Cal Haken (18+ Gratis Haakpatronen)

Vind je haken superleuk, maar mis je af en toe mensen om je heen waarmee je over haken kan praten dan is CAL haken misschien wel wat voor jou. CAL staat voor ‘Crochet Along’ oftewel ‘Haak mee’. Samen met een groep andere fanatieke hakers begin je aan hetzelfde patroon. Dit patroon wordt in delen gedeeld via bijvoorbeeld een Facebookgroep. Iedereen gaat vervolgens zelfstandig aan de slag met het patroon en bespreekt de voortgang in de Facebookgroep. Hierin kun je ook tips en ideeën delen.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Deel 1 Hooked and Locked CAL 2022: Introductie en start

Het CAL patroon wordt niet in één keer vrij gegeven, dat gaat meestal in delen zodat iedereen met hetzelfde deel van het haakwerk bezig is. Het leuke aan deze manier van haken is dat je een bepaald gevoel van saamhorigheid krijgt en bovendien leer je meer over haken. Het leuke is ook dat ondanks dat iedereen hetzelfde patroon volgt, de resultaten toch altijd anders zullen zijn. We hebben een aantal CAL haakpatronen voor je verzameld.

7+ Beste CAL

1. Home Isle deken

2. Scheepjes CAL 2016 Last Dance on the Beach

De Scheepjes CAL 2016, Last Dance on the Beach, is een ontwerp van Marinke Slump. In 3 verschillende kleurstellingen te koop en geweldig leuk om te haken.

3. CAL haken met Scheepjes, Durable, Katia of Haakplein

Tijdens een CAL haken, haak je met een groep allemaal hetzelfde patroon. Super leuk om je passie voor haken op deze manier te delen met andere haaksters.

4. 2022 Crochet Along List

To help you find the FREE CALS that are taking place online this year, I have started a 2022 Crochet Along List. Add your CAL to the 2022 CAL List!

5. Free traditional Christmas crochet blanket pattern — madebyanita

A free Christmas blanket crochet pattern featuring Gingerbread men, snowflakes and Father Christmas hats. It is made using traditional colours of red, green and cream. It has detailed tutorials making it suitable for beginners. It will be a CAL with videos in October 2022.

6. Stylecraft Queen CAL mozaïek haken

Haak mee met de nieuwste Stylecraft CAL Queen Blanket met ons garenpakket. Een kleurrijke deken gehaakt in mozaiek haaktechniek.

7. Mozaïek haken

Mozaïek haken – hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Wil je meedoen met onze keuzes? Bekijk dan hier de pakketten. Het zijn geen ingewikkelde steken die we gebruiken of ingewikkelde systemen, maar je gebruikt een telschema. Eigenlijk net als bij borduren. Hieronder een tekening van een patroon. 1 rij met vierkantjes staat voor 2 rijen om te haken. Je haakt een heengaande rij vasten en lossen en dan de teruggaande rij haak je dezelfde steken boven de steken van de voorgaande rij. We beginnen en eindigen met een kantsteek = een vaste in de kleur van die rij. We haken afwisselend 2 rijen met de basiskleur (in het gehaakte voorbeeld zwart) en 2 rijen met 1 van de 8 accentkleuren. In het bovenstaande diagram staan de zwarte vakjes voor zwarte steken en de witte vakjes voor de steken in accentkleur. De onderste rij haken we dus in 1 van de 8 accentkleuren. Je haakt van rechts naar links en haakt dus eerst een kantsteek, daarna een losse (want die steek moet zwart worden) dan 3 vasten, een losse, 3 vasten, een losse, enzovoort. Je eindigt met 3 vasten in de accentkleur (2 witte vierkantjes en de kantsteek). De teruggaande rij haak je dus een vaste op een vaste en een losse boven een losse. De volgende 2 rijen haken we in het zwart. Je begint met de kantsteek en haakt dan een stokje voorlangs in de 2 rijen eronder (zoals ik voordoe in het vlog over de CAL) omdat de steek eronder een losse is en dat vakje zwart moet worden. Daarna haak je een losse, 2 vasten, een stokje voorlangs in de 2 rijen eronder, 2 vasten en een losse. Zo haak je verder volgens het schema, dus boven de losse van de vorige rij maak je een stokje voorlangs in de 2 rijen eronder, boven de vasten van de vorige rij, haak je of een vaste (als het vierkantje zwart is in het schema) of een losse (als het vierkantje wit is). Het is even wennen aan een schema, maar na een paar rijen zie je vanzelf het patroon ontstaan en gaat het eenvoudiger. Het is heel leuk om te doen, omdat er op een vrij eenvoudige wijze een mooi patroon ontstaat. We spelen met het kleurverloop voor een extra finesse. Het zijn wel wat draadjes wegwerken, maar als we dat elke week bij houden, is het zeker goed te doen! Hebben jullie nog vragen over deze eerste uitleg? Stel deze dan via [email protected]

Plaats een reactie