Naaipatronen Grote Maten (17+ Gratis Patronen)

Er zijn steeds meer mensen met een maatje meer. Vroeger moest je er alles aan doen om zo dun mogelijk te zijn, maar tegenwoordig worden mensen gelukkig steeds meer geaccepteerd zoals ze zijn. Een maatje meer is dan ook helemaal niet erg. Er zijn ook steeds meer kledingmerken die leuke en betaalbare kleding maken voor mensen met grotere maten. Ook als je ervan houdt om je eigen kleding te naaien kun je dat nu zonder problemen doen. Er zijn namelijk ook naaipatronen voor mensen met grote maten.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Free Plus Sized Sewing Patterns for #SewFrugal22

Ook als het gaat om naaipatronen hebben we een paar flinke stappen gezet. Wilde je vroeger kleding maken in een grotere maat dan moest je het naaipatroon zelf groter maken. Dat is heel onhandig en levert niet altijd het beste resultaat op. Daarom hebben we hier een aantal naaipatronen voor grote maten verzameld zodat je er zelf eenvoudig mee aan de slag kunt. Maak de leukste kleding nu gewoon zelf thuis.

17+ Beste Naaipatronen grote maten

1. Schnittmuster Jerseykleid “Violet” inkl. 4 Ärmel

2. 23 x een Supersnel Shirt: Jullie creaties met het gratis patroon

Een maand geleden zette ik het gratis patroon voor een Supersnel Shirt op dit blog. Sindsdien heb ik ontzettend genoten […]

3. Gratis naaipatroon dames rok

4. Hoe teken je een patroon 1 à 2 maten groter (of kleiner)?

Sinds de lancering van Jackie krijg ik af en toe de vraag of het patroon echt niet groter gaat dan maat 140. Nee, want grotere maten vragen een iets andere aanpak in tekenen omdat het meisjesfiguur vanaf die maat vaak verandert en wat meer ‘fit-to-body’ van het patroon nodig is. Maar blijkbaar zijn er veel 9-jarigen die niet meer in een 140 passen maar eerder een 146/152 nodig hebben. Zo ook mijn nichtje, voor wiens verjaardag ik onlangs een Jackie maakte. Ze werd net 9 maar is groot voor haar leeftijd en draagt kledingmaat 152/156. Ik leerde een tijd terug van de naaijuf hoe je een meermatenpatroon 1 à 2 maten kan vergroten (of verkleinen) op een vrij eenvoudige manier. Ik gebruikte die techniek om vanuit het bestaande Jackie patroon een maat 152 te tekenen, bij wijze van test, in plaats van het patroon vanaf nul opnieuw te tekenen. De jas zat als gegoten, dus deel ik graag hoe je het Jackie patroon zelf kan vergroten. Opgelet: deze techniek is enkel geschikt om een patroon max. 2 maten te vergroten (of verkleinen). Je kan er dus bijvoorbeeld niet van een patroon dat tot maat 116 gaat een 152 uit tekenen. Ook kan je dit enkel doen wanneer je een patroon hebt met meer dan 1 maat (bijv. maten 92 tem 140 zoals Jackie). Dit gezegd zijnde, over tot ‘de les’ ;-) Het basisprincipe is dat je op verschillende punten van het patroon (schouderpunten, oksel, zoom, zijnaad, …) een lijn trekt door de 2 grootste maten waarin het patroon bestaat. Je meet dan de afstand tussen beide maten en zet diezelfde afstand uit op de getekende lijn. Dat levert je het patroonpunt voor de grotere maat op. Het werkt ook in de andere richting: een lijn trekken door de 2 kleinste maten, de afstand ertussen meten en afzetten om een kleinere maat te bekomen. Om dit alles wat verteerbaarder te maken, toon ik in de foto’s hieronder als voorbeeld hoe je het voorpand van Jackie moet vergroten. Je past dezelfde werkwijze toe voor de andere patroondelen van Jackie (en andere patronen). Ik plakte de verschillende pagina’s waaruit het voorpand bestaat nog niet aan elkaar zodat ik alles zo overzichtelijk mogelijk kan tonen. Ik hoop dat dit het proces wat duidelijk maakt en dat een aantal onder jullie hiermee verder geholpen zijn!

5. Werkbeschrijving makkelijke broek

Broeken… Om de een of andere reden laat ik patronen van broeken altijd aan me voorbij gaan. Ik ben meer […]

6. Big Lady Shiva, patroon van een jas in grote maten

Klik op de gele balk voor de link naar het stap-voor-stap beschrijving en een you-tube film waarin de hele blazer wordt gemaakt   Een „tussendoorjas” voor grote maten by mialuna24.de   „Big Lady Shiva“ is een middellange mantel die handig is voor tussen de seizoenen. Hij wordt gevoerd en doet zo in het voorjaar en de herfst goed dienst als het nog koud is. De jas heeft zowel voor als achter mooie deelnaden waardoor hij een goede pasvorm krijgt en daardoor ook mooi valt. Door de verschillende patroondelen kun je ook heerlijk met kleuren en stoffen spelen. Maar ook effen en eenvoudig genaaid is Lady Shiva een pronkstukje ;-)

7. Grote maten kleding | grote maten kleding webshop

8. Zomerkleding voor dames met een maatje meer.

9. Dames Grote maten Uitgesneden Jurk Effen Kleur V-hals Mouwloos Lente Zomer Casual Sexy Maxi-jurk Dagelijks Vakantie Jurk / Strand 2022

10. gratis patroon Archieven

11. Beginners Guide to Making Your Own Bras — LilypaDesigns

12. Hebbez.com met dagelijks nieuw aanbod voor uw trendy damesmode en accessoires voor uw: Normal Crazy, Luna Serena, Kekoo, La Bass.

https://nl.pinterest.com/pin/7881368087593756/

13. Grote maten damesmode | MATELOOS | grote maten Designers :: Product niet beschikbaar

14. Pattern Review: Jasper Sweater/Dress

Enjoy an on-trend slim-fitting pullover in a top or dress length. It features a choice of a shaped three-piece hood or a cowl-like draped collar with a buttoned tab to…

15. Round Neck Mesh Panel Plus Size Dress

16. Patronen op individuele maten

17. Simplicity

Jurk in 3 verschillende lengtes

18. Kleding voor kleine vrouw met maatje meer/ grote maat

Plaats een reactie