Makkelijk Breipatroon Kinderponcho [Beginnersuitleg!]

Het is niet altijd even makkelijk om ervoor te zorgen dat kinderen warme kleren aantrekken. Een kinderponcho doe je makkelijk aan en staat bovendien hartstikke leuk. Brei de poncho bovendien in een leuk motiefje, met balletjes en in een leuke kleur. Op die manier wil je kind hem nooit meer uittrekken.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Kruidvat - Kinderponcho haken

Voordat je begint met breien kun je samen met je zoon of dochter een patroon en kleur uitkiezen. Als de kinderponcho hun favoriete kleur heeft zullen ze hem nog vaker willen dragen. 

Houdt er bij het kopen van het garen ook rekening mee dat de poncho gemaakt wordt van zacht garen. Kinderen hebben namelijk een hekel aan kriebelkleren. Om dit te voorkomen kun je garen kopen van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan katoen of merinowol. Beide zijn lekker zacht en bovendien ademend. 

20+ Beste Breipatroon kinderponcho

1. Breipatroon Brigitte No. 2 Kinderponcho

Breipatroon Brigitte No. 2 Kinderponcho – Zet je meisje in het zonnetje met deze gebreide poncho. Deze kinderponcho komt uit het magazine Lana Grossa Kids 11, dat helemaal in het teken van Scandinavië staat. Je herkent de Scandinavische stijl dan ook zeker terug in deze poncho, waarin lichte tinten worden gemixt met (antraciet)grijs. Ook het gebruik van hoogwaardige materialen staat in deze regio hoog in het vaandel. Voor deze poncho is dat de Lana Grossa Brigitte No. 2, een zacht en luchtig garen van alpacawol, katoen en scheerwol, dat doet denken aan fleece. Het patroon is uitgeschreven voor de kindermaten 128/134 en 140/146. Er wordt gebruikgemaakt van de tricotsteek, een boordpatroon, schaakbordpatroon en jacquardpatroon. De poncho wordt aan één stuk gebreid. Benodigdheden: – 5 (maat 128/134) of 6 (maat 140/146) bollen Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 024 Anthracite – 1 (maat 128/134) of 2 (maat 140/146) bollen Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 017 Green/Yellow – 1 bol Lana Grossa Brigitte No. 2 kleur 016 Raw White – Breinaalden 7 mm – Rondbreinaald 6 mm, met een lengte van 40 cm – Rondbreinaald 7 mm, met een lengte van 120 cm – 6 knopen met een doorsnede van 22 mm Let op: na het afronden van je bestelling en voldoen van de betaling (indien van toepassing), is dit downloadpatroon beschikbaar in jouw Wolplein-account. Je vindt het patroon, nadat je bent ingelogd, terug onder het kopje ‘Mijn digitale artikelen’.

2. Kinderponcho breien, is zo leuk om te doen! – Breiclub.nl

Een kinderponcho breien is zo leuk om te doen! Want wat is er nu schattiger dan een kleine, blauwe poncho breien? Wij hebben een uniek breipatroon voor je!

3. Gratis breipatroon: KINDERPONCHO

Klik hier voor het gratis breipatroon van Phildar op de site van Wolplein om een kinderponcho te breien

4. Meisjes poncho

Meisjesponchi breien? Bekijk dan het gratis breipatron in dit blog!

5. Patroon gebreide poncho

Al verschillende keren werd me gevraagd naar een eenvoudig breipatroon voor een kinderponcho. Laatst vond ik er een, en…

Plaats een reactie