Kerstversiering Haken (Gratis Patronen voor deze Kerst!)

Een blog waarin ik meer uitleg over hoe je Kerstversiering haken met een haakpatroon van je keuze. Zoals bekende kerstversieringen zoals een kerstboom, krans, of kerstballen.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Haken Voor Kerst: Kleine Krans Haken

Haken voor Kerst: kleine krans haken

In deze video toon ik hoe je een klein kransje kan haken. Wil je liever een grotere krans haken voor Kerst? Die vind je hier: … Lees alles

15+ Mooie Kerstversiering patronen

1. Gratis Haakpatroon: Kerstbal

Het is weer Kerst! Met Kerst komt ook de stilte. Dat is een goede ruimte om na te denken over je leven en wat je bereikt hebt. Als je het positieve denkt, dan is dat heel erg belangrijk. Vergeet niet dat alle mensen verschillend zijn en dat iedereen in zijn eigen wereld leeft. Doe alsof je heel blij bent met wat je hebt gedaan in het verleden en ga vooral van houding uit! Het Haakpatroon van Kerstbal is gratis te downloaden op de website van Onlineshoppingkerstballen.nl. Hiermee kan iedereen eenvoudig een haakpatroon kerstballen maken. De kerstballen zijn heel mooi om te bezitten of als gastblogger mee te versieren bij een feestje.

2. O Dennenboom .

Nog nooit begon ik zo vroeg met het haken van kerstitems als dit jaar. Oktober was het, het moet niet gekker worden. :-) In de aanloop naar Knit & Knot las ik namelijk over de Christmas Give Away actie van Aan de haak. Doel van deze actie is het vullen van een grote kerstboom met amigurumi’s, die in de tweede week van december in het Emma Kinderziekenhuis komt te staan. Hier wilde ik graag mijn bijdrage aan leveren met een paar hangers én een nieuw patroontje. In een ver verleden, ergens in 2014, deelde ik het patroontje van een simpele dennenboom. Dit jaar stofte ik het patroontje wat af en maakt er een 2D versie van. Bij Knit & Knot hing ik er een paar in de boom, die inmiddels al goed gevuld was! Wil je ook nog een bijdrage leveren aan dit mooie project? Dat kan nog tot 6 december! Lees hier even verder voor meer informatie. PATROON DENNENBOOM Nodig: Katoen groen Katoen bruin Haaknaald 3.0 Stopnaald Stukje touw Beetje vulmateriaal Begin met bruin, haak 5 l. 1. 1 v in elke vaste vanaf de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 keerlosse. 2 – 3. 1 v in elke vaste, 1 keerlosse. 4. 1 v in elke vaste, hecht af en werk de draadjes netjes weg. Begin met groen, haak 2 l. 1. 2 v in de 2e losse vanaf de haaknaald, 1 keerlosse. 2. 1 v in de 1e vaste, 2 v in de 2e vaste, 1 keerlosse. 3 – 11. 1 v in elke vaste, 2 v in de laatste vaste, 1 keerlosse. *1 l, ga de hoek om en haak in elke rij 1 v*, herhaal *_*, ga de hoek om, 1 hv in de 1e vaste, hecht af en werk de draadjes netjes weg. Haak nog eenzelfde driehoek, maar hecht niet af. Leg de driehoekjes met de achterkanten op elkaar en leg er het bruine rechthoekje tussen met de laatste rij van de driehoekjes af. Je gaat nu de groene delen aan elkaar haken met 1 hv in elke steek, je haakt het bruine gedeelte meteen mee. Doe er voor je het boompje helemaal sluit een beetje vulmateriaal tussen.

3. Gratis Haakpatroon Sneeuwvlok

Met dit makkelijke haakpatroon kun je een sneeuwvlok maken voor op een kerstslinger. Het patroon is gratis en in het Nederlands. Op de site staan ook patronen van een kerstboom, ster en hartje, zodat je een hele kerstslinger van katoen kunt maken. Dit patroon is geschikt voor zowel beginners als gevorderde haaksters. Doe er je voordeel mee en maak een mooie kerstslinger voor in huis of om cadeau te doen.

4. Haakpatroon Engel Mathilde

Met dit gratis haakpatroon kun je een engel haken. Het patroon is in het Nederlands en geschikt voor zowel beginners als gevorderde haaksters. De engel heet Mathilde en is ongeveer 12 cm groot. Het patroon bevat duidelijke stap-voor-stap instructies en foto’s om je te helpen bij het maken van de engel. Wil jij ook deze prachtige engel haken? Lees dan verder over het haakpatroon van Engel Mathilde op de site.

