Naaipatronen Baby (18+ Gratis Patronen)

Als er een baby geboren wordt is dat een heel bijzonder moment dat gevierd mag worden. Ga je op kraambezoek bij de pasgeborene en de kersverse moeder dan kun je eigenlijk niet zonder een kraamcadeau aankomen. En wat is nu leuker dan zelf babykleertjes maken als cadeautje.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Babybroekje NAAIEN | Babyspullen | Zachte jersey | Zonder naaipatroon | Naaien voor beginners

We hebben een aantal naaipatronen voor een baby verzameld zodat je een leuke outfit uit kunt kiezen waar je mee aan de slag kunt gaan. Kies bijvoorbeeld voor een liefelijk jurkje, een vrolijke tuinbroek of een schattig kruippakje. Naai je babykleding dan is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat alle onderdelen echt goed vast zitten zodat de baby geen knoopjes of draadjes in kan slikken. Afgezien daarvan staat niets het je in de weg om een mooi kraamcadeau te maken waar de ontvanger heel blij van zal worden. 

18+ Beste Naaipatronen baby

1. GRATIS PATROON

Een comfortabel babybroekje; zo eentje dat je zelf ook zou willen dragen als je er nog in paste. Dat is het broekje dat ik gedachten had toen ik voor mijn zoontje Oliver aan de slag ging met patroonpapier, een hoopje tricot en mijn stofschaar. Ik startte met maatje 62 en tekende, verbeterde, en breidde uit tot maat 86, de maat die Oliver nu draagt. Op een mooie dag bracht ik een bezoekje aan Griet van Emma&Mona, en samen tekenden we nog wat maatjes erbij, deden nog enkele aanpassingen en werkten we een handleiding uit. Het broekje Oliver was geboren, en Griet en ik bieden het patroon samen aan. Gratis! DOWNLOAD BROEKJE OLIVER WERKBESCHRIJVING Knip het rugpand en het voorpand uit tricot, met rondom 1 cm naadwaarde. Dit patroon werkt enkel met goed rekkende stof. Het rugpand komt wat hoger op de rug. Leg beide delen met de goede stofkanten op elkaar. Stik de zijnaden en de binnenbeennaad met de overlock of met een overlocksteek op de naaimachine. Omdat de naden veel druk te verduren krijgen, bevelen we aan om met een kleine zigzagsteek de naden te verstevigen. Doe dat door naast het overlockstiksel te stikken met de tricotsteek of flauwe zigzaksteek. Deze ziet er zo uit: Keer het broekje naar de goede kant en strijk de naden plat. Knip de stroken voor de afwerking: twee enkelboordjes en één tailleboord. De maten kan je terugvinden in de tabel hieronder. Let wel, dit zijn aanbevolen afmetingen, wij baseerden ons op goed rekkende tricot stoffen. Hou zeker rekening met de hoeveelheid stretch in de stof die je gebruikt, voor sweaterstof of stevigere tricot reken je best een paar centimeter bij (zeker voor de boord aan de beentjes) afmeting boorden, te knippen zonder extra naadwaarde op een hoogte van 10 cm breedte boord beentjes breedte boord taille maat 56 12 cm 28 cm maat 62 13 cm 30 cm maat 68 14 cm 33 cm maat 74 15 cm 34 cm maat 80 16,5 cm 36 cm maat 86 17 cm 38 cm maat 92 17,5 cm 38 cm Maak tunnels van de boorden: Vouw de boorden dubbel met de goede kanten op elkaar, en naai de zijnaden. Vouw de helft naar boven zodat de naad in de tunnel verstopt zit. Speld de boorden van de broekspijpen op hun plaats. Laat daarbij de zijnaad overeenkomen met de binnenbeennaad (de onafgewerkte naden liggen dus op elkaar). Stik de boorden vast. Speld en stik de tailleband. Laat de naad samenvallen met het midden van het rugpand. Klaar voor bandwerk? De prachtige stof komt van Bellelien. Grote danjewel Kathleen!!! EDIT Een gratis patroon komt er niet zomaar. Griet en ik hebben vele uren gewerkt aan dit patroon. We delen het gratis om mensen gelukkig te maken. Je kan er zelf broekjes mee naaien voor eigen gebruik of om cadeau te geven. Het is verboden om dit patroon te gebruiken om broekjes te maken voor verkoop. Workshops geven met dit patroon kan ook niet.

