Gratis Breipatroon Voor Heren Sjaal [Stap voor Stap]

Wie begint met breien zal zonder twijfel als eerste project beginnen met een sjaal. Een sjaal is in principe een rechthoekige doek waardoor hij heel makkelijk te breien is. Bekijk onze breipatronen voor een heren sjaal en zoek er één uit waar je man blij van zal worden. Kies vervolgens een leuke kleur uit en het breien kan beginnen.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Ribbelsjaal (maar dan anders)

Brei je een sjaal met de elastische tricotsteek dan komt het vaak voor dat de zijkanten van de sjaal omkrullen. Wil je dit voorkomen dan kun je eerst drie tot vijf steken van de naald recht breien op de rechte en averechte kant. Bij een smalle sjaal kies je voor drie steken. Bij een bredere sjaal kies je voor vijf steken. 

Ben je een beginnende breier en ben je bang dat je foutjes maakt dan kun je het beste dikker garen en een dikkere breinaald gebruiken. Je krijgt dan bovendien een mooie robuste structuur. 

17+ Beste Breipatroon voor heren sjaal

1. Breipatroon Stylecraft Highland Heathers Aran No. 9878 Heren mutsen en sjaals

Breipatroon Stylecraft Highland Heathers Aran No. 9878 Heren mutsen en sjaals – De Easy Knit patronen van Stylecraft zijn perfect geschikt voor wie nog niet zo lang breit. Dit patroon van twee herenmutsen en herensjaals is zo’n Easy Knit patroon. Shop je Stylecraft patroon en robuuste garen Highland Heathers Aran en steek je man (of jezelf!) in het nieuw met deze stoere ontwerpen. Let op: Het patroon is Engelstalig. Benodigdheden voor de ribbelmuts: – 1 bol Stylecraft Highland Heathers Aran 3747 Bracken – Breinaalden 4 en 5 mm – Kabelnaald Benodigdheden voor de ribbelsjaal: – 1 bol Stylecraft Highland Heathers Aran 3751 Loch, 3743 Gorse en 3747 Bracken – Breinaalden 4 en 5 mm – Kabelnaald Benodigdheden voor de kabelmuts: – 1 bol Stylecraft Highland Heathers Aran 3750 Grist – Breinaalden 4 en 5 mm – Kabelnaald Benodigdheden voor de sjaal bij de kabelmuts: – 1 bol Stylecraft Highland Heathers Aran 3751 Loch, 3744 Caim en 3750 Grist – Breinaalden 4 en 5 mm – Kabelnaald Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Patroon sjaal in twee kleuren, ook geschikt voor beginners

Deze sjaal is geheel gebreid in boordsteek (1 steek recht, 1 steek averecht). Klik op de afbeelding voor het gratis patroon, inclusief foto’s. Wil je het patroon uitprinten, dan kan dat met de rechter (grijze) button onderaan het blog.

3. Ridge and Furrow Scarf pattern by Sue Grandfield

A simple garter ridge stitch pattern to use up all those leftovers of yarn. You will need about 8g -10g of each of the 19 contrast colours and approximately 140g of the main colour. I knit the scarf in 4ply / fingering / sock weight yarns held doubled, but you could easily use a single strand of DK or light worsted instead.

4. Muts en sjaal + patroon sjaal

Begin december kreeg ik een telefoontje van mijn tante. Ze wilde graag dat ik een muts en sjaal zou haken voor haar dochter (mijn nichtje, van wie ik weet dat ze van gehaakte spulletjes houdt). Ze wilde dit geven als kerstcadeautje. Een muts en sjaal in een grijze kleur. En voor de rest moest/mocht ik zelf een patroon uitkiezen. Dat is best wel een uitdaging hoor!! Ik weet niet precies waar mijn nichtje van houdt …… Ik weet wel dat ik voor haar zoontjes 2 leuke mutsen met klep heb gehaakt (naar dit patroon ). En dat ze deze heel mooi vindt! Met deze muts in gedachten heb ik toen gezocht naar een leuk patroon. En ook gevonden hoor, haha. Het patroon van de muts kun je hier vinden. Voor de sjaal heb ik het patroon van de muts met klep gebruikt (dit kun je hier vinden) en dit heb ik aangepast: Patroon sjaal Ik heb de sjaal gehaakt met Royal acryl garen en haaknaald 7. Je werkt met de Reliëfsteek. Hier kun je een video vinden met goede uitleg van de Reliëfsteek!! 1 Haak 27 lossen 2 Draai je werk, 2 lossen (=1e stokje), haak 25 stokjes (=26 stokjes) 3 Draai je werk, 2 lossen (= 1e stokje), * 2 stokjes overslaan, 4 stokjes tussen de stokjes in, 2 stokjes overslaan, reliëfstokje aan de voorkant * Herhaal van * tot *. In de laatste steek haak je 1 stokje. 4 Draai je werk, 2 lossen (= 1e stokje), *4 stokjes in het midden van de waaier (= 4 stokjes) van de vorige toer, reliëfstokje aan de achterkant (daar waar je in de vorige toer het reliëfstokje aan de voorkant haakte) * Herhaal van * tot *. In de laatste steek haak je 1 stokje. 5 Draai je werk, 2 lossen (= 1e stokje), * 4 stokjes in het midden van de waaier ( = 4 stokjes) van de vorige toer, reliëfstokje aan de voorkant (daar waar je in de vorige toer het reliëfstokje aan de achterkant haakte) * Herhaal van * tot * In de laatste steek haak je 1 stokje. Herhaal toer 4 en 5 tot je je sjaal lang genoeg vindt.  Publicatie van dit patroon op internet of ergens anders mag niet. Je mag natuurlijk wel altijd teruglinken naar mijn blog!! Oh ja: Een week nadat mijn tante me vroeg of ik dit voor haar wilde haken, kreeg ik een berichtje van mijn nichtje (voor wie ik dit Kerstcadeau moest maken!!): Of ik ook mutsen voor volwassenen haak, want ze wilde graag een gehaakte muts!! Tja, wat moest ik daar nu op antwoorden …… Tuurlijk wil ik een muts voor je haken, maar ik heb nog bestellingen die ik moet maken vóór Kerstmis. Dat zal dan ná Kerstmis worden. Vond mijn nichtje geen probleem (poeh, gelukkig trapte ze in mijn smoes!!). Eind goed, al goed: Mijn nichtje is blij met haar muts én sjaal!! Liefs van Renate https://www.facebook.com/renatehakenenzo http://www.pinterest.com/RenateKleijnen/renates-haken-en-zo/  

