Hoedje Haken (18 Gratis Haakpatronen)

Ben je op zoek naar een leuk nieuw haakpatroon om zelf te maken dan hebben wij een leuk idee. Haak eens je eigen hoedje. Het ligt misschien niet meteen voor de hand om een hoedje te haken, maar je zult zien dat het resultaat hartstikke leuk is. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken

Haken - tutorial #25: winterhoedje

Koop je een hoed in de winkel dan kan de prijs aardig oplopen, haak je er zelf een dan ben je veel minder geld kwijt en het is ook nog eens leuk om te doen. Maak bijvoorbeeld een vrolijke zomerhoed met een bloem als extra versiering of een grappig jaren 30 hoedje met een flap. Ben je op zoek naar een kraamcadeau voor een pasgeborene dan is een hoedje ook hartstikke leuk om te geven. Bekijk onze patronen hier. 

7+ Prachtige Hoedje patronen

1. Hoedje Haken, Gratis Patroon / Blog

De zomers in Nederland worden steeds warmer en dat deed me eraan denken dat ik nog een patroontje had voor een gehaakt zomerhoedje voor Baby Born.

2. Haakpatroon Sneeuwpopje

Met dit haakpatroon kun je een sneeuwpop maken. Gebruik haaknaald nummer 3 en haak het lijf en hoedje helemaal met vasten. Begin met een verstelbare ring en haak 6 vasten in de ring. Volg vervolgens de stap-voor-stap instructies om het sneeuwpopje en hoedje te haken. Gebruik de keerlosse om de rijen af te sluiten en breng het draad naar de achterkant van het werk als je naar de volgende rij gaat. Vul het lijf en hoofd met watvulling en sluit de openingen met een naald. Maak vervolgens een neus en ogen om het sneeuwpopje af te maken.

3. Sunny Daze / Drops

Wanneer de zon schijnt, is het tijd voor een Sunny Daze! Ergens in de lente of zomer bestaat er altijd wel iets aardigs te beleven: je kunt naar het strand gaan, paardrijden, wandelen of fietsen. Maar wat als de zon schijnt en het weer zo warm is dat je liever niet op straat loopt? Dan is het tijd voor Drops! Drops vind je in alle seizoenen, maar ze komen in het voorjaar en de zomer het meest voor. Het begint alweer te borrelen en je wil toch niet in je eentje buiten zitten? Dan is drops de perfect oplossing! Je betaalt een hapje en drinkje en dan ben je er klaar voor! Je hoeft niet bang te zijn dat je plotseling overkomt met verkoudheid of griep: drops beschermen je goed tegen die dingen.

4. Strandemmer / Drops

Wanneer je een strandje op zoek bent, is het handig om je hoed aan te trekken. Bij Strandemmer vind je een groot aanbod van verschillende soorten hoeden. Zo hebben we bijvoorbeeld de klassieke hoedjes met veertjes, of er zijn moderne modellen met stevige randen en een leuke kleur. Ook hebben we verschillende types drops: van kleine druppeltjes tot grote plakken. Je vindt hier alles wat je nodig hebt om ontspannen te genieten aan het strand. Kom ook eens langs in onze winkel in Kerkrade!

5. Blauw Bloemen Hoedje

Het oranje hoedje paste niet altijd bij mijn kleding, dus ik haakte het opnieuw met blauw katoen. Het patroon was leuk en makkelijk te volgen, dus ik ben nu aan het overwegen welke kleur ik nu nog eens zal maken. Hier is het patroon voor het hoedje: [Patroon hoedje]. Ik wens je nog een gezellige 5 mei. – Evelyn

6. Handige Tips: een Muts Haken in Stappen

Brrr…het is tijd voor een warme muts! Wil jij ook zelf een muts haken? In dit blog van Sandra leer je hoe je dat in drie stappen doet. Lees het blog om te ontdekken hoe je een mooie muts kunt haken.

7. Hoedje van Roma Hidde

Roma Hidde, die hedendaagse hoedjesmaker Hoedje van Roma Hidde is een hedendaagse hoedjesmaker met een bijzondere uitstraling. Haar merken zijn exclusief en bepalen de stijl van haar collectie. De moderne kleuren en het patroon maken haar huidige collectie tot een uniek stuk Design. Haar passie voor het maken van hoeden is duidelijk te zien in elke werkwijze die ze gebruikt. Zo kan ze haar huidige collectie aan de hand van vintage modellen ontwikkelen of gaat ze verder op zoek naar nieuwe ideeën om er een origineel en exclusief product van te maken. Dankzij haar passie voor het maken van hoeden, draagt Roma Hidde dagelijks het meest exclusieve en modernste hoedje ter wereld!

Plaats een reactie