Beginners Haken (20 Gratis Haakpatronen)

Wil je graag leren haken, maar weet je niet waar je moet beginnen dan helpen wij je graag op weg. Haken is lang niet zo moeilijk als je denkt, ook jij kunt het. Allereerst heb je de juiste materialen nodig, als beginner hoef je nog niet direct te kiezen voor de duurste materialen, dat kan later nog altijd. Je hebt in het begin alleen een haaknaald, schaar en garen nodig. Kies bijvoorbeeld voor haaknaald 3 of 4 om mee te beginnen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Leren Haken

Leren Haken | Stap voor Stap Uitleg Rechtshandig | Ketting, Vasten en Stokje

Hallo Iedereen, een aantal mensen hebben mij gevraagd of ik wil uitleggen hoe je kunt haken. Ik heb mijn best gedaan het zo … Lees alles

Als beginner kun je het beste eerst oefenen met de verschillende haaktechnieken. Begin met het maken van een opzetlus en leer hoe je lossen, vasten en stokjes kunt haken. Als je dit onder de knie hebt kun je langzaam gaan beginnen met je eerste haakwerk. Rechtdoor haken is het makkelijkste om te doen. Daarom kun je het beste beginnen met een sjaal, een tasje of een rechte top. Maak ook altijd een proeflapje zodat je weet hoe breed je steken zijn en hoeveel garen je nodig hebt voor het complete haakwerk. 

7+ Leuke Beginners patronen

1. Leren Haken Voor Beginners

Als je wilt leren haken, is de gratis online haakcursus van handwerk.nl een goede optie. De cursus biedt eenvoudige en duidelijke instructies voor beginners. Met deze cursus leer je alle basis haaktechnieken die je nodig hebt om te beginnen met haken. Het is leuk en een goede manier om je tijd te besteden.

2. Bubble Patroon Leren Haken

Haken zijn een van de simpelste voorwerpen om mee te spelen. Je hebt ze in alle soorten en maten, van eenvoudige haken tot fraaie en uitdagende haken. Onderstaandnaar vind je vier tips om een goede bubble patroon te leren haken. 1) Kies een goede patronen Er zijn heel veel mogelijkheden om bubble haken te leren maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gezamenlijke patroon of voor één van deze easy tips: – Haak 2 langere haken door elkaar en sla ze vervolgens over elkaar aan de onderkant. Hou dan de bovenkant vast met je handpalm en haak het middelste haakje los. Doe hierdoor 5 ringjes, net als bovenaan (zie foto); – Haak 2 kortere haken door elkaar en sla ze vervolgens over elkaar aan de onderkant. Houd dan de bovenkant vast met je handpalm en haak het middelste haakje los. Doe hier

3. Kol

In Ons Winkeltje, mijn favoriete wolwinkel, vond ik een prachtig garen dat perfect zou staan bij mijn bruine winterjas. Ik kocht een bolletje en begon met zoeken naar een geschikt patroon. Maar door de verschillende kleuren en diktes van het garen, kwamen mooie steken niet goed tot hun recht. Uiteindelijk besloot ik om gewoon stokjes te haken en dat bleek een geweldige keuze. Door de eenvoud van het stokje, kwam het garen mooi tot zijn recht. Ik deelde het patroon op mijn blog (zie Wollen col).

4. Tasje Haken Voor Beginners

Als je geen haaksymbolen kent of Koreaans of Engels verstaat, is een tutorial een goede optie. In een tutorial wordt het haakproces stap voor stap uitgelegd zonder dat je een patroon hoeft te lezen. Zo kun je toch leren haken zonder de taalbarrière.

5. Haken Voor Complete Beginners

Als je wilt leren haken, bieden onze videos alle informatie die je nodig hebt. We laten je zien hoe je de basissteken kunt maken, geven uitleg over de verschillende soorten garen en afkortingen en leren je hoe je haakpatronen kunt lezen. Bekijk onze videos om alles te leren wat je nodig hebt om te beginnen met haken.

6. Haken Voor Complete Beginners

Haken is een van de meest gebruikte technieken in het vissen. Beginners kunnen hierdoor gemakkelijk zelfstandig haken en vangen. Haken levert een veilige situatie op, waardoor je meer plezier hebt aan het vissen. Deze instructies geven je een aantal tips om haken goed te doen. 1. Gebruik je ogen én hand Beginners moeten erop letten dat ze hun ogen altijd gebruiken bij het haken, anders kan dit leiden tot verkeerde houvast. Daarnaast moet je erop bedacht zijn dat je hand goed vasthoudt aan de haken, anders kan dit leiden tot verlies van de hanger of in elk geval tot ongewenste bewegingen tijdens het haken. 2. Leg altijd een veilige houder op je netvlies Als je netvlies beschadigd raakt of ingehaald wordt door zeehairen, dan kan dit erg pijn veroorzaken. Hierbij is het essentieel dat je

7. Wafelsteek Haken, Echtstudio Haaktip!

De wafelsteek is een decoratieve haaksteek die gratis beschikbaar is in een haakpatroon. Deze steek is zeer geschikt voor het haken van babydekens en ledikantdekens. Probeer het patroon en maak je eigen haakwerk met de wafelsteek.

Plaats een reactie