Paas Haken (20+ Gratis Haakpatronen)

De lente is een van de mooiste periodes van het jaar. Er komen weer blaadjes aan de bomen en planten komen weer in bloei. Aan het begin van de lente vieren we Pasen. Je ziet steeds vaker dat mensen rondom Pasen hun huis opvrolijken met leuke paasversiering. Die versiering kun je ook zelf haken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Paas mandjes haken / Easter basket crochet

We hebben een aantal patronen voor je verzameld waarmee je zelf leuke versiering kunt haken. Haak een paashaasje met een paar wortels, vrolijke kippen en kuikens of een paar eierwarmers. Er zijn heel wat opties die zowel geschikt zijn voor beginnende hakers als mensen die al wat meer ervaring hebben. Voor de meeste patronen heb je de basissteken nodig, dus iedereen kan ze maken. Het is ook leuk om samen met kinderen bijvoorbeeld een eierdopje te haken. Dit is een leuk en eenvoudig project.

20+ Beste Paas

1. Paas Konijntjes

Het haakpatroontje voor deze konijntjes lijkt misschien moeilijker dan het is :-) Benodigdheden: 2 houten konijntjes Haaknaald 3 Garen: Scheepjes Stonewashed. Haak 13 losse en 1 keer losse. Haak 13 vasten. Haak twee vasten in de eerste vaste en laatste vaste. (15) Haak 15 vasten. Haak twee vasten in de eerste vaste en laatste vaste. (17) Haak 17 vasten Haak twee vasten in de eerste vaste en laatste vaste. (19) Haak 19 vasten Haak twee vasten in de eerste vaste en laatste vaste. (21) Haak een randje onder aan door 3 losse te haken en 1 halve vaste in de volgende vaste en zo verder. Het ene konijntje is hoger dan dan de andere, je meerdert twee steken per toer. Het ligt een beetje aan je stijl van haken hoeveel toeren je haken moet. Vandaar dat we een richtlijn aangeven hoe je het konijntje kan haken. Naai het lapje om het konijntje door deze aan de achterkant dicht te naaien om het haasje heen. Plak een applicatie zoals het hartje of een roosje met textiellijm aan de voorkant van het konijntje.

2. Makkelijke Paas Haasjes haken

Een paashaaksel deze keer. Op Instagram zag ik schattige haasjes voorbijkomen bij bymamidk. Die vond ik zo leuk dat ik een stel heb gemaakt. Christine heeft het patroon op haar blog staan, in het Deens en Engels. Ik heb haar gevraagd of ik het patroon in het Nederlands op mijn blog mocht zetten en dat vond ze goed! Dus hieronder de Nederlandse vertaling van het patroon van de Easy Easter Bunnies van bymami. Foto’s Kijk vooral naar de foto’s in het originele patroon. Die zijn heel duidelijk. Toer 1: haak in een magische ring 2 lossen en 11 stokjes sluit de ronde met een halve vaste in de achterste lus van de 2e losse (zie foto) je hebt nu 12 stokjes Toer 2: 2 lossen 2 stokjes in de volgende steek (zie foto) 10 keer: 2 stokjes in elke volgende steek haak een stokje in de laatste steek (die waar de 2 lossen van deze toer op staan, zie foto) sluit de ronde met een halve vaste in de 2e losse (zie foto) je hebt nu 24 stokjes Toer 3: 2 lossen 2 stokjes in de volgende steek (zie foto) maak een oor: 6 lossen 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, en daarna nog 4 vasten in de rest van de lossen steek de haaknaald horizontaal onder de 2 lussen bovenaan het laatste stokje (zie foto), sla de draad om en haal door (2 lussen op de naald) haak een stokje in de volgende steek op de cirkel, waarbij je bij de laatste doorhaling de draad door alle 3 de lussen haalt 1 stokje in dezelfde steek 1 stokje in de volgende steek maak nog een oor: 6 lossen 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald, en daarna nog 4 vasten in de rest van de lossen steek de haaknaald horizontaal onder de 2 bovenste lussen bovenaan het laatste stokje, sla de draad om en haal door (2 lussen op de naald) haak een stokje in dezelfde steek op de cirkel als het laatste stokje, waarbij je bij de laatste doorhaling de draad door alle 3 de lussen haalt een stokje in de volgende steek 1 losse en dan een halve vaste in dezelfde steek als het laatste stokje knip de draad, doe de draad in een stopnaald en maak een laatste “steek” zoals op de foto’s te zien is Staart eventueel in een andere kleur haak 36 lossen, knip de draad en haal door (hou genoeg draad over om de staart vast te naaien straks) doe de draad in een stopnaald en doe de naald door elke 4e losse (zie foto) trek de draad strak aan, zodat je een soort bolletje krijgt (haal eventueel de draad nog een keer door het andere eind van de staart) naai het bolletje vast op de eerste toer

