Kleed Haken (20+ Gratis Haakpatronen)

Wil je een mooi woonaccessoire waar je nog jarenlang van kunt genieten, dan kun je je eigen kleed haken. Een gehaakt vloerkleed zorgt ervoor dat je woning een warme uitstraling krijgt. Een dergelijk kleed zorgt voor meer sfeer en voelt ook nog eens heerlijk zacht en comfortabel aan. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

HOW TO CROCHET AN EASY AREA RUG, Bulky Cotton Rug, Crochet Rug

Wil je zelf een trendy kleed maken voor in huis dan kun je dat doen met behulp van de haakpatronen die we hier voor je hebben verzameld. Voordat je aan de slag gaat met je kleed heb je garen nodig. Reken voordat je begint uit hoeveel garen je nodig hebt zodat je tijdens het haken niet zonder garen komt te zitten. Een richtlijn is dat je per vierkante meter ongeveer 4 bollen garen nodig hebt. Maar om dat zeker te weten kun je het beste een proeflapje maken. De een haakt namelijk strakker dan de ander, een proeflapje geeft je een goed beeld van wat je uiteindelijk nodig hebt.

20+ Beste Kleed

1. Stoere deken 2.0

Toen ik in 2014 begon met mijn blog was de Stoere deken een van de eerste haakprojecten die ik liet zien. Heel leuk vind ik het om te zien dat deze nog steeds heel veel bekeken wordt. Het is ook wel echt een tijdloze deken. Ik haakte ‘m destijds voor onze oudste, in het grijs met donkerroze, toen de kleuren van haar kamer. In de loop der tijd maakte het roze plaats voor mintgroen. De deken paste niet meer op haar kamer en kwam in een hoekje in de huiskamer te liggen. Ook in onze huiskamer paste het roze randje niet en toen ik enthousiast bezig was met nieuwe krukhoesjes van Stylecraft Special dk en ik nog wat over had, besloot ik hiermee de stoere deken te voorzien van een nieuwe touch. Het roze randje ging eraf en ik haakte met het restje Stylecraft Special dk strepen op de deken. De deken is weer als nieuw en past nu helemaal in ons interieur. PATROON STOERE DEKEN Je kunt de deken in iedere gewenste maat haken. Mijn exemplaar is ongeveer 100 cm (b) x 90 cm (l) en weegt ruim 500 gram (voor zo ver ik dat goed kan wegen met mijn keukenweegschaaltje). Ik gebruikte donkergrijze Royal acryl van Zeeman. Voor de strepen gebruikte ik Styecraft Special dk in de kleur Duck egg. Rij 1: Haak zoveel lossen als de deken breed moet zijn, zorg ervoor dat het aantal een veelvoud van 3 is. Haak 2 keerlossen. Rij 2: Haak in elke losse een stokje vanaf de 4e losse vanaf je haaknaald (de 2 keerlossen en de 3e losse vanaf de haaknaald vormen het 1e stokje van deze rij). 1 keerlosse. Rij 3: Haak 2 lossen, 1 vaste in het 3e stokje van de vorige rij. Herhaal dit tot het einde van de rij. 3 keerlossen (deze keerlossen vormen het eerste stokje van de volgende rij). Rij 4: Haak 2 stokjes in de lus, daarna steeds 3 stokjes per lus. Herhaal dit tot het einde van de rij. 1 keerlosse. Herhaal rij 3 en 4 tot de deken de gewenste lengte heeft (tel even uit hoeveel rijen je nodig hebt voor het gewenste strepenpatroon). Slotrij: Haak in alle stokjes van de vorige rij een stokje. Rand: Haak met grijs een rand van vasten om de deken: – Aan de boven- en onderkant van de deken in elke steek een vaste. – Aan de zijkanten steeds 1 vaste in rij 3 en 2 vasten in rij 4. Strepen: het patroon van strepen bepaal je zelf. Je kunt hiervoor natuurlijk zo veel kleuren gebruiken als je wil. Maak een opzetlus en haak een halve vaste aan het begin van een rij. Zorg dat de lange draad (je bolletje) onder de deken valt. Gebruik de openingen van de blokjes om met je haaknaald de draad van onder de deken naar boven te halen en een halve vaste te haken. Aan het einde van de rij hecht je af en werk je de losse draadjes netjes weg aan de onderkant van de deken.

2. Haakpatroon Ribbeldeken

Een gratis Nederlands haakpatroon van een ribbeldeken. Wil jij deze ribbeldeken ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Ribbeldeken .

3. Boho Picknick-kleed Haken

Een tijdje geleden liet ik al een foto zien van een combinatie felle bolletjes. Qua kleuren echt wel een eind uit mijn comfortzone… maar geïnspireerd door studiohipenstip wilde ik me toch ook…

4. Wafelsteek haken, echtstudio haaktip!

Wafelsteek haken – gratis haakpatroon voor een decoratieve haaksteek. Zeer geschikt voor het haken van babydekens en ledikantdekens.

