Alpine Steek Haken Uitleg (+14 Gratis Haakpatronen)

De Alpine steek, of Alpine stitch is een steek waarmee je een mooi ruitpatroon creëert. De ruiten liggen als het ware in reliëf op het haakproject. Als je deze steek gebruikt lijkt het erop dat je een echte expert bent op het gebied van haken. Maar niets is minder waar, als je als haker lossen, vasten en stokjes kunt maken dan kun je ook de Alpine steek haken.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Alpine steek: Haakuitleg voor beginners

De Alpine steek haken

Stappenplan

Stap 1: Ketting haken

Begin met het haken van een ketting van een even aantal steken.

Stap 2: Eerste toer

Haak een keerlosse en een vaste in de tweede steek vanaf de haaknaald. Haak een losse en sla de volgende steek over. Haak een stokje in de volgende steek en steek de haaknaald in de overgeslagen steek. Haal de draad door de steek en haal de draad door de lus op de haaknaald. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer en eindig met een stokje in de laatste steek.

Stap 3: Tweede toer

Haak een keerlosse en een vaste in de eerste steek van de vorige toer. Haak een losse en sla het stokje over. Haak een stokje in de volgende losse en steek de haaknaald in de vorige losse. Haal de draad door de losse en haal de draad door de lus op de haaknaald. Herhaal vanaf * tot het einde van de toer en eindig met een stokje in de keerlosse van de vorige toer.

Stap 4: Herhaal

Herhaal stap 2 en 3 tot de gewenste lengte van je haakproject is bereikt.

Stap 5: Afhechten

Hecht de draad af en werk de uiteinden netjes weg.

En voilà, je hebt nu een prachtige Alpine steek gehaakt!

Alpine Steek toepassen

De Alpine steek is een mooie steek om te gebruiken voor dekens of accessoires, maar ook je kunt hem ook voor kleding gebruiken. Wil je een lekker dik vest dan is dit een hele fijne steek om te gebruiken. Belangrijk om te weten is dat er heel wat garen nodig is voor een haakwerk gemaakt met de Alpine steek. Maak eerst een proeflapje zodat je weet hoeveel garen je precies nodig hebt. Bekijk hier de haakpatronen. 

14x Pachtige Alpine steek Haakpatronen

1. Leer de Gehaakte Alpensteek Maken Met Deze Duidelijke Uitleg!

In deze post vind je een duidelijke uitleg over hoe je de alpinesteek kunt haken, met een prachtig resultaat. Een aanrader om zelf uit te proberen!

2. Ontdek de Prachtige Alpensteek!

In deze post wordt een duidelijke uitleg gegeven voor het haken van de alpinesteek, een haakpatroon met een prachtig effect. Handig om toe te passen in verschillende haakprojecten!

3. Leer de Alpine Stitch Kennen: Stap-voor-stap Tutorial en Patronen

Ontdek de dromerige textuur van de Alpine Stitch met deze handige tutorial. Leer hoe je deze steek kunt gebruiken in je eigen patronen en bekijk het patroon van een Alpine tas voor extra inspiratie. De tutorial bevat stap-voor-stap instructies en een lijst van benodigde steken. Oefen met het Noodles garen van James C Brett voor een perfect resultaat.

4. Leer de Alpine Steek Haken Met Deze Handige Zelfstudie!

Leer hoe je de Alpine steek haakt met deze handige zelfstudie! De Alpine steek voegt textuur en dimensie toe aan je haakprojecten en is een geweldige techniek om onder de knie te krijgen. Volg stapsgewijze instructies om deze steek te gebruiken in je eigen patronen en projecten.

5. Haken Met de Alpensteek: de Perfecte Stitch Voor Prachtige Dekens en Winterse Accessoires

Ontdek de magie van de alpensteek met deze Dreamy Alpine Stitch-ideeën! Deze stitch is niet alleen leuk om te haken, maar ook erg handig. Het is geweldig voor dekens dankzij de snelle werking en prachtige textuur. En het is ook perfect voor warme winteraccessoires zoals handschoenen, sjaals en coltruien. Gebruik elk garen dat je hebt en volg deze eenvoudige instructies om te beginnen met haken.

