Zorgenvriendje Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Een zorgenvriendje is een pop die een ritsje in zijn mond heeft. Kinderen kunnen al hun zorgen van zich afschrijven en in de mond van het zorgenvriendje stoppen. Vervolgens doe je de rits dicht en weg zijn je zorgen. Het zorgenvriendje komt oorspronkelijk uit Duitsland, maar zie je steeds vaker ook in Nederland. Je ziet ze bijvoorbeeld op scholen, maar je kunt ze nu ook zelf thuis maken met onze patronen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

💙 Jurieke's zorgen vriendje ❇️ haak tutorial *made by jurieke

Vragen of samenwerking? Stuur me een email op [email protected]. Lees alles

Het bijzondere aan zorgenvriendjes is dat het kinderen een kans geeft om hun emoties te delen zonder dat hun ouders erachter komen. Het is natuurlijk goed als kinderen dingen met hun ouders delen, maar soms is het moeilijk om dingen hardop te zeggen. Dat is waar het zorgenvriendje goed van pas kan komen. 7+ Mooie Zorgenvriendje patronen

1. Haakpatroon Zorgenvriendje Of Zorgenvriendinnetje

Haakpatroon Zorgenvriendje Of Zorgenvriendinnetje Een zorgenvriendje of zorgenvriendinnetje is een klein knuffelbeestje dat je haken kan. Het is een perfect project voor beginners, want het patroon is erg simpel. Je kan er ook verschillende kleuren en materialen voor gebruiken, dus het is nooit saai. Het zorgenvriendje wordt ongeveer 10 cm lang en 6 cm breed. Als je het patroon volgt, maak je twee identieke stukken die je aan elkaar naaien. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is het gezicht van je zorgenvriend op te spelden en klaar is kees!

2. Patroon Zorgenvriendje

Met veel liefde en creativiteit heb ik een zorgenvriendje gemaakt voor mijn kleinzoon, dat intensief wordt gebruikt. Met toestemming van Monique Kwakernaat heb ik het patroon gedeeld, zodat veel kinderen deze zorgen vriendjes kunnen krijgen. Ik hoop dat het patroon duidelijk is en dat iedereen er veel plezier aan beleeft!

3. Zorgenvriendje Haken Haken door An

Als je een zorgenvriendje wilt haken, moet je eerst naar de juiste plek gaan. An’s website is een geweldige plek om te starten. Haar patronen zijn makkelijk te volgen en ze heeft veel leuke ontwerpen. Om een zorgenvriendje te haken, heb je alleen wat basische haaknootjes nodig. Als je nog nooit hebt gehaakt, kun je misschien denken dat dit heel moeilijk is, maar dat is het niet! Het is eigenlijk heel simpel en je zult merken dat je snel vooruitgang maakt. Zorg ervoor dat je een goede haaknaald kiest en neem de tijd om de verschillende soorten draad uit te proberen. Je hoeft niet per se dure materialen te kopen, want er is veel keuze in verschillende prijsklassen. Haak altijd rustig en ontspannen, want dan gaat het makkelijker en maak je minder fouten. Als je even vastlo

4. Haakpatroon Monstervriendje

haak 4 onafgemaakte stokjes in 1 steek en haal je draad in 1x doorheen. Met dit haakpatroon kan je een schattig monstervriendje maken dat je kan gebruiken als knuffel of als decoratie. Het patroon bevat stappen om het lijf, hoorntjes, een lip, een buideltje op de rug en wratten te haken. Daarnaast heb je wat stukjes vilt nodig om ogen en een tand te knippen. Volg de stappen om je eigen monstervriendje te maken en maak er een unieke versie van door het toevoegen van je eigen creativiteit!

5. [free] Troost Vriendje

Met Monique Kwakernaats toestemming heb ik het patroon van het Troost Vriendje mogen plaatsen. Het patroon is duidelijk en ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft!

6. Beer Donato (nl-vertaling)

Zorgenvriendje haken is een leuke en ontspannende hobby. Het is ook een perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress. Als je een zorgenvriendje hebt, kan je er altijd naar toe grijpen wanneer je even een time-out nodig hebt. Donato’s Bier is een klein, onafhankelijk brouwerij gevestigd in Amsterdam. Ze brouwen klassieke stijl biertjes met een moderne twist. Hun biertjes zijn levendig en fruitig, en perfect voor een verfrissend tijdverdrijf tijdens het haken van je zorgenvriendje.

7. Ik Doe….

Ik Doe…. Zorgenvriendjes zijn er om ons te helpen onze zorgen weg te haken en ze kunnen een grote troost zijn in moeilijke tijden. In deze blogpost ga ik laten zien hoe je zelf een zorgenvriendje kunt haken.

Plaats een reactie