5. Haakpatroon Vloerkleed

Een gratis Nederlands haakpatroon van een vloerkleed. Wil jij ook een vloerkleed haken? Lees dan snel op haakinformatie over het haakpatroon!

6. Patroon vloerkleed

Sugar, spice & everything nice

7. Anna’s Tales CAL

Anna’s Tales CAL is a free crochet baby blanket pattern worked in the round. In this article you’ll find the best versions and useful links.

8. Zo maak je een trendy sisal kleed

9. Haakpatroon Babydeken Nella

Een Nederlands haakpatroon van de babydeken Nella. Wil jij deze ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Babydeken Nella .

10. Roze dekentje (Haak by Daphne)

Na het haken van de okergele Noppendeken had ik de smaak van het dekentjes haken te pakken. Normaal gesproken haak ik liever niet van die grote projecten, het duurt me vaak te lang voordat het af is e

11. Boho Picknick-kleed Haken

Een tijdje geleden liet ik al een foto zien van een combinatie felle bolletjes. Qua kleuren echt wel een eind uit mijn comfortzone… maar geïnspireerd door studiohipenstip wilde ik me toch ook…

12. babydeken haken met bubbels

De bubbel babydeken is erg gemakkelijk om te maken, je hebt hiervoor niet heel veel ervaring voor nodig. Het patroon met uitleg vind je hier.

13. DIY: rond vloerkleed haken van lontwol

Ook zelf een rond vloerkleed haken van lontwol? Dit gehaakte vloerkleed is makkelijk te maken en snel klaar. Ik laat je stap voor stap zien hoe je dit vloerkleed zelf maakt.

14. Boho Picknick-kleed Haken

Een tijdje geleden liet ik al een foto zien van een combinatie felle bolletjes. Qua kleuren echt wel een eind uit mijn comfortzone… maar geïnspireerd door studiohipenstip wilde ik me toch ook…

15. Stoere mandsteek haken

Herkennen jullie dat je helemaal verliefd kunt worden op een haaksteek? Dat is mij overkomen met de mandsteek. Met deze steek kun je een stoer reliëf haken en lijkt het net of je een vlechtwerk aan het maken bent. Ik kan er niet vanaf blijven. Met haaknaald 10 ben ik aan de slag gegaan. Het zal wel weer een kussen worden, want daar kan je er nooit genoeg van hebben. Hieronder in het kort hoe je de mandsteek kunt haken. Haak een ketting van lossen die deelbaar is door vier. Toer 1: Haak drie keerlossen en haak vanaf de vierde losse een stokje in elke stokje van de ketting. Mandsteek voorlangs haken Toer 2: Haak drie keerlossen. Haak een stokje om het tweede stokje van de laatste toer. Steek je haaknaald voorlangs in het stokje (zie foto). Haak op die manier nog twee stokjes om de volgende stokjes. Samen met de keerlossen heb je nu vier stokjes. Mandsteek achterlangs haken Haak vervolgens vier stokjes achterlangs de volgende vier stokjes (zie foto). Wissel dit af; vier stokjes voor, vier stokjes achter tot de toer af is. Toer 3: Haak drie keerlossen en keer je werk. Haak in deze toer stokjes voorlangs waar je in de vorige toer achterlangs gehaakt hebt. Vervolgens vier stokjes achterlangs. Wissel af tot de toer af is. Wissel in de volgende toer voorlangs en achterlangs af zodat er nieuwe blokjes ontstaan. Ik heb voor een laag blokjes drie toeren gehaakt en wissel daarna. Op internet kun je filmpjes vinden van de mandsteek (basket weave crochet in het Engels) voor als je er niet uit komt. Ik ben benieuwd of jullie de mandsteek ook gaan proberen.

16. Haakinformatie

17. Haakpatroon Vloerkleed

Een gratis Nederlands haakpatroon van een vloerkleed. Wil jij ook een vloerkleed haken? Lees dan snel op haakinformatie over het haakpatroon!

18. Gratis Haak Patronen

Gratis haak patronen

19. Wool Thread Paint

20. Boho Picknick-kleed Haken

Een tijdje geleden liet ik al een foto zien van een combinatie felle bolletjes. Qua kleuren echt wel een eind uit mijn comfortzone… maar geïnspireerd door studiohipenstip wilde ik me toch ook…

21. Haakpatroon vloerkleed dia 70 cm

Met dit patroon haak dit geweldige vloerkleed van Zpagetti. Benodigdheden: 2 bollen Zpagetti 1 haaknaald 12mm LET OP!  Het patroon is na afronding van je bestelling 2x te downloaden in je account. Sla deze dus direct op na het downloaden, na 30 dagen vervalt de download link.

Plaats een reactie