Gratis Simpele Breipatronen [Video]

Het is steeds hipper om de breinaalden op te pakken en aan het breien te slaan. Maar als je net begint met breien wil je het liefst starten met een simpel breipatroon. We hebben een aantal van die patronen voor je verzameld zodat je op je gemak kunt leren breien en toch een leuk resultaat krijgt. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Zomervestje/truitje Alma

Weet je niet zo goed hoe je met beginnen, ga dan een avondje breien bij iemand die wat meer ervaring heeft. Het is makkelijker om dingen te leren door het te zien. Je leert bijvoorbeeld al snel dat je als je een steek laat vallen je niet gelijk het hele werk hoeft uit te halen. Je leert bijvoorbeeld om een breinaald onder de fout door te steken voordat je steken utihaalt, op die manier hoef je de steken niet allemaal opnieuw op de naald te zetten. Vraag aan iemand anders om voor te doen hoe het hersteld moet worden zodat je het zelf ook binnen no-time kunt doen. 

14+ Beste Simpele Breipatronen Haakpatronen

1. Een kussen breien met Phil Express

Een kussen breien met Phil Express

2. Simpele gestreepte baby muts! *Met patroon

En we blijven nog even in de baby-sferen… Maar nu even genoeg voetjes bedekt, tijd voor een warm hoofdje! Wederom een simpel patroontje, te breien op rondbreinaald (magische lus methode zoals beschreven hier), naalden zonder knop of op twee naalden en op het eind dicht te naaien met een naadje. Naalden 4.0mm met babywol. Allebei de versies staan beschreven in het patroon. Veel plezier ermee! Voor het patroon: Simpele gestreepte baby muts Still knitting baby-accesoiries, but enough covering of little feet! Now continue with a little pattern for a nice warm head! Once again a simple pattern which can be knitted on dpn’s, one circulair needle (magic loop method) or two knitting needles and closed with a seam in the end. Needles 4.0mm and baby-yarn. Both versions are available in this pattern Have fun with it! For the pattern: Simple striped baby hat –

3. Simpele gestreepte ribbelsjaal!

De vakanties zijn (bijna) weer achter de rug, het hele warme weer lijkt ook voorbij, al hoop ik toch wel op nog een mooie na zomer… Mijn vakantie is inmiddels ook alweer sinds ander halve week voorbij, dus tijd voor een nieuwe blog! Begin Juli werd het nieuwe toffe garen Wooladdicts gelanceerd. Dit garen is ontwikkeld door Lang Yarns en is een aanwinst voor wol liefhebbers! Het garen bestaat uit vijf elementen, liefde, aarde, water, lucht en vuur en is verkrijgbaar in 11 kleuren. Ben je nieuwsgierig geworden neem dan hier een kijkje. Voor een lekker zacht vakantieproject nam ik de heerlijke zachte ‘Water’ bollen mee, een 100% Alpaka draad. De 50 grams bol heeft een looplengte van 140 meter. Ik koos voor de kleuren; geel, roze en bauw. Heerlijke combi toch? Ik vind breien leuk maar mijn breiskills zijn niet van dien aard dat ik hele moeilijke patronen kan. Daarbij kwam dat het een vakantieproject was en ik er niet over na wilde denken, gewoon lekker weg breien, het is tenslotte vakantie… En dat lekker weg breien dat doen deze bollen! Op de foto zie je bijna hoe zacht het is… Ik wisselde van kleur wanneer ik zin had… Wisselen wanneer je wil… En het resultaat is dan deze heerlijke zachte simpele gestreepte ribbelsjaal! Heerlijk om de nek straks voor de frisse ochtenden… Hieronder kan je vinden hoe ik de sjaal gemaakt heb! Veel breiplezier! Liefs Liset ——————————————————————————————————– Simpele gestreepte ribbelsjaal Benodigdheden: 4 bollen Water Wooladdicts 2x 1003.0011 (geel) 1x 1003.0019 (roze) 1x 1003.0074 (blauw) (Rond) Breinaalden 5,5 Stopnaald voor het afhechten De sjaal heeft een totale lengte van 161 cm en is 40 cm breed. Patroon: Ik zetten 60 steken op en breide in de ribbel steek (alle steken recht). Zorg er voor dat je bij het wisselen van kleur steeds aan dezelfde kant begint! Ik breide vervolgens ongeveer: 40 cm Geel 8 cm Roze 14 cm Geel 24 cm Blauw 6 cm Roze 18 cm Geel 19 cm Blauw 9 cm Geel 23 cm Roze Kant de sjaal bij je laatste toer af en hecht de draden met een stopnaald af. Klaar in je simpele gestreepte ribbelsjaal! Het is weer gelukt; Verliefd!

