Granny Square Bloem Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Als haker heb je vast wel eens gehoord van Granny squares. Het zijn vrolijk gekleurde vierkantjes met bloemetjes, blaadjes en andere motiefjes. De individuele vierkantjes stik je vervolgens aan elkaar om een compleet haakwerk te maken zoals een deken, omslagdoek, kussen of tas. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Granny Square Bloem Tutorial

Haken - tutorial #212: granny square sunburst

Daisy Granny Square Follow me on my BLOG. Here you can see I’m working on, and what is to come. Lees alles

Granny squares zijn al populair sinds de jaren 70 toen je ze veelvuldig terugzag in de kleding van de hippies van toen. De vrolijke vierkantjes zijn sindsdien altijd populair geweest. Jaarlijks wordt op 15 augustus zelfs de internationale Granny Square dag georganiseerd. Wil je graag weten hoe je zelf Granny Squares kunt maken, en dan met name een bloem dan kun je de patronen op deze pagina bekijken. 

7+ Beste Granny square bloem patronen

1. Granny Squares Aan Elkaar Haken

Granny Squares Aan Elkaar Haken Er zijn verschillende manieren om granny squares aan elkaar te haken. In dit artikel wordt beschreven hoe je granny squares aan elkaar kunt haken met een lossen steek. Zoals je misschien al weet, zijn er veel verschillende soorten granny squares. Sommige mensen maken hun granny squares met rondingen, anderen maken ze vierkant. Er zijn ook verschillende manieren om de granny squares aan elkaar te haken. Sommige mensen gebruiken een speciale “granny square” steek om hun projecten samen te stellen, maar je kunt ook gewoon een losse steek gebruiken. In dit artikel wordt beschreven hoe je granny squares aan elkaar kunt haken met een losse steek. Dit is een simpele techniek die iedereen kan leren, dus als je nog nooit eerder iets hebt gehaakt, is dit een goede plek om te beginnen.

2. Handleiding: Bloem Haken

kussen, pillow, kissen, haken, crochet, hakeln, enganchar. Stephanie Haytink is een handwerkjuffie die tutorials en patronen biedt voor knutselen, haken en naaien. Met haar ondersteuning kun je bijvoorbeeld een bloem, kussen of ander kunstwerk maken. Haar patroon is gemakkelijk toegankelijk en biedt een stap-voor-stap uitleg voor het maken van een kussenhoes, bloem, cirkel of rond stuk stof.

3. Haak Bloem Granny Square Patroon + Video

Met dit gratis haakpatroon voor een haakbloem granny square kun je een prachtige bloem maken in één kleur of twee kleuren. Er is een video tutorial beschikbaar om je te helpen.

4. Vrolijk Tasje Haken Met een Granny Square

Voor een vrolijk tasje haken met een granny square bloem, heb je de volgende materialen nodig: * 1 bol garen in een lichte kleur * 1 bol garen in een donkere kleur * Haaknaald nummer 3 Zo maak je het tasje: 1. Begin met het haken van twee rijen met steken met de lichte kleur garen. Zorg ervoor dat je haaknaald omringt is door het garen, zodat je niet teveel steken per toer haakt. 2. Wanneer je aan het einde van de tweede rij bent aangekomen, ga dan verder met de donkere kleur garen. Haak ook twee rijen steken. Let er weer op dat je niet teveel steken per toer haakt. 3. Wanneer je aan het einde van de derde rij bent, ga dan weer verder met het lichte garen en herhaal stap 1 en 2 totdat je 4 rijen in totaal gehaakt hebt (2x lichte kleur

5. Granny Square Aan Elkaar Haken

“Granny Square Aan Elkaar Haken” Als je meerdere granny squares wilt maken, is het belangrijk om ze aan elkaar te haken. Op deze manier vormen ze een mooie, strakke afwerking. Er zijn verschillende manieren om granny squares aan elkaar te haken. In dit artikel leer je de twee meest populaire methoden. De eerste methode is door de losse draden van elke granny square samen te binden met een stukje katoendraad. Knip alle losse draden af totdat ze ongeveer 2 cm lang zijn. Gebruik dan een naald om de draden door alle lussen van beide squares te halen. Als je klaar bent, trek je alle draden aan totdat ze strak zitten en knoop je het uiteinde vast met een stukje katoendraad. De tweede methode is door elke granny square aan elkaar te haken met een haaknaald. Haak dan rij-voor-rij door beide squares heen, inclusief de randlussen. Als je

6. Granny Square Bloem Haken Haken door Ursula Persson

binden. Met de 100 Days Crochet Challenge creëer je een granny a day! Van granny squares tot het gebruik van restjes en scraps, van wol tot katoen. Handwerkjuffie Stephanie Haytink laat je stap voor stap zien hoe je van Phildar wol mooie creaties maakt. Van haken en crocheten tot حبك, かぎ針編み, heklati en croché. Er zijn veel verschillende manieren om de granny square te maken en er zijn veel gratis patronen te vinden. Stephanie Haytink helpt je bij het afhechten van draadjes en het aan elkaar maken van je creatie. Dus bind je linten vast en start je eigen 100 Days Crochet Challenge!

7. Gratis Haakpatroon Flora Granny Square

Met dit patroon kun je een kleurrijke bloem maken die perfect past in je haakwerk, het geheel afmaakt en een echte eyecatcher is. Haakpatroon door Iris van eenmooigebaar.nl.

2 gedachten over “Granny Square Bloem Haken (7 Gratis Haakpatronen)”

Plaats een reactie