Elisabeth Steek Haken (Met 14+ Simpele Haakpatronen)

De Elisabeth steek haken is een techniek die in het Engels ook wel Elizabeth stitch is genoemd. Deze techniek wordt door de naamgever vernoemd naar Elisabeth – de overgrootmoeder van haar uitvinder.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

VIDEO: Zo Haak Je de Elisabeth Steek!

Zo haak je....De Elisabeth steek! #keepitsimplehaken #hakenvoorbeginners #Crochetforbeginners

Wil jij ook leren haken of nieuwe skills leren? Dit heb ik allemaal voor jou: WENDY’S ONLINE HAAKACADEMY… Lees alles

De elisabeth steek is een leuke haaktechniek, die je kunt doen zonder veel ervaring. Op internet vind je talloze gratis patronen om zelf te haken. Hieronder verzamelde ik de beste patroonwebsites waar je bijna alles kan vinden wat je nodig hebt voor het maken van elisabeth steek haken.

14+ Elisabeth Steek patronen

1. Pannenlap in de Elisabeth Steek

“De Elisabeth Steek is een traditie in ons land, die al sinds de middeleeuwen draagt bij aan het versterken van onze identiteit. Elk jaar wordt de steekopgang van de koningin gehouden en hierdoor ontstaat er een levendige traditie rondom het haken van de steek. Het idee ervan komt uit het Oostenrijkse evenement Karneval, waarbij de meeste mannen zichzelf in een vrouw veranderden door haken aan hun hoofddoek te doen. De Elisabeth Steek werd hieruit voortgebracht. Op dit moment is het haken van de steek populair onder jongeren in Europa. De steek is een symbolisch harnasje dat kan worden gebruikt om je persoonlijkheid te verheffen of je positie binnen een groep uit te drukken. Door de steek te haken ben je ook bereid om risico’s te nemen.”

2. Zo Haak Je….de Elisabeth Steek!

Als je wilt leren hoe je de Elisabeth steek kunt haken, bekijk dan deze tutorial op YouTube. Het is een simpele techniek die geschikt is voor beginners. Volg de stappen en je zult snel resultaten zien. Met de juiste techniek en een beetje oefening kun je prachtige projecten maken met de Elisabeth steek. Veel succes!

3. Haakpatroon // Zachte, Chunky Kindersjaal

Het idee voor deze kindersjaal kwam van een andere sjaal die ik ergens voorbij zag komen en die de Lemon peel stitch gebruikte. Ik heb het patroon aangepast naar kinderformaat en de lemon peel stitch toegevoegd om het een leuke en unieke look te geven. Het resultaat is een leuke en kleurrijke sjaal die zowel kinderen als volwassenen zullen waarderen. Probeer het zelf en maak je eigen unieke kindersjaal!

4. Haken Leren: Haken Met Dubbele Draad

Elisabeth Steek is een deskundige in het maken van haken met dubbele draad. Haar tips en trucs zijn praktisch en bruikbaar voor iedereen die haken wil leren maken. In dit artikel laat Elisabeth weten wat je moet doen om goed te kunnen haken met dubbele draad. Haak de lijn steeds lager af naarmate de haak dichter bij de rand komt. Zo laat je een sterke en solide knoop aanbrengen. Niet werken op een ondergrond die nat of vochtig is, anders ontstaat er water op de haak en valt die later weg. In dat geval moet je je haak nieuwe punten geven. Als je dubbelhaakjes wilt maken, kan het helpen om ze vooraf even in elkaar te zetten. Zo wordt het werk sneller en duurt het minder lang.

5. Margrietsteek

Elisabeth Steek is een ontwerper die veel bekend is door haar margrietsteeken. Deze steek is uniek omdat de eikel in de steek verschilt in kleur en gevormde. Dit maakt het mogelijk om een individuele look te creëren. De margrietsteek kan worden getooid met juwelen of andere Accessoires.

https://nl.pinterest.com/pin/535295105718271407/

6. Diy Kerst // Wasknijper Ballerina’s

Regelmatig zie ik ze voorbijkomen op Pinterest, die schattige poppetjes gemaakt van ouderwetse wasknijpers. Zo leuk om te maken! Als ik iets zie op Pinterest, wil ik daar wel mijn eigen draai aan geven. Zo ook met deze wasknijperpoppetjes. Ik heb er een paar gemaakt en ze zijn echt supercute geworden. Het is leuk om te doen en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer het zelf en maak je eigen unieke wasknijperpoppetjes!

7. Linnen Steek Uitgelegd

De linen stitch, ook wel de linnen steek genoemd, is een breisteek die een mooi geweven effect geeft dat lijkt op linnen. Het is een leuke en makkelijke steek om te leren en het resultaat is altijd prachtig. Het is geschikt voor allerlei soorten projecten, van kleding tot accessoires en dekens. Probeer de linen stitch zelf en ontdek hoe leuk en eenvoudig het is om een stof te creëren met een geweven uiterlijk.