3. Leuke Paas DIY: haak zelf een Paashaasje

Het is bijna Pasen! Tijd dus voor gezellige paasversiering die je natuurlijk lekker zelf maakt. Dit keer: een superschattig gehaakt paashaasje!

4. Paaseieren haken in alle maten en kleuren

Paaseieren haken: Het is ook leuk om ze met gemeleerd garen, fluffy garen of glittergaren te maken. Je kan ze ook versieren met pailletjes en kraaltjes.

5. De overeenkomst tussen bloesem en kippetjes

Paas kipje Kitty Gratis Haakpatroon Stip & HAAK

6. Kuikentjes haken

Zo vlak voor Pasen heb ik nog wat kuikentjes gehaakt. Ze zijn erg schattig, snel klaar en leuk om cadeau te doen. Ik haakte 2 grote kuikens, het patroon heb ik ooit op internet gevonden maar ik kan niet meer terug vinden waar het vandaan kwam, het is van Amilovers. Een kuiken zit nu voor mijn raam, de ander is een cadeautje en zit binnenkort, als verassing, bij iemand in een paasmandje. De jongens hebben op school een paasontbijt waarbij ieder kind dan een ontbijt voor een ander kind maakt, uiteraard in een mooi versierde doos. Het leek ons leuk om er dan een klein kuikentje in te stoppen als verassing. Daarvoor vond ik deze kuikens wel iets te groot, maar het model vind ik wel erg leuk, daarom heb ik er zelf een patroontje van gemaakt voor ieni-mini kuikentjes. Ze zijn klein en snel klaar. Het patroon vindt je hieronder. De kuikentjes zijn gehaakt met katoen en haaknaald 2,5. Je begint aan de onderkant van het kuiken met geel, maak een magische ring. Toer 1: 6v in de ring Toer 2: 2v in elke v (12) Toer 3: 2v in elke 2e v (18) Toer 4-6: 18v Toer 7: haak elke 2e en 3e samen, (12) Toer 8: haak elke 3e en 4e samen (9) Toer 9: *1v in de 1e v, 2v in de 2e v, 2v in de 3e v*, 3x (15) Toer 10-11: 15v Toer 12: haak elke 4e en 5e samen (12) vul het kuikentje op Toer 13: haak elke 1e en 2e samen (6) hecht al en sluit de opening. Vleugeltje, met geel, 2x Haak 3 lossen, zorg ervoor dat je voor de opzetlus nog een stukje draad overhoud. Haak 1v in de 2e losse vanaf de haaknaald, haak 1 v in de laatste losse, hecht af en laat een stukje draad over. Haal beide draden door een stopnaald. De vleugeltjes komen aan de zijkanten in het nekje, steek de naald op de plaats waar het vleugeltje moet komen, stevig aantrekken en de draad nog een paar keer door het kuikentje heen steken. Borduur met oranje een snaveltje en met zwart 2 oogjes. Het halve eitje, Begin met gebroken wit, maak een magische ring. Toer 1: 6v in de ring Toer 2: 2v in elke v (12) Toer 3: 2v in elke 2e v (18) Toer 4-6: 18v Toer 7: *hv, 2 hst in de vlg steek, hv* 6x, hecht af en werk de draad weg. Het strikje haakte ik met een dunnere draad en haaknaald 2, anders werd het te groot. Maak een magische ring en haak daarin: *3 l, 2 st, 3 l, hv* 2x, hecht af en laat een stukje draad over. Trek de ring dicht en wikkel 1 draadje strak om het midden, leg een knoopje in de draadjes en naai het strikje op het hoofd van het kuikentje, op dezelfde manier als de vleugeltjes. Dit patroon is uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om het patroon te verkopen.

