Vlinder Haken (12+ Gratis Haakpatronen)

Een vlinder is een prachtig diertje dat zich perfect leent om vast te leggen in een haakwerkje. Weet je niet hoe je zelf een vlinder kunt maken dan kun je gebruikmaken van een van onze haakpatronen. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Crochet Butterfly - Vlinder haken

Je kunt kiezen voor platte vlinders in een effen kleur die je kunt gebruiken om kledingstukken op te fleuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tas, muts of vrolijke sleutelhanger. Gehaakte vlinders zorgen voor een lekker vrolijke uitstraling, maar ze zijn heel eenvoudig om te maken. 

Je kunt ook kiezen voor een vlinderknuffel. Ook die zijn redelijk eenvoudig te maken zolang je het patroon maar volgt. Een vlinderknuffel is een prachtig cadeau om te geven als kraamcadeau of aan een kind dat jarig is. Maak hem van lekker zacht garen en de kans is groot dat het hun favoriete knuffel wordt. 

12+ Beste Vlinder

1. Crochet Butterfly

2. Haakpatroon Vlinder Mobiel

Een gratis Nederlands haakpatroon van een Vlinder die je aan een mobiel kunt hangen. Lees snel verder over het haakpatroon van de vlinder!

3. Tutorial gehaakte vlinder

Vlinders zijn leuk om de paashaas extra lenteachtig te maken. Met deze vlinders versier je makkelijk allerlei zaken. Zo versierde ik er eerder een Zpagetti-tas mee. En denk eens aan kleine haarschuifjes met het vlindertje. Zelf kom je vast op andere ideeën. Haakpatroon voor de vlinder Toer 1: Start met een magische ring met 8 vasten. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Toer 2: Haak 3 lossen, dit is als eerste stokje. Haak 2 stokjes in de eerste vaste van toer 1. Haak nu 3 lossen, *3 stokjes in de volgende vaste van toer 1 en 3 lossen*. Herhaal nog 6x van * tot *. Sluit de toer met een halve vast in de derde losse aan het begin van de toer. Je hebt nu 8 boogjes van lossen tussen de groepjes stokjes. Toer 3: Haak om het eerste boogje van lossen van toer 2: *1 vaste, twee stokjes, 1 dubbel stokje, 2 stokjes en 1 vaste*. Herhaal nog 7 x van * tot * tot je 8 bloemblaadjes hebt. Sluit de toer met een halve vaste. Je hebt nu de vorm van een bloem. Toer 4: haak een ketting van 10 lossen en hecht af, maar houdt een lange draad om de ketting vast te kunnen naaien. Vouw de bloem dubbel. Sla de ketting in het midden om de bloem. Dit vormt het lijfje van de vlinder. Haak nog een losse ketting van 10 lossen en hecht af. Leg aan het begin en het einde van de ketting knoopjes in de draad. Dit zijn de uiteinden van de voelsprieten. Haal de ketting onder het lijfje van de vlinder door en schuif het naar de goede plaats voor de voelsprieten. En klaar is je vlinder. Vlinder vastmaken aan de paashaas Wil je hem als decoratie vastmaken aan je paashaas of aan een ander dier? Haak dan een lange ketting van 90 tot 100 lossen. Hecht de ketting af en werk de losse draden weg. Haal de ketting aan de achterkant van de vlinder onder het lijfje door. Schuif de vlinder naar het midden van de ketting. Strik de vlinder met de ketting vast aan een oor of poot. Je kunt nog veel meer doen met de vlinder. Leuk om te horen waar jij de vlinder voor hebt gebruikt. Plaats je reactie hieronder. Veel plezier met de vlinders,

4. Vlinders haken met patroon!

Heerlijk weer hadden we vandaag het is al compleet voorjaar, de vogels fluiten, overal zie je de krokussen en sneeuwklokjes in bloei …

5. Crochet Butterfly Pattern

Easy and fast crochet butterfly pattern. Great as a magnet or to embellish something special.

6. Haakpatroon Vlindertjes

Een gratis Nederlands haakpatroon van vindertjes. Wil jij deze vlindertjes ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Vlindertjes .

7. Lalylala vlinder en Audrey Gazelle haken

Ik ben de laatste tijd veel nieuwe patronen aan het uitwerken. Dat is leuk, maar ook tijdrovend en soms frustrerend. Je moet continue goed opletten, alles netjes opschrijven, soms hele stukken uith…

8. Haakpakket: Vlinder Viola

Speciaal voor de Pre Summer Party CAL heeft Stefanie Trouwborst vlinder Viola ontworpen. Zittend gemeten wordt ze ongeveer 19 cm groot. Inhoud: Benodigde garens aan Catona en Lenja SoftVeiligheidsogen ovaal 10 mmUnieke houten knoop Vlinder Viola Zelf toevoegen:Patroon (gratis download)Haaknaald nr. 2.5 en 3.5Vulling

9. Vlinders haken voor geluk, beterschap en sterkte…

Vlinders haken, een lief presentje als je iemand sterkte, beterschap of geluk wilt wensen. Het patroon vind je hier op Breiclub.nl

10. Haakpatroon Kleine Vos Vlinder

Een Nederlands haakpatroon van de vlinder, de Kleine Vos. Wil jij deze prachtige vlinder ook haken? Lees dan snel verder over het patroon.

11. Haakpatroon Snuggle Vlinder

Een gratis Nederlands haakpatroon van een vlinder. Wil jij deze vlinder ook haken? Lees dan verder over het Haakpatroon Snuggle Vlinder .

12. Vlinder Haken

13. DIY Vlinder haken #2

Ik haakte deze week heel wat vlinders …natuurlijk vergat ik een foto te maken…dus die hebben jullie nog tegoed! Hier de werkbeschrijving van het kleine vlindertje: Haak 8 losse Sluit tot ring met een halve vaste Haak 3 losse Haak 2 stokjes Haak dan *3 losse en 3 stokjes* 7x, eindig met 3 losse Haak een halve vaste in de 3 losse waarmee je begon Haak een halve vaste op het tweede stokje Haak dan in de eerste twee openingen: * 1 vaste, 1 half stokje, 4 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste* Haak in de derde opening: * 1 vaste, 1 half stokje, 2 stokjes, 3 losse* Haak een halve vaste in de 1e losse Haak dan weer * 2 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste* Haak in de vierde opening * 1 vaste, 1 half stokje, 2 stokjes, 3 losse, halve vaste in 1e losse, 2 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste* In de vijfde en zesde opening: * 1 vaste, 1 half stokje, 4 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste* En tot slot in de zevende en achtste opening: * 1 vaste, 1 half stokje, 2 stokjes, 3 losse, halve vaste in 1e losse, 2 stokjes, 1 half stokje, 1 vaste* Je krijgt dan deze ‘bloem’ Hecht netjes af! Vouw de ‘bloem’ dubbel En dan als laatste met een ander kleurtje 11 losse eromheen knopen! Zoals linksboven, kun je ze ook anders dubbelvouwen… Veel plezier ermee! Succes!!! X Dinaz ♥ Heb je vragen? Vraag gerust!

Plaats een reactie