6. Leer de Prachtige Alpine Steek Haken!

Dit patroon voor de Alpine Steek is perfect voor beginners die hun haakskills willen verbeteren. Het gebruikt enkele van de meest voorkomende steken zoals enkelvoudige en dubbele steken. Met deze steek creëer je een prachtige textuur en het is aan beide kanten even mooi. Volg de instructies en maak gebruik van de benodigde materialen voor het beste resultaat!

7. Maak Kennis Met de Alpine Steek: Patroon Voor een Prachtige Deken

Dit patroon leert je hoe je de Alpine steek haakt, wat resulteert in een prachtig gebalanceerde en getextureerde deken. Het patroon is geschikt voor gevorderden en bevat een diagram, video-tutorial en stapsgewijze uitleg van de front post double crochet steek. Het is perfect voor het haken van accessoires en kleding, maar kan ook dienen als rand voor andere projecten.

8. Leer de Alpine Steek Haken Met Deze Handige Stappen

Leer hoe je de Alpine steek kunt haken, een relatief eenvoudige steek die textuur aan je werk geeft. Het patroon bestaat uit dubbele vasten (dc), enkele vasten (sc) en front post dubbele vasten (fpdc). Bekijk de foto-tutorial en het diagram om aan de slag te gaan met deze steek.

9. Leer de Prachtige Alpine Steek Haken!

Maak kennis met de Alpine steek, een van mijn favoriete haaktechnieken! Met deze simpele techniek creëer je prachtige structuur, perfect voor dekens, accessoires en kledingstukken. In deze post vind je een handige stap-voor-stap tutorial en inspirerende kleurideeën voor je volgende project. Wil je liever een video tutorial bekijken? Die hebben we ook!

10. Leer de Populaire Alpine Steek Haken Met Deze Handige Tutorial!

In deze post vind je een stap-voor-stap tutorial over hoe je de Alpine steek kunt haken en verschillende kleurcombinaties die je hierbij kunt gebruiken. Deze veelzijdige steek is perfect voor dekens, accessoires en zelfs kledingstukken. Met deze tutorial kun je gemakkelijk aan de slag!

11. Ontdek de Prachtige Elisabeth Steek Haken!

De Elisabeth steek is een prachtige techniek om toe te passen bij het haken van alpine patronen. Het patroon creëert een mooie, gedetailleerde textuur die perfect is voor sjaals, dekens en andere warme accessoires. Dit patroon is de moeite waard om uit te proberen voor elke ervaren haakster die op zoek is naar een uitdaging.

12. Suzette Steek: Eenvoudig en Veelzijdig

De Suzette Steek is een mooie en eenvoudige haaksteek die perfect is voor beginners. Het patroon bestaat uit een herhaling van stokjes en vasten, en kan worden gebruikt voor allerlei projecten, van sjaals tot dekens. Door de combinatie van eenvoud en schoonheid is deze steek een van de meest populaire onder haaksters en -hakers!

13. Maak Kennis Met de Alpine Steek en Ontdek Leuke Patronen!

In deze post ga je meer leren over de alpine steek. We laten je een aantal leuke patronen zien die je met deze steek kunt maken voor bijvoorbeeld een gezellige deken. Leuk om mee aan de slag te gaan, dus check snel de inspiratie!

14. Haakpatroon: Floret Steek Haken

Het Floret Steek Haken patroon biedt een perfect getextureerd dekenpatroon en is beschikbaar in meerdere maten. Het PDF-patroon is te koop voor al deze maten, inclusief Crib, Twin, Throw, Full, Queen en King. Voor degenen die het patroon willen uitproberen voordat ze de PDF kopen, is er ook een gratis baby-maat beschikbaar om te maken. Er is ook een video tutorial beschikbaar om de steek perfect te leren en problemen met het krullen van de deken te voorkomen. Dit patroon werd geïnspireerd door een collega van de echtgenoot van de ontwerper en is een prachtige keuze voor een gepersonaliseerd babygeschenk.

Plaats een reactie