Poncho van 2 Rechte Lappen Haken (13 Gratis Haakpatronen)

Een poncho is een superpraktisch en mooi kledingstuk die je in elk jaargetijde zonder problemen kunt dragen. In de winter kruip je er lekker mee op de bank. In de zomer kun je ermee buiten zitten tijdens een wat frissere avond. Je kunt een poncho redelijk eenvoudig zelf haken. In principe bestaat de poncho uit 2 rechte lapppen die aan elkaar zijn gehaakt. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Kruidvat - Kinderponcho haken

Ga naar www.kruidvat.be/nl/kinderponcho om de werkbeschrijving te downloaden. Lees alles

Ook als je nog redelijk nieuw bent met haken dan is het heel eenvoudig om een poncho te maken. Recht breien is namelijk een van de makkelijkste dingen om te doen. Ben je al wat meer bedreven met haken dan kun je ervoor kiezen om een wat meer complex patroon te maken. Bovendien kun je de poncho zo haken dat hij opengewerkt is en heel goed geschikt is om te dragen in de zomer of lente. 

7+ Prachtige Poncho van 2 rechte lappen patronen

1. Poncho van 2 Rechte Lappen Haken Haken door Rosely Gusmão

Een poncho is een kledingstuk dat je over je kleren heen kunt dragen. Het is gemaakt van twee rechthoekige lappen stof die aan elkaar zijn genaaid of gehaakt. Poncho’s zijn erg populair in Zuid-Amerikaanse landen zoals Chili en Peru. In Nederland worden poncho’s ook steeds populairder. Er zijn verschillende soorten poncho’s, maar deze tutorial laat je zien hoe je een poncho van twee rechte lappen kunt haken. Rosely Gusmão is een Braziliaanse haakontwerpster die bekendstaat om haar unieke en originele ontwerpen. Haar poncho ontwerp is erg simpel, maar heel stijlvol. Het bestaat uit twee rechthoekige lappen die aan elkaar gehaakt worden met behulp van een haaknaald en garen. Je kunt dit project in een paar uur afmaken, dus het is perfect voor beginners. Volg deze stappen om je e

2. Haakpatroon Poncho van 2 Rechte Lappen Haken Uitleg

Poncho’s zijn gemakkelijk te maken met twee rechte lappen. In dit artikel leer je hoe je een poncho van twee rechten lappen moet haken. Je hebt twee rechte lappen, een haaknaald en garen nodig. Begin met het linkerlapje en maak een ketting van 40 steken met de haaknaald. Zorg ervoor dat je niet te strak haakt, want dan kunnen de lappen moeilijk aan elkaar worden gehaakt. Haak vervolgens 20 vasten (steken die niet worden afgehaakt) in het tweede lapje. Als je klaar bent met het tweede lapje, sla dan de tweede en derde laag over elkaar heen en maak ze aan elkaar vast met een vaste (een steek die wel wordt afgehaakt). Haak dan door tot je bij het einde van beide lappen bent. Als je klaar bent, knip dan het garen af en trek het door de laatste steek. Trek

3. Poncho’s

Poncho’s zijn een leuk en praktisch kledingstuk om te maken. Ze zijn ook gemakkelijk te dragen en staan goed bij verschillende soorten kleding. Poncho’s kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, maar de meest populaire soort is de poncho van wol. Wol is een natuurlijk materiaal dat ademt, je lichaamswarmte vasthoudt en waterafstotend is. Het is dus ideaal voor een poncho. Poncho’s van wol zijn er in verschillende kleuren en dessins. Je kan er ook een met franjes of andere sieraden maken.

4. Simply By Me: Poncho

Poncho’s zijn superhandig; je kan ze aantrekken over je kleren heen als het buiten koud is, of gewoon als een vest. Bovendien zijn ze echt heel makkelijk om te maken! In dit artikel leer je hoe je een poncho van twee rechte lappen haken kan. Eerst heb je natuurlijk wat materiaal nodig. Voor deze poncho heb je twee rechte lappen van acrylgaren nodig, in de kleur naar keuze. Je kan ook wol gebruiken, maar acryl is makkelijker te onderhouden en pillt minder snel. Haaknaald nummer 5 is ook perfect voor dit project. Om te beginnen moet je de twee lappen aan elkaar haken met een kettingsteek. Zorg ervoor dat de naalde stevig vastzit in het midden van de lappen, want anders zal de poncho scheef hangen. Als je eenmaal bent begonnen met haken, ga dan door totdat de twee l

5. Simply By Me: Poncho

idee. Meteen begon ik aan het kiezen van mijn garen, kleuren en materialen. Ik was op zoek naar het perfecte patroon en had al snel genoeg spullen om te beginnen.

6. Poncho van 2 Rechte Lappen Haken Haken Instructie Voor Gevorderden

Poncho van 2 Rechte Lappen Haken Instructie Voor Gevorderden In deze poncho haken instructie voor gevorderden leer je hoe je een poncho van twee rechte lappen kunt haken. Dit is een simpel project dat perfect is voor beginners die net iets meer uitdaging zoeken. De poncho is gemaakt van twee rechthoekige lappen die aan elkaar worden gehaakt met een draad door de boord. Er wordt geen voorkant en achterkant gemaakt, waardoor het project snel en eenvoudig te voltooien is. Deze poncho haken instructie is bedoeld voor gevorderde beginners. Als je net begint met haken, raden we je aan om onze beginnershandleiding te lezen voordat je begint. In deze handleiding vind je alle basissteken die je nodig zult hebben om dit project te voltooien.

7. Haken Poncho van 2 Rechte Lappen Haken door De Meyer

Ik ga twee lappen haken van 40 bij 80 cm en deze aan elkaar haken met vasten. Daarnaast plaats ik nog 3 stokjes in de tussenruimten. Als ik hiermee klaar ben, bekijk ik een Youtube-filmpje om te zien hoe ik een franje aan de lappen kan toevoegen, in het Spaans.

Plaats een reactie