Makkelijk Breipatroon Sokken [Video]

Ben je het beu dat je sokken snel stuk gaan of niet lekker zitten? Dan is het tijd om zelf het heft in handen te nemen en je eigen sokken te breien. We hebben een aantal breipatronen voor je verzameld zodat je zelf een heerlijk paar warme sokken kunt breien. 

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

knitting pattern for socks, mittens & sweaters - false cables vol. 1 - easy

Wil je echt warme sokken dan kun je het beste sokken maken van merinowol. Dit natuurlijke materiaal isoleert goed, maar ademt ook. Dat maakt het een ideaal materiaal om te gebruiken voor wandelsokken. Wandel je regelmatig in de kou dan wil je wel warme voeten maar geen blaren. Draag je sokken van acryl of andere synthetische materialen dan zullen die niet zo goed ademen met tot gevolg dat je blaren krijgt. Merinowol ademt wel goed waardoor je tijdens het dragen warme voeten houdt zonder zweetvoeten te krijgen en blaren te ontwikkelen. 

11+ Beste Breipatroon sokken

1. Breipatroon Sokken

2. Gratis breipatroon: SOKKEN

Klik hier voor het gratis breipatroon van Jo Ann van Wolhalla op de site van Durable om deze mooie sokken te breien

3. Breipatroon Sokken

4. Stripy Soqs

5. Breipatroon Sokken

6. Sokken breien: zo krijg je een perfect paar met Jacquard Symmetric Socks

Leer sokken breien met dit gratis breipatroon van Katia. Met slechts 1 bol Jacquard Symmetric Socks brei je twee identieke sokken met een mooi kleurverloop!

7. Breipatroon sokken deel 2: tussenvoet

Na de tenen kun je een eindje doorbreien tot de eerste meerdering van de spie. Maar hoelang is dit stukje? Dat hangt van twee dingen af: je voetmaat het type hiel dat je wilt breien Het breien van de tussenvoet is simpel: je breit gewoon rondes recht tot de vereiste lengte. Je kunt in de bovenvoet met een motief beginnen, dat staat verzorgd. Hoe lang de tussenvoet moet worden, hangt van de gekozen type hiel af. de totale voetlengte Kijk in de maattabel hoelang jouw sok moet worden. Aan de hand van je stekenverhouding kun je het totaal aantal rondes uitrekenen. de tussenvoetlengte bij de jojohiel en boemeranghiel Jojohiel en boemeranghiel: brei en pas zo nu en dan. Als je met je hiel net de naald voelt, kun je beginnen aan de hiel.Voor wie het precies wil uitrekenen: de halve hiel (tot aan de bocht omhoog) wordt tweederde van het aantal steken lang. Dus als je 32 steken op je naald hebt staan per ondervoet, wordt de halve hiel ongeveer 22 toeren lang. de tussenvoetlengte bij de Franse en Hollandse hiel Bij de Franse en Hollandse hiel is de tussenvoet korter, want je breit een spie.De voetlengte van een sok met Franse hiel bestaat uit de tenen, de tussenvoet, het deel met de spie en de kleine hiel. Je hebt al uitgerekend hoeveel rondes de totale voetlengte van de sok moet worden. De rondes die je gebreid hebt voor de tenen trek je hiervan af, en ook de rondes die je straks nodig hebt voor de spie en de kleine hiel moeten daarvan afgetrokken. Dan houd je over het aantal rondes dat je rechtdoor breit voor de tussenvoet. Dus dat moet je nog uitrekenen. de tenen: tel het aantal rondes van de tenen de spie standaard is de spie evenveel toeren lang als dat je steken op je naald hebt staan. Je meerdert immers de helft van het aantal steken erbij , en dat doe je elke tweede toer. de kleine hiel is ongeveer eenderde van dat aantal steken hoog. Dat klopt niet helemaal, maar meer dan 3 toeren scheelt het nooit. Dus als je 32 steken op je naald hebt staan per ondervoet, wordt de spie 32 toeren lang en de kleine hiel ongeveer 11, in totaal 43 toeren. Je bent er bijna. Tel het aantal rondes van de tenen en het deel met de spie en het aantal naalden van de kleine hiel bij elkaar op. Trek dat getal af van het totaal dat je nodig hebt voor je voetlengte, en je weet hoeveel rondes je moet breien tussen de tenen en de spie! Wat een gereken! Ga verder met de spie. Boek over het breien van toe up sokken op een rondbreinaald Losse patronen

8. Mexican Sunset / DROPS 170-11

9. Breipatroon sokken: Moon Socks

Breipatroon sokken: Moon Socks – Gratis luxe breipatronen voor sokken. Alle stappen handig uitgelegd voor beginner tot gevorderde breier!

10. Breipatroon Sokken

11. Breipatroon Sokken Arrrr

12. kan ik een breipatroon ook haken

Hallo Kan ik een breipatroon ook haken?Ik kan breien en haken, maar om mee te nemen vind ik haken…

Plaats een reactie