5. Kerstversiering Haken Haakpatroon Instructie

Haken Haakpatroon voor Kerstversiering Er zijn veel verschillende manieren om kerstversieringen te haken. Een van de meest simpele manieren is om met een haken haakpatroon. Dit is een goed idee als je niet weet wat je gaat doen of wanneer het te vroeg is om te koken. Hieronder vind je een instructie voor het maken van een haken haakpatroon. 1. Kijk naar wat je nodig hebt: Je kunt een haken haakpatroon bestellen bij de drogisterij, of je kunt hem zelf maken door eenvoudige materialen te gebruiken. Een haaknaald, touwtjes en draad zijn allemaal heel handig. 2. Maak een loop van je haken met de haaknaald en plaats hem op de grond zo dat hij recht staat op de draad die je gevonden hebt. Plaats nu de loop van je touwtje over de top van de haak en knijp er hard aan vast. 3. Loop nu met je andere hand over het

6. Rendier Haken

Marieke heeft een nieuwe blog geschreven over het haken van een gezellig rendier. Wil je ook een rendier haken voor op een kerstkaart of in de kerstboom? Lees dan snel de blog en ontdek hoe je dit leuke haakproject kunt aanpakken. Het patroon is gratis en in het Nederlands, dus iedereen kan het maken. Marieke deelt haar tips en trucs om het rendier zo levensecht mogelijk te maken. Haak jij ook mee?

7. Mini Kerstsokje: een Snel Tussendoortje

Met dit gratis haakpatroon kun je een mini kerstsokje haken. Dit is een lekker snel tussendoortje om te maken en het resultaat is erg leuk. Je kunt de sokjes gebruiken als decoratie voor in de kerstboom of als cadeautje voor vrienden en familie. Het patroon is geschikt voor zowel beginners als gevorderde haaksters en bevat duidelijke stap-voor-stap instructies en foto’s. Haak jij ook een mini kerstsokje? Kijk dan snel op de site voor het patroon.

8. Kerstsokjes

Na het vieren van de kerst wil iedereen wel even een klein stukje relaxen. In deze blogpost vind je wat er allemaal te doen is om op deze manier in het nieuwe jaar weer energie te tanken. Kerstsokjes maken veel plezier, maar ze zijn ook eenvoudig te maken. Je bent als kerstsokjes maker en aanvrager even goed klaar voor het nieuwe jaar! Een kerstsokje kan zowel thuis als op feestje worden gemaakt. Je hoeft alleen maar wat versiering en gebruikte spullen in huis te hebben. Hieronder vind je een aantal tips voor het maken van een leuk kerstsokje: 1. Doe eerst je bestelling: Als je gaat kopen van versiering of gebruikte spullen, doe dit dan in het naderende half jaar, want dan is de prijs altijd laag. Hierdoor ben je ook rustiger om alles af te leveren. 2. Kies goed: Verwacht je

9. Kerstboompjes Haken/maken

Het idee voor deze kerstboompjes vond ik terug in een oud schetsje in mijn haak-brei-schrift. Geen idee meer hoe ik er op ben gekomen, misschien heb ik het op internet gezien of bedacht tijdens een haak- of breisessie. Hoe dan ook, ik was meteen enthousiast en begon meteen met haken. Het resultaat is een set leuke, kleine kerstboompjes die je kunt gebruiken als decoratie of als cadeautje voor vrienden en familie. Wil je ook kerstboompjes haken? Bekijk dan snel het gratis patroon op de site.

10. Gehaakt Kerstornament Met Bel

Dit zijn de stap-voor-stap tutorials om kerstversiering met bel of kerstbel te haken in drie verschillende ontwerpen. Dit is een zeer snel en gemakkelijk haakproject om een van de leukste kerstversieringen te maken. De tutorials bevatten duidelijke instructies en foto’s om je te helpen bij het maken van de versieringen. Haak jij ook een kerstversiering met bel? Bekijk dan snel de tutorials op de site.

11. Diy: Makkelijke Manier om een Veer Te Maken

Vandaag laat ik zien hoe je op een makkelijke manier een veer van garen kunt maken, zonder dat je hoeft te kunnen haken. In de tutorial wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een veer kunt maken met behulp van een naald en garen. Het is een leuk project voor zowel beginners als gevorderden en het resultaat is een mooie, kleurrijke veer die je kunt gebruiken als decoratie of als cadeautje voor vrienden en familie. Wil je ook een veer maken? Bekijk dan snel de tutorial op de site.

12. Kerstslinger Hulst Haken

Voor onze kerstboom haakte ik twee leuke slingertjes met rode besjes. Ik kwam op dit idee na mijn bezoekje aan Dille en Kamille waar ik een soortgelijke slinger zag, maar dan van vilt. Aangezien ik al een hoog bedrag aan spullen in mijn mandje verzameld had (de vilten kerststal-figuren), besloot ik de hulst slingertjes zelf te gaan maken. Het is een makkelijk en snel patroontje geworden met een leuk resultaat. Komend weekend gaan ze de boom in. Het patroontje deel ik graag met jullie. Kerstslinger hulst: Benodigdheden: – Scheepjes Catona nr 402, 528, 525 en 115 – Haaknaald nr 3 – Stopnaald – Schaartje Werkwijze: Start met kleur 402. Haak 25 l, vorm een cirkel door 1 hv in

13. Rendier Haken

Wat is een rendierhaken? Een rendierhaken is een haak die gebruikt kan worden om versieringen aan te hangen. Vaak zijn deze haken vervaardigd van hout of leer, maar er zijn ook rendierhaken in metaal verkrijgbaar. De haak is gemaakt van een stukje hout of metaal dat precies uit elkaar gezet is en daardoor een keurige vorm aanneemt. Het rendierhakken is populair om kerstversieringen te maken, maar het kan ook worden gebruikt om etenswaren of kaarsen op tafel te laten neerzetten.

