Eenvoudig Scandinavisch Breipatroon [Tutorial]

In Scandinavië is het een groot deel van het jaar behoorlijk fris. Het is dan ook niet voor niets dat ze een lange traditie hebben voor breien. Scandinavië staat bekend om zijn mooie motiefjes en geometrische vormen die meerdere malen herhaald worden in hetzelfde werkstuk. Vissen, bomen, herten, en ruitjes zijn regelmatig terugkerende patronen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

meerkleurenbrei/jacquard/intarsia

Het verhaal gaat dat de patronen van moeder op dochter op elkaar overgingen. Je kon in Scandinavië families dan ook uit elkaar houden door de patronen die ze droegen. We hebben een aantal mooie Scandinavische breipatronen voor je verzameld zodat je zelf ook zo´n prachtig breiwerk kunt maken. Kleding met Scandinavische patronen is tijdloos, een mooie Scandinavische trui kan dan ook een heel leven meegaan. Kies als garen het liefst voor natuurlijke garen zoals wol, dat is extra warm en duurzaam.

15+ Beste Scandinavisch Breipatroon  Haakpatronen

1. Breipatroon Brigitte Muts & Colsjaal

Breipatroon Brigitte Muts & Colsjaal – Deze set van een muts en colsjaal is perfect voor de koude winterdagen. De muts en colsjaal zijn gebreid in jacquard motief en hebben daardoor een prachtige Scandinavische look. Het zachte garen Brigitte no. 2 maakt de muts en sjaal heerlijk warm en comfortabel om te dragen. Afmeting colsjaal: omtrek 60cm, hoogte 25cm Afmeting muts: 52 – 56cm hoofdomtrek Benodigdheden: – 2 bollen Lana Grossa Brigitte no. 2 kleur 18 – 1 bol Lana Grossa Brigitte no. 2 kleuren 1, 4, 16 en 17 – Rondbreinaald 6mm en 6,5mm, 40 cm en kousenbreinaalden 6,5mm voor de muts – Rondbreinaald 6,5mm, 60 cm voor de colsjaal Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Selvik Jacket / DROPS 196-19

3. Winter Escape / DROPS 205-4

4. Marc O’Polo Sierkussen Nordic Knit Oatmeal 30 x 60 cm

5. Night Shades / DROPS 195-19

6. Sun Catchers / DROPS 204-7

7. MGO Dale Cardigan

Dit prachtige vest heeft een mooi Scandinavisch breipatroon. Het heeft tevens een heerlijk warme bonding van fleece. Dit zorgt voor extra warmte en comfort. Handig is het lusje in de nek om het vest op te kunnen hangen. Daarnaast heeft het vest twee warme, zachte insteekzakken. Tip! Gebruik bij pillen altijd een professionele pluizentondeuse. 100% polyester Voering: 100% Polyfleece 2 Steekzakken MGO logo: 100% leer Rits met leer-look puller Verkrijgbaar in de maten M – XXL

8. Marc O’Polo

De bank wordt nog comfortabeler met dit knusse sierkussen van Marc O’Polo! Deze Nordic Knit heeft een – jawel – grof, Scandinavisch breipatroon en ziet er daardoor lekker warm en sfeervol uit. Zo maak je het interieur helemaal winterproof!

9. Marc O’Polo

De bank wordt nog comfortabeler met dit knusse sierkussen van Marc O’Polo! Deze Nordic Knit heeft een – jawel – grof, Scandinavisch breipatroon en ziet er daardoor lekker warm en sfeervol uit. Zo maak je het interieur helemaal winterproof!

10. Breipatroon Brigitte Jacquard Trui

Breipatroon Brigitte Jacquard Trui – Deze prachtige trui met ingebreid kleurenmotief trui is helemaal in Scandinavische stijl. De trui is gebreid met het super zachte Lana Grossa Brigitte no. 2 waardoor deze een zachte fleece look heeft en heerlijk draagt. De boord loopt rond en is aan de achterkant langer dan de voorkant. De warme col maakt de trui helemaal af! Download het gratis breipatroon en brei zo’n prachtige trui voor je wintergarderobe. Het patroon wordt beschreven voor de maten S/M/L Benodigdheden: – 6/7/8 bollen Lana Grossa Brigitte no. 2 kleur 15 – 1 bol Lana Grossa Brigitte no. 2 kleuren 16, 17, 19 en 20 – Breinaalden 6mm – Rondbreinaald 6mm, 40, 60 en 80cm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

11. Marc O’Polo

De bank wordt nog comfortabeler met dit knusse sierkussen van Marc O’Polo! Deze Nordic Knit heeft een – jawel – grof, Scandinavisch breipatroon en ziet er daardoor lekker warm en sfeervol uit. Zo maak je het interieur helemaal winterproof!

12. Breipatroon Herentrui

13. Breipatroon Damestrui

14. Scandinavische Truien voor Dames

15. Breipatroon Brigitte No. 2 Kinderponcho

Breipatroon Brigitte No. 2 Kinderponcho – Zet je meisje in het zonnetje met deze gebreide poncho. Deze kinderponcho komt uit het magazine Lana Grossa Kids 11, dat helemaal in het teken van Scandinavië staat. Je herkent de Scandinavische stijl dan ook zeker terug in deze poncho, waarin lichte tinten worden gemixt met (antraciet)grijs. Ook het gebruik van hoogwaardige materialen staat in deze regio hoog in het vaandel. Voor deze poncho is dat de Lana Grossa Brigitte No. 2, een zacht en luchtig garen van alpacawol, katoen en scheerwol, dat doet denken aan fleece. Het patroon is uitgeschreven voor de kindermaten 128/134 en 140/146. Er wordt gebruikgemaakt van de tricotsteek, een boordpatroon, schaakbordpatroon en jacquardpatroon. De poncho wordt aan één stuk gebreid. Benodigdheden: – 5 (maat 128/134) of 6 (maat 140/146) bollen Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 024 Anthracite – 1 (maat 128/134) of 2 (maat 140/146) bollen Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 017 Green/Yellow – 1 bol Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 016 Raw White – Breinaalden 7 mm – Rondbreinaald 6 mm, met een lengte van 40 cm – Rondbreinaald 7 mm, met een lengte van 120 cm – 6 knopen met een doorsnede van 22 mm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

16. Heim / DROPS 207-1

Plaats een reactie