5. Sjaal en muts van wolmix in een set

6. Stoere herensjaal breien..!

Het is altijd lastig om iets te maken voor mannen waar ze ook echt helemaal blij mee zijn. Ze houden niet van kriebeltruien en vesten, maar het is wel heel leuk om iets voor ze te maken waar ze echt iets aan hebben. Ook zij hebben het graag warm in de winter :)

7. Coco Beanie Terra

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Terra is een stoere muts voor dames. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast terra is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

8. Muts breien voor beginners

9. PATR1003

****HAAKPATROON**** (Nederlands & Engels-US) De colsjaal kan door heren en dames gedragen worden. De sjaal kan 2 keer om de nek. De sjaal is gehaakt met Royal en haaknaaldnummer 10. Hij is dubbeldraads gehaakt en is ca. 170cm * 17cm. Hoeveelheid garen wat ik gebruikt heb: ca. 240 gram *Mocht u andere garen willen gebruiken: Royal is geschikt voor naald 4 – 5 en 1 bol = 241meter/100gram. Crochet hook size Dutch USA USA UK 2 0 14 2.25 B 1 13 2.5 12 2.75 C 2 3 11 3.25 D 3 10 3.5 E 4 9 3.75 F 5 4 G 6 8 4.25 G 4.5 7 7 5 H 8 6 5.5 I 9 5 6 J 10 4 6.5 K 10.5 3 7 2 8 L 11 0 9 M 13 00 10 N 15 000 * De meeste patronen zijn in 1 maat en geschikt voor M – XL/XXL (let op dit is een ruwe indicatie). * Alle patronen, kunt u na betaling, downloaden in PDF-formaat. * De patronen zijn zeer duidelijk uitgeschreven en voor iedereen geschikt, mits u de basissteken (lossen, vasten, stokjes) beheerst. * Een aantal patronen bevatten als extra ook een haakdiagram. * Als er andere steken, dan de basissteken, gebruikt worden en/of lastige stukken bevat, dan worden deze stap-voor-stap uitgelegd. Vaak incl. foto’s. * Ik verwacht dat de patronen voor iedereen duidelijk zijn, ook als u alleen haakdiagrammen gewend bent, ook als u een beginnende haker bent, ook als u een ervaren haker bent. * Er mag niets uit onze patronen gedeeld worden i.v.m. copyright. * Uiteraard mag u het gehaakte eindproduct gewoon verkopen.

10. Breipatroon Herentrui

11. Muts haken met granietsteek; gratis patroon

Met dit patroon haak je binnen een mum van tijd een leuke en warme muts. Onze echtstudio pubermodellen wilden best even poseren met deze coole mutsen, het duurde even voordat er serieus gefotografeerd kon worden… maar goed, na een uurtje […]

12. Coco Muts Navy

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Navy is een stoere muts voor dames én heren. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast donker blauw is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

13. Coco Beanie Mosgroen

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Mosgroen is een stoere muts voor dames én heren. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast mosgroen is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

14. Coco Beanie Oker

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Oker is een stoere muts voor dames. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast okergeel is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

15. Coco Beanie Stone Green

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Stone Green is een stoere muts voor dames én heren. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast stone green is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

16. Brei kado

Twee bollen wol, breinaald en een mooi hertje, winter warm breien. Leuk voor iedere breister die van de winter houdt.

17. Coco Beanie Bordeaux

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Bordeaux is een stoere muts voor dames. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast rood is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

18. Coco Beanie Petrol

De Knit Factory Coco Beanie in de kleur Petrol is een stoere muts voor dames én heren. Het grove breipatroon en de uni kleur geven deze oversized beanie een robuuste look. De muts is voorzien van het kenmerkende lederen Knit Factory label. Deze beanie muts is superzacht, warm en trendy. Een comfortabele wintermuts, die perfect te combineren is met de andere kledingaccessoires van Knit Factory. Maak uw stijlvolle winterlook af met een bijpassende colsjaal of omslagdoek uit onze Coco collectie. Naast donkerblauw is deze long beanie verkrijgbaar in diverse andere modieuze kleuren.

Plaats een reactie