboom. Wil jij deze kerstboom ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Kerstboom .

Plaats een reactie