Dubbel Stokje Haken (11+ Gratis Haakpatronen)

Een stokje is de haaksteek die het meest gebruikt word. Je kunt kiezen voor een enkel, dubbel en zelfs een driedubbel stokje. Een stokje helpt je om een flexibel haakwerk te maken dat toch goed dicht is. Het is de basis voor vele patronen en figuurtjes.

Dit patroon opslaan? Voer hieronder je e-mail en we sturen het patroon gratis naar je mailbox!

Om een enkel stokje te haken moet je het garen om de haaknaald draaien en in de volgende steek steken. Daarna sla je de draad nog een keer om de haaknaald en haal je door. Als het goed is heb je nu drie lussen op je naald. Vervolgens sla je de draad weer om de haaknaald en haal je die door de twee lussen zodat je ook twee lussen overhoudt op je naald. Om het stokje af te maken sla je de draad nog een keer om de naald en haal je die door de twee lussen om met een lus op de naald over te blijven.

Een dubbel stokje lijkt heel veel op een enkel stokje, maar het verschil is dat je de naald een keer extra om de naald slaat. 

11+ Beste Dubbel stokje

1. Het dubbel stokje, hoe doe je dat?

Het dubbel stokje is een erg hoge steek, en wordt vooral gebruikt om hoogte te creeëren.In variatie kun je ook een drie- of zelfs vierdubbel stokje haken. Het aantal geeft aan hoeveel keer je een omslag moet maken aan het begin van de steek.

2. Het dubbel stokje, hoe doe je dat?

Het dubbel stokje is een erg hoge steek, en wordt vooral gebruikt om hoogte te creeëren.In variatie kun je ook een drie- of zelfs vierdubbel stokje haken. Het aantal geeft aan hoeveel keer je een omslag moet maken aan het begin van de steek.

3. Leren haken | Dubbel stokje haken

4. Een dubbel stokje haken | Haken & Hechten

Een dubbel stokje is het verlengde van een gewoon stokje. Het werkt precies hetzelfde, maar is een slagje langer en daarom erg geschikt om bij bepaalde patronen een grotere afstand te kunnen overbruggen. Het haken van een dubbel stokje gaat als volgt: Dubbel stokje Je begint met een ketting van …

5. 7. Dubbel stokje haken

6. Leren haken | Dubbel stokje haken

https://nl.pinterest.com/pin/450360031481831318/

7. Leren haken | Dubbel stokje haken

8. Haakles 3: Half stokje haken

9. Blog over haken, breien en meer

10. Tutorials haaktechniek

Wil je leren haken? Zoek je een specifieke techniek voor dat ene patroon? Of wil je nog beter worden en nieuwe dingen leren? Met deze instructiefilmpjes kan iedereen leren haken.

11. Haak steken uitleg

Wie nog niet goed kan haken kan dit zichzelf aanleren door middel van vele filmpjes die er online te vinden zijn via you-tube. Of koop een p…

12. Hoe kun je de haaksteek dubbel stokje haken?

Een dubbel stokje is een haaksteek die twee keer zo lang is als de haaksteek stokje. De steek wordt vaak gebruikt in combinatie met andere haaksteken, zoals stokjes en halve stokjes. Hoe je een dubbel stokje moet haken kun je zien in de instructievideo. In de geschreven handleiding staat het nog eens precies vermeld.

Plaats een reactie