Unieke zelfgemaakte kleding, ook tijdens de regen

Naaien, breien en haken lijken alle drie uit lang vervlogen tijden te komen. Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw was het niet meer dan normaal om als huisvrouw kleding te naaien voor je kinderen. Daarnaast breidde je sokken, sjaals en truien voor het gezin en haakte je leuke portretten of afbeeldingen voor op kussens en om in te lijsten. De patronen en inspiratie werden voornamelijk uit de Burda, Knip en het Duitse ‘Neue Mode’ gehaald. Zelf gebreide truien waren super modieus in de jaren 80, denk maar eens aan Anita Meyer, die de mooiste truien droeg tijdens haar optredens! Heerlijk, die oude tijden! Maar wist je dat deze oude ambachten weer helemaal terug zijn van weggeweest?

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Breien, haken en naaien zijn opnieuw in zwang

Breien, haken en naaien zijn opnieuw helemaal in de mode geraakt. Niet uit geldbesparing, want daarvoor hoef je het bepaald niet te doen – stoffen, wol en garen zijn gewoon niet goedkoop- nee, je maakt kleding, breit kleding en haakt trendy kinderpoppen uit hang naar originaliteit. De dingen die jij zelf maakt, koop je eenvoudigweg niet in de winkel. Er is ruimte voor een geweldige keuze uit stoffen, je kunt de mooiste dessins zelf uitzoeken en combineren, waardoor je jouw kind of jezelf een unieke uitstraling geeft.

Maak jij kleding zelf, dan zul je vast en zeker regelmatig de vraag krijgen ‘waar je dat gekocht hebt’. Alleen, jouw kledingstuk of zelf gebreide zachte pop is nergens verkrijgbaar. En dát is meer dan leuk! Wist je dat dit ook voor regenkleding kan gelden? Een regenjas kopen dames model van het merk Tenson roept namelijk eveneens vaak die vraag op. Alleen die heb je dan weliswaar niet zelf gemaakt!

Originele kleding maak je zelf

Mannen vallen vaak wat uit beeld als het op kleding maken aankomt. Zij kunnen een zelf gebreide sjaal, trui of sokken krijgen, maar dan houdt het wel een beetje op. Voor baby’s, kinderen en damesmode gaat er echter een wereld open in de vele patronen-tijdschriften. Onze selectie allerbeste zelfmaakmode tijdschriften zijn:

  • Het Kleine Breiwinkeltje
  • Knip
  • Burda
  • Poppy
  • My Image
  • Fashion Trends

En natuurlijk vind je vooral veel gratis patronen op onze website Het Kleine Breiwinkeltje: ontdek de beste gratis patronen voor zachte, gehaakte kinderpoppen, kledingpatronen en breipatronen. Zo zorg je voor jezelf en je kind voor de mooiste fashion items, of cadeaus, die vrijwel niemand anders heeft!

Mooi gekleed, ook tijdens de regen

Het is fijn als jouw kleding en zelfgemaakte mode accessoires ook tijdens slecht weer mooi droog blijven. Niets zo’n akelig gevoel als een jas die regen doorlekt, waardoor je wollen zelfgebreide trui nat wordt. Om ook tijdens het gure Hollandse weer droog te blijven, raden we je aan om de tenson jas dames sale in de gaten te houden. Deze regenjassen vormen een prachtige combinatie met de unieke mode die je zelf gemaakt hebt. Door de hoge kwaliteit en waterdichtheid wordt er niets nat en wordt het water volledig afgevoerd. Natuurlijk zijn de tenson jassen van een sublieme kwaliteit en design; het completeert jouw stijl.

Plaats een reactie