Creatief Met Haken (17 Gratis Haakpatronen)

Met haken kun je veel meer dan alleen maar sjaals en pannenlappen breien. Door de populariteit van haken zijn er steeds meer leuke haakpatronen voorhanden. De een nog creatiever dan de ander. Zo kun je niet alleen zelf je eigen bloempotjes haken, maar ook leuke cactussen of plantjes om in die bloempotten te zetten. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Gehaakt vest met Embossed blaadjes patroon, een project van Creatief met haken, de online haak-en breiclub: … Lees alles

Ben je al een tijdje aan het haken dan kun je ook zelf een creatief haakwerk maken. Ben je een beetje bekend met de verschillende steken dan kun je hier je eigen draai aan geven en zelf de meest bijzondere dingen maken. Haak bijvoorbeeld een mooi patroon in een trui of sjaal, of maak een creatieve deken, plaid of vloerkleed. Je kunt trouwens ook heel creatief aan de slag met zogenaamd spaghettigaren, dit is extra dik garen waarmee je creatieve en hippe haakwerken kunt maken. 

7+ Beste Creatief met patronen

1. Je Eigen Mondkapje Haken

Vanwege de grote vraag naar mondkapjes en het feit dat ziekenhuizen ze hard nodig hebben, heb ik een patroon uitgedacht voor een eigen mondkapje. Zo hoef ik geen 20 mondkapjes te maken en kan ik het mondkapje aanpassen aan mijn eigen stijl en voorkeuren. Dit is een goede manier om ervoor te zorgen dat ik beschermd ben tegen het coronavirus zonder dat ik afhankelijk ben van massaproductie of beschikbaarheid van mondkapjes in de winkels.

2. ‘hoe Haak je …?’- Haaktip

Hoe Haak je …? Je kunt een haaknaad maken met een oor of een haaknaad van 1 mm dik. Maar hoe haak je een goede haak? Hieronder vind je tips. 1. Laat je haak losjes in je handpalm vallen. Je hand moet rustig blijven en je naden niet trekken. Je moet precies weten wat je doet. 2. Leg de naad op de juiste plek op het materiaal en draai deze vast door de helft van het lichaamsgewicht te nemen. Vervolgens druk je even het been van de naad stevig tegen het materiaal aan om de naad goed vast te zetten. Zo voorkom je dat hij wegvalt tijdens het haken en verliest hij zijn glans. 3. Ga nu langzaam met de arm die de naad vasthoudt aan het materiaal haken, terwijl je andere arm ontspant (zie figuur). Doe dit rustig en voorkom dat je haak begint te kraken of piept door goed in balans te blijven

3. Creatief Met een Ketting van Lossen

Afgelopen week zag ik op Facebook een leuk idee voor een kerstboom. Het was gemaakt van een ketting van losse knopen en gaf me direct inspiratie om zelf ook zo’n boompje te maken. Het is een originele en leuke manier om de kerstsfeer in huis te brengen en het is ook nog eens makkelijk te maken. Ik ben van plan om het te proberen en ik ben erg benieuwd hoe het uit zal komen. Ik denk dat het een leuk project is om samen met mijn kinderen te doen en om ons te vermaken tijdens de komende kerstvakantie.

4. Wafelsteek Haken, Echtstudio Haaktip!

Met de gratis haakpatroon voor de wafelsteek kun je een decoratieve steek haken die zeer geschikt is voor het maken van babydekens en ledikantdekens. De wafelsteek heeft een leuke, ruitvormige structuur en is gemakkelijk te leren. Het patroon is gratis beschikbaar en biedt duidelijke instructies over hoe je de steek moet haken. Zo kun je snel en gemakkelijk een mooi dekentje maken voor je baby of een ander klein kind.

5. Colshawl Pretty in Pink Handgemaakt door Juf Sas Met Gratis Patroon

Deze colshawl is al een tijdje klaar, maar ik had nog niet eerder de tijd genomen om hem op mijn blog te plaatsen. Nu is het een goed moment om met deze shawl, genaamd “Pretty in Pink”, de aftrap te geven van de nieuwe afleveringen van mijn blog. De shawl is gemaakt van een zachte, roze wol en heeft een prachtige haaksteek met een ruitpatroon. Ik ben erg blij met hoe het is geworden en ik kan niet wachten om hem te laten zien aan al mijn lezers.

6. Mand Haken, Creatief Met Touw:  – Breiclub.nl

Met touw kun je op creatieve wijze manden haken. Hoewel je manden natuurlijk in bijna elke interieurwinkel kunt kopen, is het veel leuker om ze zelf te maken. Door zelf een mand te haken, kun je hem precies naar je eigen wensen maken. Bovendien is het een leuke activiteit om te doen en kun je er veel plezier aan beleven. Probeer het eens en maak je eigen unieke mand met touw.

7. Mand Haken, Creatief Met Touw: – Breiclub.nl

Haken is een van de meest creatieve vaardigheden die je kunt hebben. Je kan er heel veel mee voor elkaar krijgen. Je kan bijvoorbeeld touw in de war maken, of een mand haken. Hieronder vind je 3 tips om je creativiteit te ontspannen met haken. 1. Haak een mand door de rand te hakken Dit is een goed idee als je wat meer grip wilt krijgen op het touw. Haak ervan af, zodat het touw scheef staat en dan maak je een punt aan beide zijden van de mand. Hak nu met je linkerhand langs het touw en trek met je rechterhand de rand weg, zo dat de mand naar beneden gaat. Houd nu goed vast aan de rand en hak verder door het touw heen totdat de mand binnenin ligt. Je hebt nu een praktische mand gemaakt! 2. Haak een mand door twee punten te hakken Zoals hierboven beschreven, maak je er beiden (of meerdere) punten a

Plaats een reactie