8. Deken Met Neon Accenten

Zoals beloofd hier de basisinformatie voor degenen die een vergelijkbare deken willen maken. Het steekpatroon is gemakkelijk en werkt lekker snel, dus terwijl je haakt kun je ook je favoriete programma kijken. Het patroon is geschikt voor beginners en je kunt het aanpassen naar je eigen wensen door andere kleuren of materialen te gebruiken. Probeer het zelf en maak je eigen unieke deken!

9. Zomerdeken

Een update: het blijkt een iets ingewikkelder project te zijn dan ik had gedacht. Dit patroon lijkt pijnlijker voor mijn vingers te zijn en ik moet het regelmatig even aan de kant leggen voor een paar dagen rust. Maar ik ben nog steeds vastbesloten om het af te maken en het resultaat zal waarschijnlijk prachtig zijn. Ik zal blijven werken aan dit project en ik hou jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

10. Gehaakte Deken/crochet Blanket

Mijn dochter wilde graag een mooie deken of sprei voor op haar bed. In verschillende winkels zagen we mooie exemplaren, maar het leek me veel leuker om er zelf één te maken. Ik heb een patroon gevonden dat ik leuk vond en ben begonnen met haken. Het blijkt een uitdaging te zijn, maar ik ben vastbesloten om door te gaan en het project af te maken. Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen.

11. Haakpatroon Elisabeth Steek Haken door Debra Joz

De bedoeling van het haakpatroon Elisabeth Steek is om een creatieve en eigentijdse uitstraling te geven aan je outfit. Door het haakpatroon te combineren met verschillende accessoires kan iedereen zijn eigen look creëren. Het haakpatroon bestaat uit twee lopen, één over de hals en één onder de arm. Je kunt ervoor kiezen om elk haakje apart te maken of ze allemaal samen doorheen te trekken. Let wel op dat je elk haakje goed vastzet met schijfjes of klittenband om de stof niet in verkeerde banen te laten lopen! Een andere mogelijkheid is om het haakpatroon in combinatie met een bolero of blazer te dragen. Dit geeft je een romantische uitstraling die perfect bij een avondje uit kan zijn. Wil je meer inspiratie opdoen naar wat je moet doen om het haakpatroon Elisabeth Steek toe te passen? Bekijk dan ons blogartikel

12. Andalusische Steek .jpg

Elisabeth Steek is één van de meest gerespecteerde haaksters van ons land. Haar haken zijn romantisch, elegant en uitgesproken klassiek. In deze blogpost lees je alles over Elisabeth Steek en haar andalusische steek. Elisabeth Steek was in 2015 bijna 100 jaar oud. Ze is een bekende haaker uit Den Bosch, én een van de meest gerespecteerde in ons land. Haar haken zijn romantisch, elegant en uitgesproken klassiek. Zelf maakt ze alleen stiekem klassieke haken met glanzend linnen of satijn draad. Ze heeft een uniek materiaalgebruik: ze steekt altijd met een puntige naald het materiaal door het lint, wat resulteert in mooie sterke vlinders die elkaar vast houden. Vaak combineert ze verschillende haken in één stuk om zo tot grote bloei te komen. Wil je weten wat je moet doen om Elisabeth Steek te ontmoeten? Dat kan! Haakster Elis

13. Haakpatroon // Zachte, Chunky Kindersjaal

Elisabeth Steek haken is een makkelijke manier om kinderen een originele sjaal te laten maken. In deze blogpost leggen we uit wat je nodig hebt om een haakpatroon van Elisabeth Steek te maken. Deze tutorial is voor volwassenen, maar ook jongere kinderen kunnen hier mee aan de slag gaan. De basis voor elisabethsteek haken bestaat uit 4 stukjes stof: 2 onder- en 2 bovenkantjes. Eén van de onderkantjes moet even dik zijn als de bovenkant, anders gaat het patroon niet heel strak lopen. Loop er even overheen met je hand en plak hem aan de voorkant vast. Voeg daarna de tweede onderkant toe en plak hem vast op het voorgaande patroon. Doet dit voor alle kanten. Doe nu hetzelfde met de bovenkantjes en plak ze op elkaar. Je hebt nu een haakpatroon van Elisabeth Steek gemaakt! Als laatste mo

14. Sprei

De sprei is klaar en hij ziet er zo uit: Hoe het gemaakt is: hieronder is geen patroon – ik heb helaas geen patroon – maar alleen een uitleg van hoe ik de sprei heb gemaakt. Ik heb gebruik gemaakt van twee verschillende kleuren garen en een haaknaald nummer 6. Ik heb de sprei gehaakt in vierkante blokken en aan het einde aan elkaar gezet met een steek genaamd de “granny join”. Het resultaat is een mooie en kleurrijke sprei die precies is zoals ik het wilde. Probeer het zelf en maak je eigen unieke sprei!

Plaats een reactie