4. Simpele Tricot Sokken | PDF

5. Simpele Tricot Sokken | PDF

6. Simpele Tricot Sokken | PDF

7. Simpele Tricot Sokken | PDF

8. Simpele Tricot Sokken | PDF

9. simpele sjaal haken

tussen het maken van de sinterklaas en kerstcreaties in, vond ik ook nog tijd om een simpel sjaaltje te haken. En met simpel bedoel ik ook echt simpel. Ik haakte alleen maar losse en een enkele vasten. Een heerlijk werkje dus om s’avonds lekker bij de open haard te doen en met een schuin oog ook nog tv te kunnen kijken. Voor deze sjaal gebruikte ik een heerlijk zacht verloop garen van Action, de vintage cake. Ik haakte deze met naald 6 voor een lekker soepel resultaat. dit garen gebruikte ik voor mijn sjaal Het patroon is als volgt: 1) -haak een ketting van 54 losse + 1 keerlosse (of net zo breed als je zelf prettig vind) 2) -haak in de 8e losse van de naald een vaste en vervolgens * 4 losse, 1 vaste in de 4e losse op de losseketting* herhaal tot het einde van de toer en haak een vaste in de laatste losse. 3) – haak 4 losse + 1 keerlosse (5 losse) en een 1 vaste in de losseboog van de vorige toer, vervolgens * 4 losse en 1 vaste in de volgende losse boog * herhaal van * tot * tot het einde van de toer en eindig met een vaste in de laatste steek. Herhaal toer 4 net zo lang tot de sjaal de voor jou gewenste lengte heeft. Als de sjaal de gewenste lengte heeft haak dan rondom de gehele sjaal vaste. Kijk even wat een mooie verdeling van vaste is, ook dit moet lekker soepel worden en de sjaal moet zeker niet gaan trekken. Vervolgens haken we nog een randje aan de bovenkant en onderkant van de sjaal. Dit doen we als volgt, * haak 5 losse, haak een halve vaste in dezelfde steek waaruit je de losse bent gestart. Weer 5 losse, halve vaste in dezelfde steek, 5 losse, halve vaste in dezelfde steek.* Je hebt nu dus 3 losse boogjes die je in dezelfde steek hebt vast gezet met een halve vaste. Haak 1 vaste in de volgende 3 vaste en herhaal * – * Weer 1 vaste in de volgende 3 vasten en herhaal * – * etc. etc. Ga zo door tot het einde van de toer en hecht af. Als je zo een sierrandje hebt gehaakt aan de boven en onderkant van je sjaal dan is deze klaar! En zo haakte ik in slechts 4 avondjes op mijn gemak deze sjaal. Ik ben absoluut geen vlugge haakster, maar dit was zo simpel dat je zonder nadenken zo een heel eind weg haakt. op deze foto zie je zo mooi het subtiele kleurverloop van het garen En nu snel weer verder met mijn kerstcreaties ;) Hopelijk kan ik deze volgende week al op mijn blog tonen. Liefs, Mafke

10. Simpele Tricot Sokken | PDF

11. Haakpatroon Stenen | PDF

12. Simpele Tricot Sokken | PDF

13. Simpele Tricot Sokken | PDF

14. Simpele Tricot Sokken | PDF

15. Simpele Tricot Sokken | PDF

Plaats een reactie