2. Overslagtruitje voor baby’s | GRATIS patroon

Wil je zelf een overslag top voor baby’s maken? Roelie laat je in deze blog stap voor stap zien hoe zij een overslag truitje maakte van een gratis patroon.

3. Maak zelf eenvoudig een hip babybroekje!

4. DIY babysetje van gratis patronen!

Naai een compleet babysetje met gratis naaipatroon van Esther & Ebbe shirt, Emma & Mona legging en een kwijlsjaaltje van leukcadeautje.

5. Overslagtruitje voor baby’s | GRATIS patroon | Budgetstoffen Blog

Wil je zelf een overslag top voor baby’s maken? Roelie laat je in deze blog stap voor stap zien hoe zij een overslag truitje maakte van een gratis patroon.

6. Babysetje zelf maken? Gratis naaipatroon hier!

Een babysetje zelf maken? Je kunt hier de gratis naaipatronen vinden en zelfs gratis downloaden met werkbeschrijving!

7. DIY:Maak je eigen omslagdoek

e hebt ze vast al langs zien komen, deze mooie omslagdoeken voor je kindje. Bij IppieKids.nl kun je er eentje kopen. Erg gemakkelijk, snel geleverd en lekker zacht! Maar mocht je nou wat meer tijd hebben en ook nog een beetje handig zijn met een naaimachine kun je er zelf eentje maken.

8. Gratis naaipatronen voor baby’s en kinderen | Zo maak je zelf de mooiste babykleertjes

9. How to Make Baby Dress with Sleeves

Learn how to make a baby dress with sleeves easily with this sewing tutorial. The pattern comes in four sizes and has two sleeve options.

10. My 17 Favorite Free Baby Sewing Patterns

Find the best baby sewing pattern with this fun list of free baby sewing patterns! I’ve sewn all of these, and I love them!

11. DIY Fabric Baby Sleeping Sack Free Sewing Patterns | Fabric Art DIY

DIY Fabric Baby Sleeping Sack Free Sewing Patterns

12. Baby onesie (gratis patroon)

​Als ik door de stoffenwinkel loop zie ik altijd ontzettend veel leuke kinderstofjes. Die zijn altijd zo vrolijk en aaibaar! Al die leuke motiefjes kan ik eigenlijk niet weerstaan, maar om ze nou z…

13. Baby onesie (gratis patroon)

​Als ik door de stoffenwinkel loop zie ik altijd ontzettend veel leuke kinderstofjes. Die zijn altijd zo vrolijk en aaibaar! Al die leuke motiefjes kan ik eigenlijk niet weerstaan, maar om ze nou z…

14. Baby Burrito (gratis patroon)

Vandaag van mij nóg een blog in de categorie kraamcadeaus! Deze keer maakte ik een soort badhanddoek/omslagdoek voor baby’s. Het is eigenlijk gewoon een dubbele vierkante lap stof, met aan éé…

15. Naaipatroon baby jurk en broek

Naaipatroon baby jurk en broek. Deze gratis patronen zijn voor maat 80 en 92. Het is een simpel basispatroon voor een zomerjurkje en een

16. DIY: Babynestje

Ik besloot zelf een babynestje te maken en ben zo blij met het resultaat! In deze post leg ik uit hoe jullie dat ook kunnen doen!

17. Gratis naaipatronen en tutorials voor kinder- en babykleding

18. Gratis patroon voor een boxpakje

GRATIS baby jumpsuit Toen mijn nichtje geboren werd wist ik dat dit waarschijnlijk de laatste keer was dat ik baby […]

19. Gratis naaipatronen en tutorials voor kinder- en babykleding

1 gedachte over “Naaipatronen Baby (18+ Gratis Patronen)”

Plaats een reactie