7. Haakpatroon paashaas

Haakpatroon paashaas

8. Paas kippen

Het is eigenlijk te vroeg of te laat om al met Pasen bezig te zijn. Ik had deze kippen al ruim voor Pasen gehaakt, maar ik had geen fiberfill meer, waardoor deze kippen bleven liggen. Het patroon kwam ik op een Zuid Amerikaanse site tegen. Het is een eierwarmer, maar daar ben ik niet voor in. Bovendien werd mijn kip te groot om er een eitje in te stoppen. Daarom heb ik de binnenlaag niet gehaakt. Ik heb extra een bodem gemaakt, zodat ik mijn kippen met kussenvulling kan vullen. Het Amerikaanse patroon kun je vinden op Ravelry. http://www.ravelry.com/patterns/library/eggstremely-cosy-set Kleuren en garen naar je eigen keus, mits geschikt voor haaknaald 2,5 cm. Wil je een eierwarmer haken dan kun je beter dunner garen en een kleinere haaknaald gebruiken. Alternatief Ik vind de benen niet mooi, daarom heb ik het patroon aangepast, zonder de bungelende benen. En alleen voeten gehaakt. 1: 5v in mr 2: v2, *4l, v in de 3e l, v2 in de 4e l,* herhaal nog twee maal, 2v. Tweede in spiegelbeeld haken Vastnaaien aan de bodem Bodem Toer 1: 6v in MR Toer 2: V2 in iedere steek (12 stk) Toer 3: v,V2 (18 stk) Toer 4: 2 v,V2 (24 stk) Toer 5: 3 v, V2 (30 stk) Toer 6: 4v, 2v (36 stk) Toer 7: 5 v, 2v (42 stk) Toer 8: 6 v, 2v (48 stk) Toer 9: 7v, 2v (54 stk) Afwerking Naai als laatste de bodem onder de kip.

9. Kuikentjes haken

Zo vlak voor Pasen heb ik nog wat kuikentjes gehaakt. Ze zijn erg schattig, snel klaar en leuk om cadeau te doen. Ik haakte 2 grote kuikens, het patroon heb ik ooit op internet gevonden maar ik kan niet meer terug vinden waar het vandaan kwam, het is van Amilovers. Een kuiken zit nu voor mijn raam, de ander is een cadeautje en zit binnenkort, als verassing, bij iemand in een paasmandje. De jongens hebben op school een paasontbijt waarbij ieder kind dan een ontbijt voor een ander kind maakt, uiteraard in een mooi versierde doos. Het leek ons leuk om er dan een klein kuikentje in te stoppen als verassing. Daarvoor vond ik deze kuikens wel iets te groot, maar het model vind ik wel erg leuk, daarom heb ik er zelf een patroontje van gemaakt voor ieni-mini kuikentjes. Ze zijn klein en snel klaar. Het patroon vindt je hieronder. De kuikentjes zijn gehaakt met katoen en haaknaald 2,5. Je begint aan de onderkant van het kuiken met geel, maak een magische ring. Toer 1: 6v in de ring Toer 2: 2v in elke v (12) Toer 3: 2v in elke 2e v (18) Toer 4-6: 18v Toer 7: haak elke 2e en 3e samen, (12) Toer 8: haak elke 3e en 4e samen (9) Toer 9: *1v in de 1e v, 2v in de 2e v, 2v in de 3e v*, 3x (15) Toer 10-11: 15v Toer 12: haak elke 4e en 5e samen (12) vul het kuikentje op Toer 13: haak elke 1e en 2e samen (6) hecht al en sluit de opening. Vleugeltje, met geel, 2x Haak 3 lossen, zorg ervoor dat je voor de opzetlus nog een stukje draad overhoud. Haak 1v in de 2e losse vanaf de haaknaald, haak 1 v in de laatste losse, hecht af en laat een stukje draad over. Haal beide draden door een stopnaald. De vleugeltjes komen aan de zijkanten in het nekje, steek de naald op de plaats waar het vleugeltje moet komen, stevig aantrekken en de draad nog een paar keer door het kuikentje heen steken. Borduur met oranje een snaveltje en met zwart 2 oogjes. Het halve eitje, Begin met gebroken wit, maak een magische ring. Toer 1: 6v in de ring Toer 2: 2v in elke v (12) Toer 3: 2v in elke 2e v (18) Toer 4-6: 18v Toer 7: *hv, 2 hst in de vlg steek, hv* 6x, hecht af en werk de draad weg. Het strikje haakte ik met een dunnere draad en haaknaald 2, anders werd het te groot. Maak een magische ring en haak daarin: *3 l, 2 st, 3 l, hv* 2x, hecht af en laat een stukje draad over. Trek de ring dicht en wikkel 1 draadje strak om het midden, leg een knoopje in de draadjes en naai het strikje op het hoofd van het kuikentje, op dezelfde manier als de vleugeltjes. Dit patroon is uitsluitend bedoeld voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om het patroon te verkopen.

