Hexagon Haken (13 Gratis Haakpatronen)

Er zijn een heleboel vormen die je met een beetje garen en een haaknaald kunt maken. Heel populair in de jaren 70 en nu weer, zijn de granny squares. Dit zijn vrolijke vierkantjes met leuke patroontjes en sprekende kleuren. Wil je net even iets anders dan kun je kiezen voor het haken van hexagons of zeshoeken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

♥️ #Iedereenkanhaken #hexagon African#flower #crochet #haken, DIY #tutorial#Nederlands #beginners

Welcome to: Everyone can crochet, because I have so much fun of crochet, I would like to explain how easy you can learn a new … Lees alles

Hexagons zijn net als granny squares vaak kleurrijk en vrolijk. Door de vorm kun je eenvoudig meerdere hexagons aan elkaar maken en een leuk haakwerk maken. Je kunt er bijvoorbeeld dekens, plaids, tassen en vesten van maken. Houd je niet zo van felle kleuren dan kun je ook verschillende neutrale tinten gebruiken zoals bruintinten, geeltinten of verschillende grijstinten. 

7+ Leukste Hexagon patronen

1. Gehaakte Granny Zeshoek Gratis Patroon

Granny Zeshoek is een gratis patroon voor hexagon haken. Dit patroon is gemaakt door de bloggenares van Hexagon haken. Granny Zeshoek is een klein patroon, maar het is erg makkelijk om het te maken. Het patroon bestaat uit zeshoeken die met elkaar verbonden zijn door een dunne streep. Je kunt het patroon ook gebruiken om hexagon badges te maken. Hexagon haken is een heel leuk en populair kinderspeeltje dat je ook kunt gebruiken om je eigen werk te doen. Je kunt het spel ook gebruiken als training voor je hand-eye coördinatie. Het is heel belangrijk dat je goed oplettend bent als je hexagon badges maakt, want dit speeltje kan snel veranderen in een bezigheid die veel stress met zich mee brengt!

2. Hoe Haak je een Volledig Effen Zeshoek?

Leer hoe je een helemaal solide hexagon haakt zonder enige kieren! Dit is handig als je bijvoorbeeld een dekentje van granny hexagons wilt haken.

3. Supergrof Zeshoekig Vest

Ik hoop dat je genoten hebt van dit super dikke hexagon cardigan patroon zoals ik genoten heb van het maken ervan voor jullie allemaal! Deel gerust je gehaakte projecten met ons.

4. Hexagon Of Zeskant Haken

Leer hoe je een hexagon of zeskant haakt met deze stap-voor-stap handleiding. Stap 1 begint met een magische ring en haakt 2 lossen (teld als 1 stokje), haak daarna 1 stokje in de ring. Vervolgens 2 lossen en haak 2 stokjes in de ring. Herhaal *2 lossen, 2 stokjes* totdat je 6 groepjes hebt van 2 stokjes gescheiden door 2 lossen. Sluit de toer af met een halvevaste in de achterste lus van de begin 2-lossen. Stap 2 haakt 3 lossen (teld als 1 stokje) en haak vervolgens een stokje op de volgende steek. In de ‘hoek’, de ruimte tussen de 2 lossen, *1 stokje, 2 lossen, 1 stokje* haken. Haak vervolgens op elk stokje 1 stokje en in de ‘hoek’ *1 stokje, 2 lossen, 1 stokje*. Sluit de toer af met een halvevaste in de achterste lus van de begin 3-lossen. Stap 3 haakt 3 lossen (teld als 1 stokje). Haak vervolgens op elk stokje 1 stokje en in de ‘hoek’ *1 stokje, 2 lossen, 1 stokje*. Sluit de toer af met een halvevaste in de achterste lus van de begin 3-lossen. Herhaal deze werkwijze totdat de zeskant de gewenste grootte heeft. Op Crochet Fundamentals vind je een duidelijke foto-tutorial.

5. Het Flexibele Hexagon Vest

Het Hexagon-vestje is een klassiek en leuk patroon om te maken en te dragen. Het is bovendien eindeloos te variëren. Bekijk hier hoe het vestje gemaakt wordt. Het basisidee vond ik op Ravelry en is oorspronkelijk bedacht door Kirsty. Je haakt twee hexagons en vouwt ze zodat ze mouwen, een voorpand en een rugpand vormen. Daarna sluit je de bovenkant van de mouwen en maak je de twee rugpanden aan elkaar. Zo heb je een vestje! Het is ook leuk dat je makkelijk met de maat kunt spelen. Voor een babymaat van 56 moet het rugpand ongeveer 20 cm zijn, voor maat 68 ongeveer 22-24 cm en voor maat 86 ongeveer 26 cm. Voor volwassenen: maat S zou ongeveer 40 cm moeten zijn, maat M 44 cm, maat L 48 cm, maat XL 52 cm enzovoort. Wil je het vestje langer maken, dan kun je onderaan rijen granny steken verder haken. Met haaknaald 7 of 8 mm en Cashseta garen haak je het Hexagon-vestje. Bekijk het patroon voor meer informatie over de maat en de steken.

6. Granny Sneeuwvlok Zeshoek Knutselgeluk

Gratis patroon – Haak een granny sneeuwvlok hexagon – met geschreven instructies en video-tutorial. Beginnervriendelijke tutorial van Crafting Happiness.

7. De Granny Hexagon Cardigan: Haakpatroon

Dit patroon is op maat gemaakt zodat je elk garen en haaknaald uit je voorraad kunt gebruiken! De benodigde hoeveelheid garen is gebaseerd op DK-garen en een haaknaald van 5 mm. De benodigde hoeveelheid staat op de afbeelding met de maten aan het begin van het patroon. Klik hier voor de volledige lijst van materialen.

Plaats een reactie