Muts Stokjes Haken (8 Gratis Haakpatronen)

Een muts is een van de makkelijkste haakwerken die je zelf kunt maken. Bovendien is het resultaat mooi en praktisch. De meeste mensen haken een muts met stokjes, iets dat je ook als beginnende haker prima kunt doen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haak Deze Leuke Muts!

VROLIJKE KINDERMUTS haken met stokjes en vasten ook makkelijk voor beginners
Haken Met Stokjes en Vasten Ook Makkelijk Voor Beginners Vrolijk Voor Kinderen

Dit is een leuke muts gehaakt met stokjes en vaste die je door voor langs met de stokje haakt maar dat laat ik zo meteen nothing. Lees alles

Een eenvoudige manier om een muts te haken is om stokjes te haken in een magische cirkel. Haak bijvoorbeeld 12 stokjes in de magische cirkel en maak de cirkel breder door te meerderen. Blijf meerderen tot je 1 tot 1,5 cm van de beoogde diameter af bent. Het haakwerk loopt namelijk altijd nog een beetje uit en wordt anders te groot. Daarna blijf je stokjes haken totdat je de juiste lengte hebt bereikt en klaar isje muts. Je vindt hier een aantal patronen om je verder te helpen. 

Leuke Muts stokjes patronen!

1. Stoere Muts Haken op de Simpelste Manier

“Muts stokjes haken” Als je een stoere muts wilt haken, dan is dit het patroon dat je zoekt! Het enige wat je nodig hebt is een paar simpele steken en een paar stokjes. Haak deze muts in een paar uur en je hebt een uniek item om trots op te zijn.

2. Handige Tips: een Muts Haken in Stappen

Handige Tips: een Muts Haken in Stappen 1. Kies het juiste garen en haaknaald. Voor een muts die lekker warm is, kies je dikke wol of acrylgaren. Gebruik een haaknaald die twee maten groter is dan wat op het garen staat aangegeven. Zo krijg je een soepeler muts. 2. Begin met een magic ring of een ketting van vier losschakels. Haak dan twee vasten in de magic ring of in de eerste losse schakel (dit wordt de tweede steek). 3. Haak nu verder in de rondte met halve stokjes. Haak twee halve stokjes in elke steek, tot je 16 halve stokjes hebt gehaakt (inclusief de twee vasten van het begin). 4. Verander nu van toonhoogte door één keer om te haken en dan twee losschakels te maken (dit wordt de derde steek). Haak vervolgens weer twee halve stokjes in elke steek, tot je 32

3. Haken: Mijn Eerste Muts, een Beanie (super Simpel)

Muts stokjes haken Haken: Mijn Eerste Muts, een Beanie (super Simpel) Ik heb onlangs geleerd hoe ik moest haken en ik was meteen verkocht! Het is zo’n ontspannend hobby en het resultaat is altijd zo schattig. Ik besloot dat mijn eerste project een muts zou worden, en ik wilde er graag een beanie van maken. Dit bleek heel simpel te zijn en ik ben super blij met het resultaat!

4. Gratis Haakpatroon Muts in Alle Maten

Als je van haken houdt, dan is dit gratis haakpatroon voor een muts perfect voor jou! Je kunt de muts in alle maten maken, dus er is altijd eentje die precies past. Het patroon is ook eenvoudig te volgen, dus zelfs als je nog novices bent met haken, kun je dit aan.

5. Sloffen Haken

Met wat creativiteit en een paar materialen heb ik twee leuke paar sloffen gehaakt die lekker warm en comfortabel zijn. Ik ben blij met het resultaat en kan de winter nu trotseren met mijn zelfgemaakte sloffen!

6. Handige Tips: een Muts Haken in Stappen

Handige Tips: een Muts Haken in Stappen 1. Haal de benodigde materialen bij elkaar. Je hebt nodig: muts stokjes, een garennaald, garen en een haaknaald. 2. Begin met het vastzetten van het garen aan de haaknaald. Zorg ervoor dat je ongeveer 30 centimeter garen achterlaat om later mee te kunnen naaien. Haak dan een paar losse steken met de haaknaald in het mutsstokje om het garen vast te zetten. 3. Vervolgens ga je steeds twee losses steken haken in het volgende stokje, totdat alle stokjes zijn gehaakt. Wanneer je bij het laatste stokje bent aangekomen, haak je nog twee losses en knoop je daarna het uiteinde van het garen vast aan de haaknaald. 4. Nu is het tijd om alles vast te naaien. Begin bij de bovenkant van de muts en werk naar beneden toe

7. Muts en Sjaal + Patroon Sjaal (renate’s Haken en Zo)

dat ik het haar tijdens kerstmis geef, dus ik heb mezelf als doel gesteld om het voor die tijd af te hebben.

Plaats een reactie