14. Kerstklokken Haken…!

Kling klokje klingelingeling… Bij Kerst hoort een klokje, en dat haak ik maar al te graag. Ik maakte een simpel haakpatroontje dat altijd leuk blijft en op heel veel manieren te gebruiken is. Je kunt ze natuurlijk in elke gewenste kleur haken en zo veel versieren als je zelf wilt. Ik hou zelf van een simpele versie, maar je kunt bijvoorbeeld ook glitter, pailletten of andere versieringen gebruiken om je klokjes extra feestelijk te maken. Wil je ook zo’n leuk klokje haken? Bekijk dan snel het gratis patroon op de site.

15. Kerstversiering Haken

Kerstversiering haken Wil je een kerstversiering zelf maken? Dan is het belangrijk om goed op te letten wat er allemaal mogelijk is. Je kan bijvoorbeeld verschillende haken kopen of maak je haken zelf. Hieronder vind je een aantal tips om een goede kerstversiering te maken met haken. Haken voor kerst Er zijn verschillende soorten haken die je kunt gebruiken voor kerstversieringen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten houten haken, metalen haken of lucifershaken gebruiken. Als je geïnteresseerd bent in het maken van eigen haken, lees dan verder naast de tips hieronder welke materialen je nodig hebt: Houten haken: Voor het maken van houten haken zijn slechts twee materialen nodig: hout en snoer. Kies altijd een dunne houtsoort om de haak niet te hard te doen werken. Houd ook rekening met de diameter van de hals

16. Kerstboom Hanger Haken — bij Boef+mop

Voorgaande jaren maakte ik ook al versiering voor in de kerstboom, zoals stoffen kerstbomen, een slinger met vliesofix of een slinger van oude dekens. Het is natuurlijk onwijs leuk om ballen en hangers bij elkaar te shoppen, maar net zo leuk is het om zelf versiering te maken. Ieder jaar kun je zo voor een frisse look zorgen en ik verheug me enorm op het maken van mijn eigen Kerstboomhangers. Dit jaar zijn ze ook leuk als slinger voor het raam. Ik had ze gezien op het internet met kralen ertussen als ballen, maar ik durfde ze zelf te haken. Benodigdheden: haaknaald 3, dubbele draad garen voor de boom, 6 verschillende kleuren garen voor de kerstballen, klein beetje vulling voor de kerstballen (ik gebruikte restdraadjes en/of wat knuffelvulling). Kijk snel op de site voor het volledige patroon van de kerstboomhangers.

17. O Dennenboom

Het eerste weekend na Sinterklaas is voor ons het moment om een kerstboom te gaan halen. Dit jaar gingen manlief en ik samen met de meiden op zoek naar de mooiste boom. We trokken onze rubber laarzen aan en gingen het land op, maar we moesten oppassen voor kuilen op de plaatsen waar kerstbomen hadden gestaan. De meiden vermaakten zich ondertussen met de hond van de boer. Uiteindelijk vonden we een boom naar ons zin en brachten we hem tevreden naar huis. Bij thuiskomst begon ik met het haken van strakke kerstboompjes voor een kerstslinger. Ik haakte eerst groene driehoekjes en daarna bruine vierkantjes voor de stam. Ik omhaakte de hele kerstboom met bruin en daarna met groen. Kijk snel op de site voor het volledige patroon van de kerstboomhangers.

18. Gratis Haakpatroon Kerstballen

Haak een kerstballenkring met gratis haakpatroon! Wij hebben een mooie gratis haakpatroon voor u samengesteld. Hierdoor kan iedereen zijn eigen kerstballenkring maken. Deze haakpatroon is geschikt voor allerlei soorten ballen: roze, wit, blauw, groen en paars. U hoeft alleen maar de juiste kleuren te verzamelen en het gratis haakpatroon te gebruiken! Kerstballenkring met gratis haakpatroon Het gratis haakpatroon bestaat uit verschillende patronen: roze, wit, blauw, groen en paars. Haak deze patronen op elkaar aan en voeg daarna de juiste kleuren aan tot u een kerstballenkoord heeft gemaakt. Kerstballenkoord met gratis haakpatroon Om de kerstballensiering compleet te maken kan ook nog eens wat parels of glitter worden toegevoegd. Haal alle materialen apart en verzamel ze in één plaatsje

Plaats een reactie