3 Stokjes Samen Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Een van de eerste dingen die je leert als haker is het maken van stokjes. Nadat je een beetje hebt kunnen oefenen op verschillende haakprojecten kun je je vaardigheden verder gaan ontwikkelen. Door te variëren met de basissteken kun je motiefjes en patroontjes maken die je haakwerk een unieke uitstraling zullen geven.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Stokjes samen haken (minderen).

www.handwerkles.nl Leer stokjes samen haken. Lees alles

Als je stokjes samen haakt dan ben je aan het minderen, maar haak je 3 hokjes samen dan krijg je een driehoekje. Met deze driehoekjes kun je onder andere bloemblaadjes maken om een bloem te vormen. Die bloemen kun je gebruiken voor allerlei haakprojecten zoals Granny Squares, kussenslopen, onderzetters en nog veel meer. Bekijk de patronen met 3 samen gehaakte stokjes en ga aan de slag. 

7+ Makkelijke 3 stokjes samen patronen

1. Hoe Haak je Stokjes Samen

3 stokjes samen haken is eenvoudig en leuk om te doen. In deze tutorial leer je hoe je 3 stokjes kunt samenhaken tot een mooie, sterke verbinding. Om 3 stokjes samen te haken heb je slechts een paar materialen nodig: haaknaalden, garen en scissors. 1. Begin met het vastmaken van het garen aan een van de haaknaalds. Maak een lusje en draai de uiteinden om elkaar heen, zodat ze vastzitten. 2. Steek vervolgens de andere haaknaald door de lus en trek beide naalds door elkaar. Dit noemt men ookwel een ‘stekende steek’. 3. Herhaal dit proces met nog 2 andere stokjes, zodat je in totaal 3 stokjes aan elkaar hebt gehaakt. 4. Als laatste maak je een paar lossse steken in het materiaal, om ervoor te zorgen dat de stokjes goed aan elka

2. Hoe Haak je Stokjes Samen

Als je drie stokjes wilt haken, heb je twee opties. Je kunt ze in een rij haken of je kunt ze in een driehoek haken. Om stokjes in een rij te haken, moet je ze eerst aan elkaar binden. Doe dit door het uiteinde van het eerste stokje door het midden van het tweede stokje te halen. Trek dan het uiteinde van het tweede stokje door het midden van het derde stokje. Herhaal dit totdat alle stokjes zijn gehaakt. Om stokjes in een driehoek te haken, moet je ze ook aan elkaar binden, maar je begint met twee stokjes in plaats van één. Haak de twee stokjes samen zoals hierboven beschreven en voeg dan een derde stokje toe door het uiteinde ervan door het midden van de bovenste lus van de twee andere stokjes te halen. Trek dan het uiteinde van dit

3. Half Stokje Haken

Als je 3 stokjes wilt samen haken, kun je ze allemaal in één hand houden of 2 in één hand en 1 in de andere. Doe wat je het fijnst vindt. Haak eerst een halve stokje met 1 van de stokjes door de lus van het halve stokje te pakken en die over het stokje heen te leggen. Trek dan door alle 3 de lussen. Doe dit nog een keer en je hebt nu 2 stokjes aan elkaar gehaakt.

4. Hoe Haak je Stokjes Samen

“Hoe Haak je Stokjes Samen” Als je stokjes wilt haken, heb je twee dingen nodig: een haaknaald en garen. Kies een haaknaald die geschikt is voor het soort garen dat je gaat gebruiken. Als je niet weet welke maat haaknaald je nodig hebt, kun je de aanbevelingen op het etiket van het garen volgen of een maattabel raadplegen. Voor dit project hebben we een dunne haaknaald en lichtgroen garen gebruikt. 1. Haak een lus in het begin van het garen en zet deze op de haaknaald. 2. Haak nog een lus en steek deze door de eerste lus (op de haaknaald). 3. Trek beide lussen strak aan. Dit is nu je eerste steekje! 4. Haak nog twee steekjes op dezelfde manier. Let erop dat elk nieuw steekje door allebei de vorige steekjes wordt

5. Haakpatroon Open Pokebal Met Pikachu

, pokemon-Crochet-patronen, pokemon-Squirtle. Hier vind je een ruim aanbod aan gratis pokemon haakpatronen, waaronder Pikachu, Nederlandse haakpatronen, poke balls, Charmander, Pichu, mini pokemon, Squirtle en meer!

6. Molenwieken Granny Square

Met dit patroon maak je een mooi bruidstasje. Je begint met een opzet van 8 losse en daarna haak je halve vaste steken en stokjes samen. Als je de afkortingen begrijpt en de foto’s volgt, dan kom je al snel tot een prachtig resultaat.

7. Mooi Haken Voor je Kind: Haakpatroon Dinosaurus

3 stokjes samen haken Mooi Haken Voor je Kind: Haakpatroon Dinosaurus Het is erg eenvoudig om een aantrekkelijke dinosaurus te haken voor je kind, zelfs als je niet veel ervaring hebt met haken. Dit patroon gebruikt slechts drie stokjes en een paar eenvoudige steken, dus het is perfect voor beginners. Als je klaar bent, kun je het dier versieren met markers of verf om het uniek te maken.

Plaats een reactie