10. Pasen Haken

11. Gezellig Tafelen

Gezellig en sfeervol is een lief gehaakt eierdopje aan de Paas ontbijttafel! Een paar jaren terug haakte ik het al eens zonder patroon …

12. eierwarmers haken (de muts) — bij boef+mop

Omdat het vandaag dan toch best wel koud is: de gehaakte eiermuts! Je hebt nodig: haaknaald 2.5 garen (wit en 6 andere kleuren. Ik gebruikte Catania) of een pompommaker of een stuk karton of een vork (ik ging voor de vork) Haak 6 vasten in een magische ring (6v) Toer 1: 2 vasten in elke vaste (12v) Toer 2: 2 vasten in elke 2e vaste (18v) Toer 3: 2 vasten in elke 3e vaste (24v) Toer 4: 2 vasten in elke 4e vaste (30v) Toer 5-11: haak 30 vasten, hecht af met een halve vaste. Wissel van kleur na toer 1, 3, 5, 7 en 9. Maak van iedere kleur een klein pompommetje. Handig: mooi van kleur wisselen, of een andere versie pompoms maken met een vork of met karton

13. De 10 leukste én GRATIS Pasen haakpatronen

Over een paar weken is het alweer Pasen! De hoogste tijd dus om in de haaknaald te klimmen en wat originele en leuke paashazen, kuikentjes en andere versieringen voor op de Paastafel bij elkaar te ha

https://nl.pinterest.com/pin/626774473167540067/

14. Haakpatroon Paaskippen

Een gratis Nederlands haakpatroon van leuke paaskippen! Haak deze gezellige paaskippen ook voor Pasen! Lees meer over het patroon

https://nl.pinterest.com/pin/53761789293737324/

15. Paaseieren haken

Een leuk idee voor pasen is het haken van paaseieren. Deze kun je dan aan een tak hangen of op een schaal leggen in vrolijke kleurtjes.

16. Haakpatroon Narcis

Haakpatroon Narcis. Een gratis Nederlands van een Narcis. Wil jij deze Narcis ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Narcis .

17. LANA’S (PAAS) MANDJE

18. Haakpatroon Eierwarmer “Gegrilde Kip”

In Maart 2015 schreef ik een patroontje uit van deze grappige eierwarmer in de vorm van een gegrilde kip. Maar omdat ik toen pas net aan he…

19. Haakpatroon Paas Onderzetters

Een gratis Nederlands haakpatroon van Paas Onderzetters. Wil jij deze ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Paas Onderzetters .

20. Eiermuts

Met Pasen in aantocht moet er natuurlijk het een en ander in dit thema worden gehaakt. Net als vorig jaar mogen de meiden op de laatste schooldag voor Pasen een versierd ei voor een klasgenootje meenemen. Na het succes van de eitjes van afgelopen jaar, moesten er ook dit jaar weer wat eiermutsjes gehaakt worden. Een lekker snel haakprojectje met een superschattig resultaat. Ik begon met een basic mutsje met pompon. PATROON EIERMUTS Nodig: katoen haaknaald 3.5 kleine pompon sieraden- of textiellijm stopnaald Start met een magische ring. 1. Haak 1 losse en 6 hst in de ring. Sluit met 1 hv. (6) 2. 2 lossen en in elke steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (12) 3. 2 lossen en in elke 2e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (18) 4. 2 lossen en in elke 3e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (24) 5. 2 lossen en in elke 4e steek 2 hst. Sluit met 1 hv. (30) 6-9. 2 lossen en in elke steek 1 hst. Sluit met 1 hv. (30) Hecht af, werk de draadjes weg en plak de pompon bovenop het mutsje. In de rijen kun je leuk variëren met kleuren.

21. Haken: Alexia het Konijn, gratis haakpatroon

Hierbij presenteer ik je ‘Alexia het konijn’. Dit haakpatroon heb ik zelf ontworpen en uitgeschreven en kun je gratis vinden in dit artikel.

Plaats een reactie