Waaiersteek Haken (7 Gratis Haakpatronen)

Er zijn heel wat haakprojecten waarbij het mooi is om een bijzonder patroon te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zomerse vestjes, tops of sjaals. Een van de steken die je kunt gebruiken voor een mooi opengewerkt resultaat is de waaiersteek. We hebben een aantal patronen voor je verzameld waarmee je zelf een waaiersteek kunt maken. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Nl

Waaiersteek haken - Wolplein.nl

Bekijk het patroon op onze website: https://www.wolplein.nl/blog/waaiersteek-patroon-video-tutorial/ Lees alles

Steken die ook wel op de waaiersteek lijken zijn de schelpensteek en schulpsteek waarbij je ook waaiertjes of schulpjes krijgt. De waaiers van de waaiersteek worden naast elkaar geplaatst. Verwerk je ze in een groot haakwerk dan krijg je een prachtig symmetrisch resultaat. Je kunt deze steek bijvoorbeeld gebruiken voor een paar nieuwe pannenlappen of onderzetters, maar ook voor een mooi kussen of plaid. 

7+ Prachtige Waaiersteek patronen

1. Het Stekenalfabet: de W van Waaiersteek

De W van Waaiersteek is een prachtige steek die veel mogelijkheden biedt voor het haken van mooie kledingstukken. Deze steek is eenvoudig te leren en geeft een uniek resultaat. Met de Waaiersteek kun je eindeloos variëren en er zijn ontelbaar veel patronen beschikbaar.

2. ♥️ in Waaier ,

♥️ in Waaier Als je van harten houdt, is deze waaiersteek echt iets voor jou! De steek is namelijk vormgegeven als een hart, en staat daarom ook bekend als de hartensteek. Deze steek is heel eenvoudig te leren, en een geweldige toevoeging aan je repertoire als haakster. Om de waaiersteek te maken, heb je slechts een paar basale haaksteken nodig. Als je deze steek eenmaal onder de knie hebt, zul je zien dat het heel snel gaat. Bovendien is het een geweldige steek om variaties mee aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren garen gebruiken of verschillende soorten haaknaalden uitproberen. Dus als je op zoek bent naar een leuke en unieke manier om je harten te uiten, probeer dan de waaiersteek!

3. Waaiersteek

Een waaiersteek is een manier van het haken van een steek die lijkt op de vorm van een waaier. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten steken te maken, afhankelijk van hoe het wordt uitgevoerd. Sommige mensen vinden het makkelijker om deze steek met twee naalden te haken, maar je kunt ook een enkele haaknaald gebruiken.

4. Echtstudio Garentest; Drops Kid-silk

De Echtstudio Garentest is een onafhankelijke testorganisatie die gespecialiseerd is in het testen van wol- en garenproducten. Ze hebben recent een nieuwe test uitgevoerd voor het haken met drops kid-silk garen. De test is uitgevoerd door ervaren haaksters en ze hebben verschillende soorten garens getest. De testresultaten zijn als volgt: Garen 1: Langwerpige steek (8/10) Garen 2: Snelle steek (9/10) Garen 3: Fijne steek (8/10) Garen 4: Zachte steek (7/10) Als je op zoek bent naar een mooi, zacht en fijn garen om te haken, dan is dit garen perfect voor jou! Het maakt niet veel verschil welk merk je kiest, want ze zijn allemaal even goed. Dus neem gerust wat tijd om te beslissen welk merk je wilt kopen.

5. Het Stekenalfabet: de W van Waaiersteek

Waaiersteek haken is een leuke en eenvoudige manier om een ​​sjaal of muts te maken. Er zijn verschillende soorten waaiersteken, maar de meest populaire is de W-vormige steek. Deze steek wordt gemaakt door twee steken in één losse te maken, waardoor er een V-vorm ontstaat.

6. Het Stekenalfabet: de W van Waaiersteek

De W van Waaiersteek is een populaire steek bij het haken van dekens. Deze steek geeft een mooie rijke textuur aan je deken en is relatief eenvoudig te leren. Om de Waaiersteek te maken, heb je een haaknaald nodig en een garen van je keuze. Begin met het omhaken van een ketting van vasten met ongeveer 10 steken. Vervolgens ga je één vaste naar boven maken in de tweede kettingruimte, dan twee vasten in de volgende ruimte (zoals je zou doen bij een normale steek), en dan weer één vaste in de volgende ruimte. Herhaal dit patroon tot je de gewenste lengte hebt bereikt.

7. Waaiersteek

Waaiersteek is een leuke en eenvoudige steek om te leren haken. Het is een van de meest populaire en meest gebruikte steeksoorten. Er zijn veel verschillende soorten waaiersteken, maar de basis is altijd hetzelfde: je maakt twee stokjes met je haaknaald en slaat dan een lus over beide stokjes heen. Daarna trekt je de draad door de lus en maak je een vaste steek.

Plaats een reactie