Filet Haken (12 Gratis Haakpatronen)

Er zijn tal van manieren waarop je kunt haken. Een leuke manier van haken is bijvoorbeeld filet haken. Hiermee kun je afbeeldingen maken in je haakwerk. Als je denkt aan de gehaakte gordijntjes en kleedjes met figuurtjes die vroegen bij je oma in huis lagen of hingen dan weet je meteen wat filet haken is. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Leren haken 6 filethaken

Les 6 in onze serie leren haken. Dit filmpje gaat over filethaken. Een nostalgische techniek met open en dichte vakjes. Lees alles

Bij filet haken zet je eerst een rij op met stokjes om vervolgend een patroon te haken door vakjes te haken. Dit doe je door ofwel de stokjes dicht tegen elkaar te haken of door ruimte te maken tussen de stokjes. Je kunt tal van patronen maken op deze manier. Het is een leuke manier om een luchtig kledingstuk zoals een sjaal of vestje te maken, maar het ziet er ook heel mooi uit als lampion of kandelaar met een lichtje erin. Bij filet haken maak je meestal gebruik van katoen, maar het is ook mogelijk met wol. 

7+ Mooie Filet patronen

1. Filet Haken
 Met Indrukwekkend Resultaat

Filet haken is een leuke en toegankelijke manier om patronen te haken. Door stokjes en lossen af te wisselen, kun je indrukwekkende resultaten bereiken. Het is een geschikte techniek voor beginners die willen leren haken. Het is ook een leuke manier om meer ervaren hakers uit te dagen om nieuwe patronen te proberen.

2. Filet Haken Met Byclaire

Filet haken is een populair haaktechniek waarbij stokjes en lossen afwisselend worden gebruikt om opengewerkte structuren te creëren. In de jaren 70 was filet haken erg populair en werden er allerlei gordijntjes en kleedjes gehaakt met bloemen, dieren, huisjes en andere grafische patronen. Nu is de techniek weer terug van weggeweest en wordt het gebruikt om allerlei projecten te haken, van sierlijke kleedjes tot functionele tassen en accessoires. Het is een leuke en uitdagende manier om met haken te werken.

3. Haken Voor Complete Beginners

Ben je benieuwd hoe je kunt leren haken? Bekijk dan onze videos waarin we alle basissteken uitleggen. We geven ook uitgebreide informatie over de verschillende soorten garen en legen afkortingen die je in haakpatronen tegenkomt uit. Zo heb je alles wat je nodig hebt om te beginnen met haken en haakpatronen te lezen en te begrijpen. Kijk snel naar onze videos en start vandaag nog met het leren haken!

4. Haakpatroon Diamant Deken

Ben je op zoek naar een leuk haakpatroon voor een diamant deken? Bekijk dan ons gratis Nederlandse haakpatroon voor de diamant deken. We geven stap-voor-stap uitleg over hoe je de deken kunt haken, inclusief afbeeldingen en aanbevolen materialen. Kijk snel verder en start vandaag nog met het haken van je eigen diamant deken!

5. Filet Crochet

Filet crochet is een vorm van haken waarbij patronen worden gemaakt in een net- of roosterstructuur. In het Frans betekent filet gewoon “net” of “gaas”, dus de naam verwijst naar de opengewerkte structuur van het haakwerk. Filet crochet gebruikt slechts 3 basissteken: kettingsteek, dubbele vasten en losse steek. Dit maakt het een geschikte techniek voor beginners die willen leren haken. De patronen kunnen worden gehaakt met verschillende soorten garen en in verschillende kleuren, wat het een leuke manier maakt om creatief te zijn met haken.

6. Gratis Filet Crochet Bunny Deken Patroon van Redheart.com

Van www.redheart.com: Filet Crochet Bunny Blanket. Hier is een leuke deken voor mensen die van filet crochet houden en voor degenen die het graag zouden willen proberen. Het is perfect voor een baby of peuter en voor gasten die op bezoek komen. Het patroon is eenvoudig en duidelijk beschreven, dus het is geschikt voor zowel beginners als ervaren hakers. Bekijk het patroon voor deze leuke haakdeken en start vandaag nog met haken!

7. Wat is Filet Haken en Gratis Patronen

Dit patroon is geschikt voor filet haken of kruissteek en kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een gordijntje te haken met filet haakwerk. Het patroon bestaat uit rijen met dichte en open vierkantjes, wat een leuke en interessante textuur geeft aan het haakwerk. Het patroon is eenvoudig en duidelijk beschreven, dus het is geschikt voor zowel beginners als ervaren hakers. Bekijk het patroon en start vandaag nog met het haken van je eigen gordijntje!

Plaats een reactie