Lapjes Aan Elkaar Haken (11 Gratis Haakpatronen)

Veel haakwerkjes bestaan uit verschillende lapjes of onderdelen die aan het einde aan elkaar gehaakt worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij truien, vesten en zelfs kussens. De bekende granny squares moet je ook aan elkaar haken om een mooie plaid, vest of tas te creëren. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Lapjes aan elkaar haken

Leer hoe je lapjes breiwerk aan elkaar kan haken. Lees alles

Lapjes aan elkaar haken kan op verschillende manieren. Een van de meest gebruikte manieren om een lapje aan elkaar te haken is met een vaste. Je legt de lapjes met de achterkant tegen elkaar en haakt de vasten door de randjes. De rand die je hierdoor krijgt is een opstaand randje. Wil je liever een randje dat nauwelijks zichtbaar is dan gebruik je een halve vaste in dezelfde kleur als het haakwerk. We hebben verschillende patronen voor je verzameld. 

6+ Leuke Lapjes aan elkaar patronen

1. Aan Elkaar Haken

Het is een prachtig gezicht als je deze stokjes techniek gebruikt om de blokjes aan elkaar te zetten. Het resultaat is strak en mooi, en het is een simpele methode die je eenvoudig kunt toepassen. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden die deze techniek biedt!

2. Lapjes Aan Elkaar Naaien

Lapjes aan elkaar naaien is een leuke en eenvoudige manier om unieke kledingstukken of accessoires te maken. Het enige wat je nodig hebt is een naaimachine, stoffen in verschillende kleuren en patronen, en wat geduld. Om te beginnen moet je de stoffen uitkiezen die je wilt gebruiken. Kies stoffen met een contrasterende kleur of patroon, zodat het eindresultaat er interessant uit zal zien. Als je bijvoorbeeld twee verschillende soorten stof gebruikt, zoals denim en chiffon, kan het resultaat erg leuk zijn. Once you have selected your fabrics, cut them into equal-sized squares or rectangles. You can make your patchwork as big or small as you like, depending on what you are going to use it for. If you are making a patchwork quilt, for example, you will need larger pieces than if you are making a patchwork bag. Now it’s time to start sewing the pieces together. You can do this by hand or using a sewing machine; both methods work equally well.

3. Plaid Of Sprei Breien

Lapjes aan elkaar haken is een leuke en eenvoudige manier om unieke kledingstukken te maken. Er zijn veel verschillende technieken om lapjes aan elkaar te haken, maar de meest eenvoudige manier is om ze met een plaid of sprei te breien. Plaids zijn over het algemeen groot en zwaar, dus ze zijn perfect om kledingstukken mee te maken die je warm houden tijdens de koudere maanden. Spreien zijn iets lichter en dunner dan plaids, dus ze zijn geschikt voor kledingstukken die je tijdens de lente of herfst wilt dragen. Om een plaid of sprei te breien, heb je nodig: -Garen in verschillende kleuren -Een haaknaald -Scissors Instructies: 1. Kies het garen en de haaknaald die je wilt gebruiken. Hoe dikker het garen, hoe dikker de plaid of sprei zal

4. Twee Lapjes Of Granny Squares Aan Elkaar Haken

Je hebt vast wel eens van granny squares gehoord. Dit zijn kleine vierkante lapjes die je haakt met een losse draad en een haaknaald. Er zijn allerlei soorten patronen voor granny squares, maar in dit artikel ga ik je laten zien hoe je twee van deze lapjes aan elkaar kunt haken. Dit is een heel simpel project dat geschikt is voor beginners. Je hebt alleen wat basiskennis van haken nodig, zoals hoe je een aantal lossen opzet en hoe je een vaste haakt. Als je deze technieken onder de knie hebt, kun je aan de slag met dit project. Je begint met het haken van twee granny squares. Hoe groot of klein je ze maakt, is helemaal aan jou. Zorg ervoor dat ze allebei even groot zijn, zodat het makkelijker wordt om ze aan elkaar te haken. Als je klaar bent met de twee lapjes, is het tijd om ze

5. Lapjes Aan Elkaar Haken Haken door Anja

Hoe ga je te werk? Je hebt vast wel eens een deken of kleedje gehaakt met lapjes. Het is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe het werkt. In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je lapjes aan elkaar haakt. Wat heb je nodig? – Haaknaald – Garen (ik gebruik meestal katoengaren, maar je kunt natuurlijk ook ander garen gebruiken) – Lapjes (het aantal hangt af van de grootte van het project) – Schaar – Naald en draad (om het project af te werken) Hoe begin je? 1. Kies de juiste haaknaald. De keuze van de naald hangt af van het soort garen dat je gaat gebruiken en hoe dik je wilt haken. Als je niet weet welke naald te gebruiken, kun je altijd even informeren bij de winkel waar je het garen koopt of op zoek gaan na

6. Lapjes Aan Elkaar Haken Met Halve Vasten (borduren M.b.v. Haaknaald)

Lapjes aan elkaar haken met halve vasten is een eenvoudige en leuke manier om borduren te leren. Halve vasten zijn de basis van het haken, en door ze te gebruiken kun je eenvoudig patronen maken en borduren. Er zijn veel verschillende soorten halve vasten, maar de meest eenvoudige vorm is de enkelvoudige halve vast. Om lapjes aan elkaar te haken met halve vasten moet je eerst een aantal halve vasten maken. Je kunt dit doen door een lus te maken met je haaknaald en dan de draad om je vinger te wikkelen. Haak dan door de lus heen en trek de draad strak. Herhaal dit totdat je genoeg halve vasten hebt. Als je alle halve vasten hebt, neem dan twee halve vasten en maak er een lus mee. Haak dan door beide lussen heen en trek de draad strak. Herhaal dit totdat alle lapjes aan elkaar zitten.

Plaats een reactie